Karriären tog Bilal från Stockholm till Gävle

Karriären tog Bilal från Stockholm till Gävle

För två år sedan lämnade Bilal Aldebe ett jobb som säljledare hos en annan operatör för att bli säljare i Tele2-butiken i Sollentuna. ”Min upplevelse var att Tele2 erbjöd bättre karriärmöjligheter och det var väldigt viktigt för mig”, säger Bilal, som sedan ett par månader tillbaka är chef i den nyöppnade butiken i Gävle.

Du började på Tele2 med en önskan att utvecklas. Berätta lite om vilket stöd du fick.

– Min chef David Hillborn var en väldigt bra mentor och förebild och han lärde mig att ta mig an jobbet på ett mer långsiktigt och analytiskt sätt. Nu sitter det i ryggraden att alltid tänka tre steg framåt. David uppmuntrade mig också att söka aspirantprogrammet, som är en internutbildning för framtidens butikschefer. Jag fick chansen att gå utbildningen och den var väldigt lärorik och intressant, inte minst ledarskapsdelarna.

När du jobbat en tid i butiken i Sollentuna fick du chansen att arbeta som säljare i Tele2s största butik som ligger i Kista, och nu har du tagit ytterligare ett kliv till butikschef.

I somras fick jag frågan om jag ville bli chef i den butiken som skulle öppna i Gävle. För mig som bott i Stockholm i hela mitt liv så var det ett stort beslut att ta, men när jag hade funderat på saken kände jag att jag verkligen ville ta chansen att få starta en egen butik och forma den på mitt sätt.

Hur känns beslutet nu?

– Jag är väldigt glad att jag valde att starta det här nya kapitlet i livet, och jag vet att man inte utvecklas om man inte vågar ta risker och göra nya saker. Jag hade inte ens varit i Gävle innan och nu bor jag här i ett litet radhus som jag köpt.

Nu har ni haft öppet i en dryg månad. Hur känns det hittills i butiken?

– Det känns jättebra. Vi är ett team som är riktigt bra på service, jobbar bra ihop och vi har fått flera tydliga kvitton på att kunderna är nöjda. Vi har både fått blommor och bakelser redan!

Och hur känns det för dig personligen. Börjar du hitta en bra vardag i din nya hemstad?

– Absolut, jag trivs väldigt bra även om det just nu är väldigt mycket fokus på jobbet. Men jag är en väldigt social person och vet att jag kommer hitta nya vänner och roliga saker att göra på fritiden på lite sikt.

På bilden från vänster till höger: Bilal Aldebe, Moa Bengtsson, Linus Ahlström, Arian Kadir, Agnes Lindqvist