Armine Sinabian – elitboxare med ny karriär

Armine Sinabian – elitboxare med ny karriär

Armine Sinabian, för några år sedan var du elitsatsande boxare och arbetade som hälsopedagog. Idag har du sadlat om och arbetar som Quality Assurance Manager på Tele2. Berätta lite om din resa från boxningsringen till telekom.

– Efter flera års elitsatsning på boxningen, med 14 träningspass i veckan, började jag känna att motivationen inte riktigt fanns där längre. Tidigare hade det inte varit några problem att gå upp klockan sex och ge mig ut och springa för att hinna med dubbla pass om dagen, men i takt med att motståndet blev allt större insåg jag att det var dags att lägga av. Det var en stor och tuff omställning att avsluta elitsatsningen och det ledde till att jag valde att slå in på ett helt nytt spår och utbilda mig till systemvetare.

Och när du var klar med din nya utbildning började du som Quality Assurance Manager på Tele2. Berätta vad du gör på dagarna.

– Jag arbetar med att säkra kvaliten på Tele2.se och kort sagt handlar det om att göra livet enklare för våra kunder. Vi arbetar dels med att fånga upp problem som har uppstått och dels med proaktiva förbättringar som vi identifierar genom att titta på mönster och trender för hur kunder agerar. Jag har hela tiden ett gäng ärenden som löper på parallellt och driver processen fram till dess att det är i mål. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb, men också med Tele2 som företag. Det är utmaningar varje dag och det passar mig som person.

Steget från idrott och hälsa till systemvetenskap kan tyckas ganska långt. Har du någon teknisk bakgrund sedan tidigare?

– Teknik, och då särskilt datorer har alltid varit ett stort intresse. Jag läste teknikprogrammet med datainriktning på gymnasiet och under hela min uppväxt hängde jag över axeln på min storebror som allt som oftast satt framför datorn. Hade jag riktig tur fick jag vara med och koda HTML och det var min bror som hjälpte mig när jag programmerade min första hemsida.

Var det din storebror som inspirerade dig till att börja boxas också?

– Nej, det var faktiskt min pappa. Han är gammal boxare och var aktiv när han bodde i Iran. Jag följde med honom till träningslokalen när jag var tio och sedan första sekunden var jag fast. Efter det handlade livet om träna och jag spenderade nästan all min min fritid i träningslokalen.

Du måste förstås också berätta om dina boxningsmeriter!

– På meritlistan har jag 5 SM-guld från ungdom till senior. Jag vann mitt senaste SM guld i seniorklassen 2011, och tog även ett guld i de nordiska mästerskapen 2009. När jag inte blev uttagen till det svenska landslaget valde jag att boxas för Armenien och det resulterade i att jag vann armeniska mästerskapen 2009-2012 och tog silver på EM 2011.

Men du har inte lagt allt vad gäller träning på hyllan?

– Jag gick min sista match på VM 2012 och även om jag inte tävlar på elitnivå längre är jag fortfarande en riktig vinnarskalle och skulle inte vilja leva utan träningen. Numera tycker jag att jag tar det lugnt trots att jag tränar sex pass i veckan.