Att aldrig vara fullärd

Att aldrig vara fullärd

Jag älskar utmaningar! Jag gillar att lära mig nya saker och blir snabbt uttråkad när saknar börjar bli för lätta.

Jag älskar att tävla! Jag hatar att förlora och när det är saknar jag inte kan.

Det är därför jag gillar IT-branschen! Den är ständigt i rörelse. Det kommer ut nya tekniker på marknaden hela tiden. Nya tekniker, nya utmaningar och nya möjligheter! Det kommer alltid att finnas nya spännande saker att utforska, lära sig, och bli bättre på.

Men är det verkligen bara guld och gröna skogar?

Nja.. att ständigt leva med en liten inre stress om att aldrig vara fullärd, att det alltid finns en massa nya grejer man vill lära sig, det kan ju inte alltid va bra? Hur gör man egentligen för att hitta balansen? Hur gör man för att prioritera och välja bort saker som man egentligen tycker är kul? Och hur gör man för att stanna upp och kunna njuta där man är? Jag vet inte!

Just nu ligger mitt fokus iallafall på javaprogrammering och valutahandel. Men ett nått nytt programmeringsspråk hade ju varit kul att lära sig. Och maskininlärning är ju super häftigt! Det hade varit coolt att göra något projekt inom det. Jag ska iallafall ta en kurs i Artificiell intelligens till hösten, det ser jag verkligen fram emot!

Ja, konsten att slappna av, att stressa ner, och va nöjd, det kommer jag nog aldrig att bemästra haha..