Adam Pettersson – trivs med att skapa förbättringar

Adam Pettersson – trivs med att skapa förbättringar

Adam Pettersson flyttade till Stockholm för att börja plugga marknadsföring. Men veckan innan utbildningen skulle starta fick han ett samtal från Tele2. Ytterligare en vecka senare klev han ombord som Coordinator Direct Sales.

Adam, berätta vad du gör på jobbet?

Den största delen av min tid går åt till att arbeta med att kravställa och effektivisera våra system och säljflöden. Jag ägnar även en del tid åt att dyka ner i leveransprocessen. Exempelvis att vi håller leveranstider och att abonnemangen aktiveras som de ska. I den här rollen har jag dagligen chansen att fånga upp saker som kan förbättras och bidra till att de förändras. Jag är en person som tycker om att göra skillnad.

Men från början var planen att bli snickare?

– Ja, jag valde byggprogrammet på gymnasiet men kände ganska snart att det inte var helt rätt. Sedan när jag tog studenten fanns det heller inga jobb inom det området utan jag började på Transcom i Karlskoga i stället.

Och det var så du fick din första kontakt med Tele2?

– På Transcom jobbade jag med återförsäljarsupport men även som produktspecialist. I den rollen hade jag mycket kontakt med personer som jobbade på Tele2 och det var de kontakterna som så småningom ledde till att jag fick chansen att börja på Tele2.

Du flyttade till Stockholm redan innan du fått jobberbjudandet på Tele2 eftersom planen var att du skulle plugga vidare?

– Precis, planen var att jag skulle läsa marknadsföring. Men en vecka innan skolan startade hörde Tele2 av sig och efter en blixtsnabb rekryteringsprocess fick jag ett erbjudande. Jag är väldigt glad och tacksam över att jag fick chansen.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag går gärna på konserter och tittar på fotboll så ofta jag kan. Stockholm är en stad där det finns mycket att göra och där det händer saker hela tiden. Jag trivs jättebra och är glad att jag tog steget att flytta hit.