Martin Olofsson

Martin Olofsson

Martin Olofsson är sedan december 2016 chef för strategi och governance på Tele2 Sverige. Det betyder att han ansvarar för att hålla ihop strategiarbetet för Tele2 Sverige, så att verksamheten har en tydlig övergripande riktning att arbeta mot och kan styras ur ett strategiskt perspektiv.

Han är född i Bjärred i sydvästra Skåne och kommer nu senast från TDC Sverige där han de senaste fem åren jobbat som strategichef, varav tre år som stabschef med ansvar även för bl.a. säkerhet, krishantering och övergripande incident management.

Martin har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm med inriktning mot nationalekonomi, samt utbytesstudier i finans vid HEC Paris. Han har jobbat sex år som managementkonsult på Booz Allen Hamilton, med inriktning på strategi inom en mängd olika branscher och med projekt i ett antal olika länder.

För Martin är det viktigt att det är högt i tak på jobbet och att det är en driven stämning bland kollegorna. På fritiden umgås han helst med familj och vänner och gilla också att löpträna och resa – nordöstra Asien är ett särskilt favoritresmål.