Hackathons – En plats där självsäkerhet och vänskap blommar tillsammans med en kopp kaffe

Hackathons – En plats där självsäkerhet och vänskap blommar tillsammans med en kopp kaffe

Varje gång jag tänker på ordet Hackathon blir det som att min kropp fylls av adrenalin samtidigt som jag blir lite lätt svettig och nervös.

Är det definitionen av kärlek? Well, Jag har själv lyckats ta mig iväg på tre hackathons under min livstid: HackAway, Diversify och Gothenburg Startup Hack. Bilden ovan är från HackAway: Hela truppen vid Fårösunds fästning på Gotland! Jag kan kalla detta en hat-kärlek som växer för varje gång. En mix av Hack och marathon där ena ordet definitivt är mer lockande än det andra. Det bästa är att man slipper springa.

Det är med skräckblandad förtjusning man klickar på knappen för att skicka in sin ansökan och efter det finns det ingen återvändo. Varför är det så jobbigt att klicka på den där knappen? Vad är man rädd för?

Detta är något jag brottas med varje gång när jag söker till dessa typer av event. Det är då allt kommer ifatt mig och jag känner hur jag drar ner mig själv. Alla dessa tveksamheter som ploppar upp i huvudet och osäkerheten som uppkommer. För mig är det den känslan som jag hatar när jag söker dessa event. “Varför skulle jag komma med”, “Det finns andra som är mycket bättre än mig”, ja ni förstår vart jag är på väg. All denna osäkerhet som tynger och får en att må dåligt.

Det fantastiska med hackathons är att det vänder!

Hackathon är speciella. Man är i en magisk bubbla under en tidsperiod tillsammans med andra människor som är fantastiskt duktiga inom alla möjliga områden. Man bryr sig inte om hur mycket kunskap eller hur duktiga personer är utan snarare att man tillsammans skapar något fantastiskt och har kul! Hackathons är en plats där ens kunskap inte ska bli bedömd. Vi går i skolan och blir bedömda varje dag, låt oss ha en helg där vi slipper det tack.

Efteråt känner jag mig sjukt stark och oslagbar, det är verkligen som att springa ett marathon och det är precis detta som är så viktigt. Att man hittar saker utanför skolan som ger boost och där man känner att man kan. En annan fantastisk del i hela det här är alla de nya vännerna man lär känna, från hela Sverige.

Tips från Niccan:

  • Var inte rädd att söka, det känns mycket värre än vad det är och du kommer klappa dig själv på axeln efteråt och gå runt och vara nykär 🙂

  • Dra ihop med dina kompisar och sök ihop, då känner man sig inte så ensam och man har lite trygghet.

  • Ett perfekt sätt att lära känna människor inom branschen och vidga kontaktnätet.