Cemil Ciftci – pizzabagaren som sadlade om till butikssäljare

Cemil Ciftci – pizzabagaren som sadlade om till butikssäljare

Cemil Ciftci är ny i rollen som säljare i Tele2-butiken i Hallunda. Han beskriver sig själv som en person som älskar att träffa nya människor och har även en karriär som pizzabagare med sig i bagaget.

Berätta vad du gjorde innan du började på Tele2.

– Jag kommer från restaurangbranschen och drev under flera år en vedugnspizzeria i Solna centrum tillsammans med två kompanjoner. Så småningom kände jag att jag ville prova på något annat och en kompis till mig som jobbar som säljare i en Tele2-butik tipsade om att det var ett bra företag och ett roligt och utmanande arbete.

Vilka lärdomar och erfarenheter tar du med dig från dina år som företagare?

– Väldigt många! Att driva en restaurang innebär väldigt mycket mer än att servera mat och se glad ut. Något väldigt viktigt var att jag verkligen lärde mig är att ta ansvar, och det har jag stor nytta av nu på Tele2.

Trivs i en social roll

Hur trivs du i rollen och på företaget?

Eftersom jag är en social person som tycker om att träffa mycket människor passar rollen som butikssäljare mig som handen i handsken. Jag tycker också att Tele2 är ett väldigt bra företag, det är öppen kommunikation och vi är som en stor familj i butiken.

Du har turkiskt påbrå, är född i Stockholm och delvis uppvuxen i Värmland. Hur kommer det sig att din familj lämnade huvudstaden för Torsby?

– Det var för att min pappa köpte en pizzeria där och mina föräldrar tyckte att det skulle vara en bra och trygg plats för mig och mina fyra syskon att växa upp. Jag älskar Värmland, trivdes väldigt bra och hade ett härligt kompisgäng som jag spelade både fotboll och handboll med. Men nu är hela familjen tillbaka i Stockholm igen.

Älskar fotboll och Turkiet

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag brukar beskriva mig själv som en väldigt fotbollsintresserad kille och eftersom mina föräldrar kommer från Turkiet kanske det inte är helt oväntat att mitt favoritlag är Besiktas. Vi har fortfarande mycket släkt kvar i Turkiet och jag försöker åka dit minst vartannat år och hälsa på.