Ett brinnande intresse för amerikansk fotboll

Ett brinnande intresse för amerikansk fotboll

Precis som när det gäller många andra saker i mitt liv halkade jag in på Tele2s Executive Trainee-program lite på ett bananskal.

Telekom var inte ett självklart val för mig men jag blev helt såld på företaget under rekryteringsprocessen och har alltid haft som dröm att jobba inom Kinnevikkoncernen, säger Marcus Janback som arbetar tillsammans med Group Chief Commercial Officer Anders Olsson.

Berätta vad du har gjort innan du började som Executive Trainee på Tele2.

– Efter att jag var klar med min Bachelor på Handelshögskolan i Stockholm arbetade jag på en investment bank i London under ett år. Även om det inte var rätt plats för mig så lärde jag mig otroligt mycket om mig själv; vad som är viktigt och vad som får mig att trivas. Jag återvände till Stockholm, gjorde min Master inom redovisning och finansiering och hann även med en utbytestermin på Cornell University i USA.

Du har ett brinnande intresse för amerikansk fotboll och några spännande idrottsmeriter i bagaget.

– Amerikansk fotboll är min stora passion, och även där halkade jag in av en ren tillfällighet. En bekant övertalade mig att prova på en träning i gymnasiet och sedan var jag fast. I maj var jag med som lagkapten i Student VM där vi tog hem bronset i konkurrens med bland annat Kina, Japan, Mexiko och Finland.

De flesta svenskar är inte så insatta i din sport, kan du förklara vad din roll i laget är?

– Jag har positionen ”defensive end”. Enkelt uttryckt kan man säga att jag ska hitta spelaren med bollen, sedan är det som min coach brukar säga: Quarterbacken ska tacklas ofta och hårt. För rollen är det viktigt att vara både stor och snabb, men framförallt att våga satsa 100 %.

Hur trivs du hittills på Tele2?

– Otroligt bra! Jag har verkligen hittat rätt. Tele2 har en helt fantastisk företagskultur som passar mig som handen i handsken. Det är en ynnest att få jobba med så många duktiga människor som generöst delar med sig av såväl sin kompetens som sina erfarenheter.