Allt började med en kick-off

Allt började med en kick-off

En våg av nervositet sköljdes över mig när jag öppnade dörrarna till Tele2’s byggnad i Kista. Nervositeten berodde på två saker; att jag precis kom i tid eftersom tåget var försenat och att jag var otroligt exalterad över den kommande kick-offen.

Det var en intensiv dag vi hade framför oss innehållandes många moment. Efter att äntligen ha fått träffa mentorerna och adepterna som deltar i mentorsprogrammet så besökte Tele2’s CEO, Allison Kirkby oss. Allison berättade om sin resa genom karriären och om motton och lärdomar hon hade tagit med sig från olika delar av sitt liv. När vi lyssnade på Allison påmindes jag om hur viktigt och inspirerande det är att ha förebilder inom det man är intresserad av.

Det är när jag har varit som mest förvirrad över vad jag vill göra i livet eller vilket ämne jag vill plugga inom som jag har sökt mig till människor som har kunnat inspirera mig åt någon riktning. Det var så jag började att intressera mig för IT och det är nog så jag kommer inspireras till att testa på olika områden inom IT. Några kvinnor inom teknik/IT som inspirerar mig just nu är: Simone Giertz, Sofie Lindblom och Allison Kirkby. Googlar ni på deras namn kan jag lova er timmar av inspiration.

Jag ser även min mentor Jacob Segerheim som en inspirationskälla och det kommer att vara spännande att få följa honom på nära håll. Jacob arbetar som Head of Online Development inom Business IT på Tele2. Jag ser fram emot att få lära känna Jacob under de tolv mentorsträffar vi kommer att ha framöver.

På tal om mentorer så hade vi under kick-offen en workshop med Charlotta Wikström som har skrivit boken “Vinnande mentorskap”. Det var en hel del “aha”-upplevelser under workshoppen för min del. Jag fick inte bara lära mig vikten av vad en mentor betyder, utan jag fick även en djupare förståelse för vad jag har för roll som adept. Jag har under påskledigheten funderat över vilka områden jag under mentorsprogrammet vill utvecklas inom. Resultatet blev en färgglad lista innehållandes många punkter. Det ska bli spännande att höra vad Jacob säger om min lista under vår första träff nu i veckan, något jag uppdaterar er om i nästa inlägg!

Allt började alltså med en “kick-off”, vilket gjorde att jag blev ännu mer peppad på den inspiration som komma skall. Äntligen är mentorsprogrammet igång!