Dare IT

Dare IT

Med detta blogginlägg vill jag starta med ett erkännande. Det är med skräck-blandad-förtjusning jag knappar ned bokstäver för att producera text till det här blogginlägget. Att ”blogga” det är inget som hör till vanligheten i min värld. På min fritid inspireras jag och läser ord skrivna av andra. För det är så enkelt att läsa andras texter, men väl sittandes framför datorn och producera sin egen, ja det är en utmaning, för det är både personligt och något blottande.

Det gäller helt enkelt att ta steget och våga. Om man inte utmanar sig själv, hur ska man annars kunna utvecklas och lyckas med det man brinner för? Stå därför inte vid sidan av och betrakta andra, utan tro på dig själv – gör det du brinner för. I situationer du upplever som kämpiga peppa dig med orden ”vad kan jag lära mig av det här”.  Det finns alltid något man kan lära sig av en erfarenhet – bra som dålig.  Jag ser därmed mina kommande blogginlägg som en resa för min egen utveckling i att våga dela mina privata tankar och idéer till er, vilka jag hoppas kan inspirera. Framförallt hoppas jag kunna inspirera er till att våga ta steget till en karriär inom IT-branschen.

Tele2s mentorsprogram är som ni förstår igång, och den tog start med en kick-off i Tele2s lokaler i Kista. Jag tog mig friheten till att lägga upp en tjusig bild, som ni ser ovanför. Det är från första mötet med våra mentorer. Som ni ser sitter en riktigt glad prick i mitten av bilden, och det är jag. Min kvinnliga mentor från IT Services sitter till vänster om mig – Ann Voelkerling. Läs gärna mer om Ann här!

Som jag har förstått, utifrån samtal med människor i min omgivning, är det dessvärre inte så många som förstår innebörden eller glansen med att ha en mentor. Under kick-offen för mentorprogrammet fick vi en hel del feedback från en inspirerande kvinna vid namn Charlotta Wikström. För er som är intresserade av att kanske ha en mentor i framtiden rekommenderar jag er att ta en titt i hennes bok, Vinnande mentorskap. Här hittar ni lite info. Låt mig också dela med mig en liten anekdot som visar på vikten av att ha en mentor eller en förebild i sin pågående karriär.

En chef på Microsoft sa en gång till mig under ett one-to-one samtal att jag skulle tänka på vad som ska definiera mig. En viss specifik sak rekommenderade han – och bli riktigt bra på det. Jag har tänkt mycket på det där samtalet oss emellan. För vad borde jag lägga fokus på? Vad borde jag bli bra riktigt bra på? Här kan det underlätta med vägledning för den som är osäker, med hjälp av en mentor eller en förebild. Jag ser riktigt mycket fram emot att få ta del av nya liknande eller andra råd från min mentor. Mentorsnacket med min kvinnliga mentor i IT Services tar start om en vecka. Vi har som minst tolv träffar framför oss under det kommande året, och jag ser fram emot att få dela mina upplevelser med er framöver.

Till dess, här kommer lite inspiration till dig som funderar på om teknik är något för dig. Checka här!

To be continued – vi ses i nästa blogginlägg!