Från ekonomiavdelningen till Systemansvarig på Human Resources

Från ekonomiavdelningen till Systemansvarig på Human Resources

Kerstin Törnkvist jobbade extra på ekonomiavdelningen på Tele2 när hon pluggade Informationsteknik på KTH i Kista.

Efter utbildningen fick hon jobb som systemförvaltare på IT-avdelningen. Efter drygt tre år i den rollen sökte hon nya utmaningar utanför Tele2 men är nu tillbaka igen.

I din nya roll är du Systemansvarig Human Resources. Berätta lite vad det innebär!

– Jag fungerar som en länk mellan IT och HR vilket jag trivs väldigt bra med. I praktiken innebär det att jag samordnar IT-aktiviteterna på HR och ser till att vi har bra IT-stöd för det HR-relaterade arbetet. I rollen är det viktigt att vara lyhörd och att förstå användarnas behov, identifiera brister i nuvarande processer och att ständigt arbeta mot förbättringar. Det kan handla om att se till att systemen används på bästa sätt, bygga om systemen efter våra behov eller att köpa in helt nya system. Jag bistår även användarna av HR-systemen med support och utbildning.

Vad var det som gjorde att det kändes lockande att återvända till Tele2?

– Nu med erfarenhet från en annan arbetsplats kan jag säga att jag uppskattar att det alltid är full fart på Tele2. Men det snabba tempot innebär förstås också att vi som jobbar här har stora förväntningar på oss. Precis som tidigare trivs jag också med att det är en prestigelös och social stämning och att man har roligt på jobbet.

Var ser du dig själv om några år?

– Jag trivs väldigt bra i min roll här på HR men då Tele2 är ett bolag där det sker förändringar skulle jag inte bli förvånad om jag har en helt ny roll om några år, eller så är jag kvar där jag är!

Berätta om vad du tycker om att göra på fritiden.

– Jag och min sambo har nyligen flyttat så just nu är det mycket heminredning och vänner på besök. Men jag är också väldigt musikintresserad och går gärna på konsert. Men ett annat intresse som jag har och som ligger väl i linje med vad jag gör på jobbet är att jag tycker det är kul med strategispel och problemlösning, och jag och min sambo brukar utmana varandra på IQ-test.