Från butikschef till Field Sales Manager

Från butikschef till Field Sales Manager

Reza Rad började på Tele2 i slutet av 2011. Sedan dess har han jobbat som chef på fyra butiker och även varit utbildningsansvarig. Nu har han tagit klivet till Field Sales Manager. 

Berätta om din resa här på Tele2.

– Jag började som butikschef i Farsta i november 2011. Efter ett år kände jag mig redo att gå vidare och fick chansen att vara med och starta butiken i Solna. Därefter bar det av till Täby där jag tog över som chef i samband med att butiken flyttade till ett bättre läge i gallerian. I slutet av 2013 fick jag ett efterlängtat samtal med ett erbjudande att ta över butiken i Kista. Att få driva Kistabutiken, som är den största Tele2-butiken, var något jag alltid hade velat och jag tackade självklart ja till utmaningen.

Och efter ett drygt år i Kista var du redo att gå vidare.

Precis, jag kände mig redo att gå vidare i ledarrollen och ville gärna stanna kvar på Tele2. Så när jobbet som Field Sales Manager dök upp kändes det perfekt. Min regionchef Sueb, som alltid varit oerhört stöttande, tyckte också att jag var som klippt och skuren för rollen och han uppmuntrade mig till att ta nästa steg i karriären. I min nya roll får jag lära mig att leda indirekt, vilket skiljer sig från den ledarroll jag har tidigare haft i egenskap av butikschef.

Berätta vad du gör i det dagliga.

– I den här rollen har jag ansvar för SME-försäljningen, alltså företagsförsäljningen mot små och medelstora företag. Det är en kanal som drivs av externa återförsäljare och mitt jobb går ut på att hitta återförsäljare och skapa goda relationer med våra befintliga partners. Detta för att optimera försäljningen och kundnöjdheten.

Så det känns som att du är på rätt plats?

– Jag har fått ett väldigt bra välkomnande av SME-teamet! De har svarat på mina frågor och hjälpt mig på ett väldigt bra sätt. Just nu är det mycket på gång och samtidigt som jag får lära mig mycket nytt har jag god nytta av mina erfarenheter från arbetet i butikerna. Jag vet vad som ska till för att kundnöjdheten och försäljningen ska hållas på topp.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Jag och min fantastiska fru gifte oss för två år sedan och har sedan dess fått två vackra döttrar, så när jag inte jobbar spenderas tiden på lek och äventyr med familjen! Elara vår 1,5-åring, har redan hunnit bli storasyster, så det är minst sagt full rulle med två busiga töser hemma! Sedan barnen föddes tycker jag att min syn på livet har förändrats och att jag har fått ett större perspektiv. Allt jag gör tar numera avstamp i hur det bidrar till att mina döttrar ska få en lugn och harmonisk uppväxt.