Jessica Andersson – Årets säljare tillbehör

Jessica Andersson – Årets säljare tillbehör

Jessica, du arbetar i butiken i Mobilia i Malmö och vann utmärkelsen ”Årets säljare tillbehör”. Och trots att du bara är 21 år hade du ändå en hel del arbetslivserfarenhet med dig när du började på Tele2 förra året. Berätta lite om vad du har gjort tidigare.

– Efter gymnasiet jobbade jag som föreläsare och reste runt i Sverige, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, och pratade om bristyrken för niondeklassare. Därefter jobbade jag på Statoil och avancerade till en roll med personalansvar. Men jag kände att det var för lite variation och började se mig om efter ett annat jobb.

Var det just säljjobb som du letade efter då?

– Ja, och jag visste att jag ville ha ett säljjobb där jag fick en chans att möta människor. Det personliga mötet ger mig energi. En bekant till mig jobbade i en Tele2-butik och eftersom han bara hade gott att säga om Tele2 gjorde jag en spontanansökan. Jag trivs väldigt bra både med jobbet och med kollegorna. Det är lätt den bästa arbetsplatsen jag har haft.

Och vad gör dig till en grym tillbehörssäljare?

– Jag är bra på att föra säljsamtalet vidare och försöker hela tiden att tänka på helheten eftersom jag vet att kunden blir nöjdare när de lämnar butiken med en komplett lösning. Under året som jag har jobbat här har min chef Kamil hjälpt mig att utvecklas mycket som säljare. Jag skulle säga att han har lärt mig 90 % av säljverktygen som jag använder mig av.

Du var inte på plats på awardsgalan i Stockholm. Hur kommer det sig att du missade den?

– Jag tävlar i en gren som heter bikinifitness och hade en tävling dagen efter galan så därför kunde jag inte resa till Stockholm. Men jag var ändå med via whats app och firade vinsten med kollegorna även om jag inte var där.

Så du är säljare på jobbet och tävlar på fritiden. Det låter som att du sporras av tävlingsmomentet!

– Definitivt! Jag tävlar i allt jag gör och letar hela tiden efter att göra allt det jag gör på ett smartare och bättre sätt. Jag och min sambo har precis köpt en liten jakt cockerspaniel valp, och när den blir större blir det säkert tävlingar med den också.