Daniel Wall är Samuel Skotts nya trainee

Daniel Wall är Samuel Skotts nya trainee

Sista året på KTH fick Daniel Wall upp ögonen för Tele2s traineeprogram. Efter månader av intervjuer och tester tog han sig ända fram. Under ett år ska han nu följa varje steg Tele2s vd tar och samla på sig så mycket erfarenhet som möjligt.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Tele2?

När Tele2 kom till KTH och presenterade programmet förra året fick jag upp ögonen för det. Dels för att jag har jobbat inom telekom och tycker att det är en intressant bransch, och dels för att det handlade om att bli executive trainee, vilket innebär att man får följa en person i ledningsgruppen. Det såg jag som en ovärderlig chans, en möjlighet att få lära sig något helt annat. Dessutom passade Tele2s värderingar mig väldigt bra.

Hur går antagningsprocessen till?

Det är en lång process som börjar med ett cv och ett personligt brev. Sedan blir man uppringd av en trainee eller HR som gör en intervju. Om den går bra får man komma till en assessmentdag där man bland annat får göra ett problemlösningstest, lösa case och hålla en presentation. Sedan följer ytterligare intervjuer tillsammans med ett personlighetstest. Så det tar några månader, men det ska det göra. Det är viktigt att hitta rätt personer.

Hur ser en vanlig dag ut?

Det är svårt att beskriva, men det finns vissa element som en vanlig dag innehåller. En viktig del av jobbet är att ansvara för det material som Samuel presenterar. Att samla in materialet, sätta ihop det och göra en presentation av det. Möten med hela ledningsgruppen, eller medlemmar ur den, är också en regelbunden aktivitet. Sedan dyker det alltid upp någon form av överraskning, det blir en del ad hoc. Men oftast kommer jag in, sätter mig vid min plats och börjar jobba med någon form av informationsbearbetande, koordinerande eller administrativ uppgift.

Vad är roligast med jobbet?

Att jag har fått så stort förtroende och mycket insyn. Samuel är väldigt öppen med sitt jobb, det är häftigt. Och att få komma in och vara bland Tele2 Sveriges ledningsgrupp är otroligt lärorikt. Sedan måste jag även lyfta de andra fyra som är trainees på Tele2, mina kollegor. Det vi gör tillsammans är bland de roligaste bitarna på jobbet.

Vilka egenskaper är bra att ha som trainee?

Hög arbetsmoral, man får inte vara rädd för att jobba hårt. Man måste kunna klara av ostrukturerade arbetsuppgifter och ta saker på volley. Sedan är det bra att vara lösningsorienterad. Ingen kommer att säga hur allt ska göras, utan man måste själv hitta sin väg att lösa uppgifter på. Men jag tror att det viktigaste är att man känner att man är på rätt plats, att man tycker att det här är kul, då ger sig det mesta.

Vad har du för utbildning?

Efter två år Maskinteknik bytte jag till Industriell ekonomi. Det tror jag är en bra utbildning för det här jobbet. Man blir generalist och lär sig lite om allt istället för att bli extremt specialiserad på någonting. I min roll här kommer finans, marknadsföring, olika typer av ekonomi och även en del tekniska bitar in, så om man har sett lite av allt hjälper det mycket.

 Vad ska du göra efter ditt år som trainee?

Jag vet inte än, men jag känner att jag saknar de tekniska bitarna. Just nu är jag extra intresserad av IoT eller nätverksdelen.

Vad har du för tips till andra som vill söka?

Jag fick ett tips av min företrädare som handlade om att man ska försöka vara sig själv. Eftersom man kommer väldigt nära den man ska jobba med måste personkemin funka. Därför är det viktigt att våga visa vem man är som person. Cv i all ära, men lägg tid på det personliga brevet. Och eftersom Tele2 har så starka värderingar är det även viktigt att man känner igen sig i dem.

Till sist, vad gör du på din lediga tid?

Träna är viktigt, både av personliga skäl och för jobbet. Jag vill bli bättre på att springa, så det tar jag tid till. Sedan spenderar jag ganska mycket tid med min flickvän, umgås med vänner och klämmer in lite datorspel här och där.