Anna Holmberg – saxofonist som älskar telekom

Anna Holmberg – saxofonist som älskar telekom

Anna Holmberg är ny i rollen som Training Manager. Innan hon kom till Tele2 har hon gjort nedslag i en rad olika branscher, från teknik till kläder, men är även professionell saxofonist och producent.

Berätta om din professionella bakgrund?

– Jag började min yrkeskarriär på 3. Mitt första jobb var på kundservice, men jag fick snabbt mer ansvar. Efter ett par år blev jag chef för avdelningen som arbetade strategiskt med att utveckla olika servicekoncept. Efter åtta år kände jag att det var dags att röra på mig, och när jag fick chansen att vara med och öppna Apple-butiken i Helsingborg tog jag mitt pick och plack och flyttade dit.

Men sedan återvände du till Stockholm?

– Det var en spännande resa in i retailvärlden, men jag fick lite hemlängtan. Skåne är inte mina kvarter, så när jag fick jobbet som Store manager på G star i Mood gallerian så flyttade jag tillbaka. Där lärde jag mig väldigt mycket, inte minst om jeans, men jag längtade tillbaka till telekombranschen.

Hur kommer det sig att du valde att söka just tjänsten som Training Manager?

Jag ville jobba med utbildning och utveckling och när jag läste jobbannonsen insåg jag att jag skulle ha nytta av väldigt mycket av de erfarenheterna som jag har skaffat mig under årens lopp. Sedan jag började har det gått väldigt fort och just nu arbetar jag bland annat med att ta fram utbildningsmaterial för Comviq och butikerna.

Du har även varit en sväng till London?

– Jag flyttade till London för att plugga engelska och trivdes så bra att jag blev kvar i fem år. Där testade jag också på musikerlivet och spelade saxofon i ett band som heter No Pressure. Musiken är självklart fortfarande en viktig del av mitt liv och jag har bland annat producerat musik till UR och independent filmer i USA. Jag är också ute och spelar på klubbar tillsammans med Sara Varga.

Ditt liv har minst sagt varit omväxlande. Hur har du vågat göra sådana tvära kast?

– Oavsett om det har varit privat eller på jobbet så försöker jag hela tiden att vara orädd. Jag testar och hoppar när det dyker upp spännande saker. Jag vill inte känna i efterhand att jag ångrar att jag inte vågade.