Lars Torstensson – ”New Growth and Strategy”

Lars Torstensson – ”New Growth and Strategy”

För nio år sedan lämnade Lars Torstensson finansbranschen för att jobba som chef för Investor Relations på Tele2. Sedan dess har han rört sig uppåt i organisationen, i oktober blev han ansvarig för ”New Growth and Strategy”.

Berätta vad du arbetade med innan du kom till Tele2?

Under studierna var min plan att jag skulle arbeta som management konsult eller på finansmarknaden. När jag var klar med min master i finansiell ekonomi började jag som trainee på Handelsbanken markets och därefter som aktiehandlare. När jag kände mig redo att ta nästa steg i karriären gick jag vidare till Robur och ett jobb som börsanalytiker/förvaltare. Vi var stora ägare i Tele2, det var naturligt för mig att intressera mig för hur bolaget gick.

Och sedan fick du ett erbjudande att börja jobba på Tele2 som Investor Relations-chef. Var det självklart att tacka ja?

– Efter flera år med tät kontakt med Tele2s dåvarande VD och finanschef hade jag lärt känna företaget och fått ett väldigt gott intryck. Bolaget är på ett väldigt tydligt sätt en utmanare i branschen och som gammal tekniknörd har jag alltid lockats av industrin.

Sedan du började på Tele2 har du i ett antal etapper rört dig närmre affären och uppåt i organisationen. I oktober tog du dig an nya utmaningar i form av rollen som Executive Vice President, New Growth & Strategy. Vad innebär det?

– Jag är ansvarig för en helt ny funktion som består av fyra delar: strategi, ny tillväxt, Internet of Things (IoT) och kommunikation. Kort sagt är målet med vårt arbete är att öka sannolikheten att vi som bolag ska fortsätta vara framgångsrika även i framtiden.

Vad är det som gör ditt jobb roligt, och vad ser du som ditt huvuduppdrag?

– Jag jobbar med väldigt begåvade och drivna personer och det är ett nöje att vara deras chef. För mig handlar det mycket om att skapa förutsättningar så att mina medarbetare ska kunna växla ut så mycket av sin kapacitet som möjligt. Att se till att de får så mycket tid som möjligt att kreera och samskapa. De ska vara ute och se till att det händer saker!

Du är en av 10 personer i Tele2s ledningsgrupp. Vad skiljer ledningsarbete från det operativa arbetet i verksamheten?

– I ledningsgruppen handlar det om att fatta beslut utifrån hela organisationens bästa. Det är spännande att tänka tillsammans med ledningskollegorna och att vara med och fatta viktiga beslut när vi som organisation står inför vägval.

Vad gör du på fritiden?

– Jag spenderar en hel del tid i olika baskethallar. För mig som själv var basketspelare när jag växte upp är det hur kul som helst att båda mina barn också spelar. Min son som är elva spelar i Blackeberg och dottern som är sju spelar i Alvik. Då och då spelar jag själv basket tillsammans med ett gäng föräldrar, men numera gör jag min huvudsakliga insats för idrotten i egenskap av ”caféslav”. Vi är ett gäng föräldrar som tycker det är kul att vara med och hjälpa till.