”Fuck your fears”

”Fuck your fears”

Jag hade kunnat äta upp världen med hull och hår, där och då. Efter att Elisabeth Stjernstoft CIO i Tele2, under mentorskapsprogrammets halvtidsträff, höll en presentation om karriärutveckling kände jag mig oövervinnerlig. Det var en ordentlig boozt i rätt riktning och det där rädslorna som ofta gnager en var som bortblåsta.

Det var 30 minuter av girlpower och en känsla av självsäkerhet – kan hon, då kan jag med. Men så kommer den där känslan krypandes och man träffas av en kalldusch – livet. Hur ska man egentligen nå sina högsta mål i karriären samtidigt som man ska hantera både privatliv och sin hälsa – samtidigt?

Hur man hanterar arbetsliv, privatliv och sin egen hälsa det är ett tema som jag och min mentor Ann Voelkerling ofta kommer in på när vi träffas och Ann brukar beskriva dem utifrån tre cirklar som möter varandra. För min egen del påverkar dessa cirklarna varandra otroligt mycket och har därför en avgörande roll i hur jag mår och orkar prestera.

Jag fick faktiskt av Ann i uppgift att läsa boken ”Fuck your fears” skriven av Johannes Hansen för att diskutera mina egna tre cirklar och reflektera över dom. Jag tänkte dela med mig lite av de reflektioner jag gjort. Johannes pratar en hel del om att att utveckla sitt mod för att våga utmana sina rädslor, därav ”fuck your fears”, men det handlar också om den väg man behöver gå för att våga lyckas med det man brinner för. Som Johannes uttrycker det ”mod är en muskel som växer när du utmanar dina rädslor”. Det låter lite tacky men jag håller med Johannes i det där. Det får mig att reflektera över att utveckling handlar om att våga gå över sina gränser.

Givetvis har jag många tankar om rädslor och särskilt brottas jag med rädslan av att misslyckas. Jag har inte svårt för att ta för mig, att våga höras och synas, men däremot ställs jag ofta inför rädslan av att välja fel väg och därför analyserar jag mina val i livet konstant. Detta leder ibland till att jag inte vågar ta steget om jag inte är 100% säker på vart det leder mig, och det påverkar alla mina tre cirklar. För att jag ska utvecklas måste jag därför tänka på att pusha mig själv och lita på min egna magkänsla. Det är nästan lite som när man tränar fysiskt. I enkla drag, ju mer du pushar dina muskler, ju mer växer dom.

Avslutningsvis skulle vilja säga att utveckling för mig handlar om att helt enkelt våga och det är också ett utav Elisabeths ord hon använde när hon summerade sina tankar kring hennes karriär – våga, älska och spring. Hur arbetar du med dina cirklar?

 

/ Jacqueline