Oförändrade priser på mobildatapaket utanför EU för Tele2 och Comviqs kunder trots momspålägg efter årsskiftet

Ett EU-direktiv och efterföljande beslut av riksdagen ålägger svenska mobiloperatörer att från och med den 1 januari 2015 betala 25 procent moms på kunders användning av mobiltelefonitjänster utanför EU-zonen. Flera operatörer höjer därför nu sina slutpriser för alla roamingtjänster utanför EU, men Tele2 Sverige AB har beslutat att låta priserna på mobildatapaket ligga stilla trots momskravet för både privat- och företagskunder inom alla varumärken

Tele2 och Viaplay i nytt partnerskap

Tele2 och Viaplay har skrivit på ett samarbetsavtal som till en början ger Tele2s privatkunder två fria månader med Viaplay. Därefter kan kunderna köpa Viaplay, som erbjuder streamade filmer, serier och sport, direkt från Tele2.

Tele2 kortar sina uppsägningstider

Tele2 kortar nu ner uppsägningstiden på sina abonnemang från 3 månader till 1 månad. De nya uppsägningstiderna gäller från 1 februari och rör alla kunder som tecknar ett nytt eller förlänger ett befintligt abonnemang.

Tele2 tar bort operatörslås på iPhone

Tele2 är först ut av de svenska operatörerna med att ta bort operatörslåset på iPhone. Det innebär att samtliga mobiltelefoner som säljs med Tele2-abonnemang nu är olåsta. Förändringen sker som ett steg i att möta kundernas önskemål om ökad flexibilitet. Nu tar Tele2 bort …

Få svenskar känner till eller har kunskap om 4G

Trots att 4G-nätet nu når 99 procent av svenskarna vet sex av tio inte vad 4G är. Ytterligare 18 procent av svenskarna känner till 4G men inte vad det innebär. Operatörerna måste bli bättre på att förklara tjänsten och låta konsumenterna uppleva 4G.

Populäraste sommar-apparna enligt undersökning från Tele2

Stockholmare föredrar navigationsappar och göteborgare vill laga mat. I dag har sju av tio svenskar en smartphone och antalet nya appar ökar som aldrig förr. Vilken typ av app man väljer skiljer sig markant beroende på var i Sverige man bor.

Mobilkameran fortsätter att öka i popularitet

Förra året uppgav 56 procent av svenskarna att de väljer mobilkameran under sommaren. I år är siffran ännu högre – nu uppger 70 procent att mobilen används för att ta semesterbilderna.