Felipe Riveri – trivs som spindeln i nätet

Felipe Riveri – trivs som spindeln i nätet

Felipe Riveri, du har tagit steget från butikerna till en roll som säljkoordinator på huvudkontoret. Berätta lite om din karriärresa som tagit dig från hemstaden Hudiksvall via Östersund och Gävle till Stockholm.

– Jag arbetade i flera år på Elgiganten i Östersund och sen Gävle. När jag började känna mig redo att byta jobb tittade jag på vilka möjligheter som fanns i Stockholm eftersom många av mina barndomsvänner flyttat dit.

Och då sökte du jobb på Tele2?

När jag träffade försäljningschefen för Tele2Butikerna Jens Brintler visste jag att jag ville jobba på Tele2. Det var tydligt att värderingarna sitter i väggarna och jag kände att Jens skulle kunna hjälpa mig att utvecklas både som person och i min yrkesroll. Här fanns en chans att lära mig att tänka på sätt jag inte gjort tidigare.

Under dina fyra år på butikerna rörde du på dig en hel del?

– Precis, jag var med och öppnade butiken i Åkersberga och efter ett knappt år gick jag vidare till butiken i Sollentuna. Där var det en spännande utmaning att få processer och rutiner att fungera och att hålla en hög försäljning på en väldigt liten fysisk yta. Sedan gick jag vidare till butiken i Hornstull där vi lyckades väldigt bra både med försäljning och service.

Men efter 11 år inom butik och handel var du redo för nya utmaningar?

– Under mina år på butikerna lärde jag känna många kollegor på huvudkontoret och en kompis där tipsade om en tjänst som han tyckte jag var som klippt och skuren för. Jag sökte tjänsten som säljkoordinator och tyckte både att rollen och teamet verkade perfekt.

Beskriv vad du gör i rollen som säljkoordinator?

– Jag fungerar som spindeln i nätet och är säljarna och säljchefens stöd i affärsprocessen. När de har träffat en kund gör jag iordning avtalet och samordnar med andra avdelningar inför driftsättning. Mitt arbete känns väldigt meningsfullt eftersom jag vet att när jag gör mitt jobb bra så bidrar det till att skapa en bättre upplevelse för våra kunder.

Vad gör du på fritiden?

– Mina två passioner i livet är att umgås med vänner och att lyssna på musik. Jag är otroligt lyckligt lottad att ha fantastiska vänner på olika håll i världen som ger mig positiv energi och inspiration.

– Som person är jag ganska lugn, snäll och korrekt, vilket gör att många blir förvånade att jag lyssnar mycket på metal. En ny kompis trodde inte sina öron när han åkte bil med mig och jag vred upp volymen på Slipknot och gick loss. Jag tycker att det är intressant att vi människor har många olika sidor och jag tror att ju mer nyfikna vi är på varandra desto roligare och smidigare blir vardagen.