Åsa Lugnet – Årets Säljare Tillbehör

Åsa Lugnet – Årets Säljare Tillbehör

Åsa Lugnet, du vann nyligen Årets Säljare Tillbehör på Tele2Butikernas awards och gjorde det för andra året i rad. Hur bär du dig åt?

– Oavsett vilken vara man ska sälja är nyckeln till framgång att produkterna finns framplockade i butiken. Här i butiken i Bålsta ser tillbehörsväggen alltid snygg ut och fylls på kontinuerligt. Finns det inte plats för alla produkterna så skapar vi plats.

Vann i tuff konkurrens

Berätta om nomineringen och Award-festen.

– Jag stod vid min säljdisk när det kom in en herre med en blombukett och sa att det nog var mig han letade efter. Det kändes helt fantastiskt att vara nominerad för andra året i rad, inte minst då konkurrensen blir tuffare för varje år som går. Och när jag sedan vann blev jag helt chockad. Jag är inte en person som gillar att stå på scen, och jag minns inte ett ord av vad jag sa när jag stod där uppe.

Tillbehör skapar kundnytta

Finns det något särskilt tillbehör som seglat upp som en personlig favorit det senaste året?

– Jag har ingen särskild favorit, men en tydlig trend är att allt fler som skaffar ny mobil väljer att också köpa till hörlurar. Sedan finns det också nya invisible shields-modeller i glas som jag personligen tycker både håller bättre och ger en bättre touch-känsla.

Men jobbet med att erbjuda rätt tillbehör till kunderna sker inte bara ute i butikerna.

– Nej, vi har ett grymt inköpsteam som också ska ta åt sig av framgångarna. Utan Catrin, Ida och Frida som håller oss med varor skulle det inte vara möjligt. De ser till att vi kan erbjuda våra kunder produkter som ger dem mesta möjliga nytta av sina telefoner.