Efter tio år på Tele2 går Nina Erhage Specialistprogrammet

Efter tio år på Tele2 går Nina Erhage Specialistprogrammet

Nina Erhage började på Tele2s kundservice direkt efter gymnasiet. Efter tio i företaget har hon hunnit med att jobba med alla segment och produkter. Nu senast är hon teknisk support för Business mobil. Sedan september går hon Tele2s Specialistprogram. 

Vad är Specialistprogrammet?

Det är ett program för anställda som har jobbat på Tele2 i minst två år. Det handlar framför allt om personlig utveckling där man får lära sig att leda och påverka i en roll utan personalansvar. Vi går bland annat igenom hur strategier och ekonomiska processer fungerar på Tele2 och får även förståelse för hur beteende, kommunikation, ledarskap och gruppdynamik påverkar arbetsflödet.

Hur kommer det sig att du sökte?

Jag sökte förra året utan att komma med, så jag testade i år igen och fick en plats. Jag har aldrig sökt chefsroller eftersom jag känner att personalansvar inte riktigt är min grej. Men jag vill ju såklart utvecklas, därför såg jag mig om efter andra möjligheter här på Tele2, som sträcker sig utanför kundservice och kommunikatörsdelen.

Hur ansöker man?

Du skickar in en ansökan, ditt cv och ett personligt brev. Sedan får du komma på intervju där det handlar om att promota dig själv och svara på frågor om varför just du ska komma med.

Kan du berätta lite om upplägget?

Programmet pågår mellan september och april, och vi träffas ungefär en gång i månaden. Det är uppdelat i sex olika etapper, där varje etapp har sitt eget tema. Än så länge har jag gjort en etapp där vi fick lära känna varandra och bli indelade i grupper. Den handlade framför allt om det nya huset vi alla på Tele2 ska flytta in i, The Tele2 Way och förbättringsarbete i teori och praktik. Det var mycket övningar och logiskt tänkande.

Hur många är ni som går programmet?

Vi är 16 personer som kommer från alla möjliga olika avdelningar, så man får ett brett kontaktnät. Och just att vi alla är där av samma anledning gör att vi får en väldigt bra gemenskap, att vi har samma riktning.

Vad är roligast?

Det är att jag redan efter första etappen har lärt mig så mycket om mig själv. Det gör det spännande och att jag längtar till nästa etapp. Så jag känner mig jättepeppad och glad! Vi har även ett sidoprojekt som vi kommer att arbeta med i grupp.

Vad händer sedan, efter programmet, förändras din roll?

Nej, jag är kvar i den roll jag hade innan. Det är mer en personlig utveckling. Men självklart är det något att skriva i cv:t.

Har du något tips till andra som vill söka?

Var bara dig själv. Jag var jättenervös första gången jag sökte och tänkte: hur kan jag promota mig själv så att jag låter bättre än alla andra? Men det funkar inte så. Du väljs utifrån hur du är som person och vissa grundläggande kvalifikationer.

En sista fråga: Vad gör du när du är ledig?

Umgås med min sambo och mina vänner. Gillar att käka god mat, gå på spelningar och att resa. Helst långa avstickare, då vi försöker vara borta någon månad i taget. Senast tågluffade vi i Europa och året innan ö-luffade vi runt i Asien.