Alexander Korkmaz – Årets säljare Business

Alexander Korkmaz – Årets säljare Business

Alexander Korkmaz du arbetar som säljare i butiken på Kungsgatan 9 i Stockholm och vann utmärkelsen ”Årets säljare Business”. Berätta lite om din bakgrund.

– Jag har jobbat inom restaurang, som fritidspedagog och även med telefonförsäljning. Eftersom jag tyckte att det verkade roligt med butiksförsäljning gick jag och pratade med dem som jobbade i Tele2-butiken som låg i närheten av där jag bor i Tyresö och det ledde till att jag fick börja som extrapersonal. Fyra månader senare, i mitten av september förra året, blev jag fast anställd och flyttade till butiken på Kungsgatan 9 i Stockholm.

Trivs du bra med jobbet och butiken?

– Här på Kungsgatan är butiken alltid full av kunder och jag trivs bra med att det hela tiden händer saker. Det är både privatkunder och företagskunder och tempot är högt. Kollegorna är också toppen, vi jobbar som ett lag och ställer upp på varandra, och min butikschef hjälper mig att vara mitt absolut bästa varje dag.

Du vann ju som sagt nyligen utmärkelsen: Årets säljare Business. Vilken är din framgångsnyckel.

– Jag är duktig på att på att snabbt ta reda på vad kunden har för behov och att komma med förslag på rätt produkter och tjänster. När det gäller företagskunderna är jag också medveten om att de vill ha full koll på vad månadskostnaden hamnar på. Jag förklarar precis vad de får, vad som ingår och vad det kommer att kosta.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag är en positiv familjeperson som ägnar mycket av min fritid tillsammans med familj, vänner och min flickvän. Jag är också väldigt intresserad av sport, och då särskilt fotboll.