Samuel Skott

Samuel Skott

Samuel Skott är sedan april 2016 VD för Tele2 Sverige. Det är hans jobb att ta ut riktningen och se till att bolaget styrs åt rätt håll visionärt, strategiskt och operativt.

Innan han blev VD var han affärsområdeschef för privatmarknaden. Han började på Tele2 som trainee 2005 och har haft ett antal ledande positioner inom bolaget, bland annat som produktchef för mobilsegmentet på företagssidan och som chef för produktledningen.

Det bästa med jobbet är enligt honom själv att få vara i en kultur som kännetecknas av högt tempo, prestigelöshet och vinnarskallar.

Han är född och uppvuxen i Kisa i södra Östergötland, nära gränsen mot Småland. Vid Tekniska Högskolan i Linköping har han läst en Master of Science i Industrial Engineering & Economics. Försäljningserfarenhet har han gott om genom tidigare jobb som både säljare och butikschef på Dialect.

Fritiden tillbringar Samuel helst med familj och vänner och han har ett närmast passionerat förhållande till skidåkning. Att få kasta sig utför en riktigt brant backe gör honom glad ända in i själen.