Helena Thorsell – med 20 år i telekombranschen

Helena Thorsell – med 20 år i telekombranschen

Helena Thorsell arbetar sedan 2 år tillbaka som Service Manager på Tele2. Hon har varit inom Kinnevikkoncernen i 20 år och började på ekonomiavdelningen på Kabelvision. Hon gjorde en kort avstickare från Telekombranschen 2007 men var snart tillbaka igen.

Berätta vad du gör i rollen som service manager?

– Jag arbetar med några av våra största företagskunder och är operativt ansvarig för kunden under avtalsperioden. Det innebär att jag hela tiden har en dialog med kunden men också med en rad personer från olika avdelningar här på Tele2. Min ambition är att få alla med mig så tidigt som möjligt och att arbeta proaktivt. När alla känner sig delaktiga levererar vi som bäst till våra kunder.

Från ekonomi till teknik

Hur kommer det sig att du släppte ekonomispåret och numera arbetar med teknik?

– Från ekonomiavdelningen gick jag vidare till koordinator och projektledare. Jag kände snabbt att jag tyckte att teknik var roligare än ekonomi. Som person trivs jag också bäst när jag får använda min kreativitet och ta ett helhetsansvar, och det får jag utlopp för i den här rollen.

Upplever du att du och dina service manager-kollegor är lika varandra?

– Som grupp betraktad är vi utifrån sett väldigt heterogen. Vi kommer från olika håll i bolaget och har väldigt olika bakgrund. Däremot är vi allihop personer som är bra på att se helheten och lösningen även om vi gör det på olika sätt. Gemensamt för oss alla är också att vi är flexibla och har fingertoppskänsla. Vi är bra på att möta människor.

 Hund och husvagn

Vad gör du på fritiden?

– Jag är en väldigt aktiv och energisk person som har svårt att sitta still. Så jag är gärna ute och springer eller promenerar med hunden och när jag är hemma pysslar jag alltid med något.

Och är man en person som inte vill vara still så är husvagn ett givet semesteralternativ?

– Jag hade aldrig trott att vi skulle skaffa husvagn, men sedan fick vi låna några vänners vagn och fick verkligen upp ögonen för det. Det finns många förutfattade meningar, men det ger oss bland annat möjligheten att vara uppe och åka skidor i Kläppen under hela vintern. På somrarna brukar vi vara på Öland. Husvagnssemester är underbart kravlöst och till och med jag som är så energisk kan koppla av med korsordsboken.