Daniel Van de Meulebrouck – chef för Technical Delivery

Daniel Van de Meulebrouck – chef för Technical Delivery

Daniel Van de Meulebrouck började jobba extra på Tele2 redan under gymnasietiden. 20 år senare är han kvar på företaget och arbetar som chef för Technical Delivery. Tillsammans med medarbetarna ser han till att Tele2s företagskunder får förstklassig service gällandes implementation av fasttelefoni och datanätstjänster.

Du har varit på Tele2 i många år.

– Jag började arbeta extra på Tele2s kundservice redan under gymnasiet. När jag tog studenten började jag på den tekniska supporten och hjälpte kunder med ärenden som kundservice inte kunde lösa. Där jobbade jag i ett och ett halvt år och gick sedan vidare till nätövervakningen och en roll som driftstekniker och sedan driftsingenjör.

Sedan lämnade du Tele2 för att ge dig ut i världen.

– Precis! 1999 sa jag upp mig och gav mig ut och reste. Det blev en klassisk jordenruntare och jag besökte bland annat Nepal, Filippinerna, Thailand och Sri Lanka. Jag har alltid älskat att vara ute och luffa och tycker det är spännande att se andra kulturer och träffa nya människor. Planen med resan var inte mer komplicerad än att ha det bra och att gå dit näsan pekade.

Men sedan en dag satt du utfattig på ett internetcafé i Delhi.

– …och hade fått ett mejl av min tidigare chef som frågade om det inte var dags att komma tillbaka. Då hade jag varit borta nästan ett år och jag kände mig redo att återvända till Sverige. Ganska snart efter att jag hade kommit hem fick jag chansen att börja jobba som driftsledare på nätövervakningen och där var jag kvar till 2001. Därefter hade jag en rad olika jobb där jag fick ta ett allt större ansvar och har även arbetat med teknisk projektledning.

Och sedan kände du dig redo att arbeta som chef.

– 2013 fick jag chansen att arbeta som tillförordnad chef i två olika roller när de ordinarie cheferna var föräldralediga. Sedan i september 2014 fick jag en permanent tjänst som gruppchef för Technical Delivery. Där är jag kvar idag och min grupp hanterar Tele2 Sveriges implementation av fasttelefoni och datanätstjänster för våra företagskunder.

Vad gör ditt jobb roligt?

– Jag trivs med känslan av att alla i gruppen kavlar upp ärmarna och skapar bra resultat tillsammans. Vi har en bra och härlig kultur i vår grupp och vi jobbar hela tiden med kunden i fokus.

Har du alltid varit intresserad av teknik?

– Faktiskt inte! Jag gick samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet och även om jag alltid haft fallenhet för teknik så hade jag absolut inte tänkt jobba med det.

– Min drivkraft har alltid varit människor och jag har läst både idéhistoria och praktisk filosofi på kvällskurs. När jag träffar mina vänner har jag gärna diskussioner om kommunikation, det mellanmänskliga och olika typer av etiska dilemman. Det står med andra ord ingen serverpark i mitt vardagsrum!

Kan du berätta om något annat som du tycker om att göra på fritiden?

– Förutom resandet som jag redan berättat om tycker jag om att vara ute i naturen och fjällvandra och jaga. Jag ägnar också mycket tid åt att träna mina två engelska settrar. Det krävs mycket dressyr för att skapa en tight kommunikation mellan hund och människa.