Elitsatsning inom ridsport eller skolan?

Elitsatsning inom ridsport eller skolan?

Innan jag började på Handelshögskolan stod valet mellan en elitsatsning inom ridsport eller att fokusera på skolan.

Eftersom jag inte kände mig helt säker på vad jag ville jobba med föll det sig naturligt att välja en bred utbildning inom ekonomi”, säger Karolina Larsson som nu arbetar som Executive trainee vid sidan av Tele2s Sverige vd Thomas Ekman.

Började du känna dig mer säker på vad du ville arbeta med mot slutet av utbildningen?

– Ganska tidigt insåg jag att kurserna inom organisation, verksamhetsutveckling och strategiskt arbete var de jag tyckte var mest intressanta. Däremot så var jag inte säker på exakt inom vilket område som jag ville specialisera mig och därför så har traineerollen visat sig vara perfekt för mig. Här får jag möjligheten att kommer väldigt nära det operativa arbetet inom och får se hur de små besluten leder till de stora kliven för verksamheten.

Berätta lite om din bakgrund inom ridningen!

– Jag började rida när jag var 11 år och märkte snabbt att jag tyckte att det var roligt och att jag hade talang. Ganska snart började jag tävla och under årens lopp har jag varit med och representerat det svenska landslaget i fälttävlan både som ponny- och juniorryttare. Ridningen har format mig på många sätt, och inte minst vad det gäller uthållighet och inre motivation. Har man en häst har man inget annat val än att gå ut till stallet och borsta av leran varje dag.

Vilket ser du som din främsta merit inom ridningen?

– År 2006 deltog jag i de nordiska mästerskapen i fälttävlan och det slutade med att både jag och hästen gjorde oss väldigt illa. Bara två månader senare ställde vi upp i en stor internationell tävling, och i vann i tuff konkurrens. Det känner jag mig otroligt stolt över, och från den upplevelsen fick jag också med mig att ingenting är omöjligt. När jag står inför stora utmaningar kan jag lita på att jag aldrig ger upp och det har jag stor nytta av på alla områden i livet.