Från restaurang till telekom

Från restaurang till telekom

”Jag har fyra års arbetslivserfarenhet från restaurangbranschen men hade inte arbetat inom Telekom innan jag fick det här jobbet”, säger Magnus Hjeltegard som pluggar ekonomi på högskolan i Västerås och jobbar extra i butiken i Igor köpcentrum.

Tycker du att det finns några likheter mellan dina tidigare jobb och rollen som säljare i butiken.

– Det finns väldigt många likheter och jag tänker ofta på att jag har stor nytta av att vara van vid att möta kunder. På båda ställena handlar det om att ge bra service, även om det i praktiken ser ganska olika ut.

Vad tycker du är den största skillnaden om du jämför ditt nuvarande jobb med dina tidigare?

– Som bartender och servitör handlade det om att hjälpa kunderna så snabbt som möjligt. Här tar vi oss god tid med kunderna och oavsett hur många kunder vi har i butiken ska alla få samma kvalitet på servicen. Att inte höja tempot när kunder väntar har varit den största omställningen för mig.

Berätta om vem du är privat.

– Jag är 21 år, är uppvuxen i Västerås och har alltid varit en idrottskille. Under många år var drömmen att bli hockeyproffs, och det var bara ett par år sedan som jag la den på hyllan. Nu kan jag inte säga att jag vet precis vilket jobb jag siktar på när jag är klar med studierna, men jag vet att jag vill göra karriär i näringslivet i någon form och Tele2 känns som ett företag där det finns goda utvecklingsmöjligheter.