Hackday – snart är det dags igen!

Hackday – snart är det dags igen!

Johan Bäckman är en del av teamet som förädlar och rullar ut Hackday-konceptet på Tele2 i Sverige och utomlands. Tillsammans med resten av teamet planerar han just nu det femte eventet i ordningen där innovation, kreativitet och samarbete står på agendan.

Den första Hackday på Tele2 gick av stapeln 2014 och nu befinner ni er mitt i planeringen av den femte. Johan, berätta varför du brinner för Hackday.

– Kärnan i Hackday handlar om engagemang och innovation. Under ett antal timmar åstadkommer vi oerhört mycket och vi växlar in hela organisationens kompetens och styrka. Det finns ingenting som är så roligt som att jobba med människor som är passionerade för vad de gör.

Hur har Hackday utvecklats under årens lopp?

– På vår första Hackday var vi ett 20 personer starkt gäng som alla hörde hemma på kontoret i Kista. Under årens lopp har vi utökat både antal deltagare och inkluderat Tele2 kontor på andra håll i Europa. Den här gången kommer vi bli över 300 deltagare som befinner sig i Kista, Riga, Tallinn, Vilnius och i Amsterdam. Precis som förra gången får studenter och Reach for Change chansen att vara med.

Hur har eventet utvecklats under årens lopp utöver att antalet deltagare och antalet kontor har blivit fler.

Vi har som mål att vi ska nå en större bredd än vi har gjort hittills. Att vi ska ha deltagare som inte bara arbetar med IT på olika sätt utan att även medarbetare som jobbar med sälj, kundsupport eller finans ska känna sig välkomna. En annan viktig del av att utveckla eventet handlar om att bli ännu bättre på att fånga upp idéerna.

Vad är det som gör att det är viktigt att locka medarbetare från olika avdelningar?

– Att jobba med en idé under bara 8 timmar är väldigt utmanande och ju fler kompetenser och personligheter man kan engagera i sitt team desto mer kan man räkna med att åstadkomma och det blir ju garanterat roligare också.

Varför tycker du att dina kollegor här på Tele2 ska ta chansen att vara med på nästa Hackday?

– Alla är betydelsefulla, alla kan sitta inne med svaret på frågan eller sista pusselbiten till lösningen. Tillsammans kan vi åstadkomma det till synes omöjliga och det vill jag att alla ska få vara en del av. Ett gemensamt Tele2 utan lands-, avdelnings- eller kompetensgränser.