Tele2 söker en Gruppchef till Direct Sales SME

Tele2 är en internationell mobiloperatör med utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar, det ställer höga krav på oss. Vår nyckel till framgång och att möta de höga kraven är hur vi jobbar och vilka vi är. 

Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen. Det gör att alla våra anställda kan och förväntas bidra till vårt övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

Nu söker vi ytterligare en gruppchef till vår växande del inom Direct Sales SME som vill jobba i en organisation som både fokuserar och lyssnar på kunderna. Är du en driven person med gedigen kunskap inom B2B försäljning och vill jobba i vår Inhouse-verksamhet?

Det här är jobbet…

I rollen som gruppchef kommer du att ansvara för försäljningen samt att proaktivt coacha våra medarbetare i affärsförhandling, säljteknik och sätta upp mål & riktlinjer för att ständigt utveckla vår verksamhet. Det innebär att du ska identifiera varje medarbetares förmåga, arbeta aktivt med varje enskild medarbetares potential och säkra att varje medarbetare och därmed försäljningsarbetet utvecklas enligt plan.

Förutom ovan nämnda ansvar så innebär rollen:

 • Personalansvar för ca 10 medarbetare
 • Säkra affären vad det gäller tillväxt och att vi uppnår våra uppsatta mål
 • Utveckla och driva våra försäljningsprocesser
 • Identifiera och driva faktiska åtgärder för att styra försäljningen på kort och lång sikt
 • KPI-uppföljning
 • Driva mindre korsfunktionella projekt och förändringsarbete inom sälj

Det här är vad du har…

För att lyckas i denna roll behöver du vara en stark ledare, resultatorienterad, besitta stor social kompetens och förmåga att nätverka/samarbeta över avdelningsgränserna, kunna kombinera strategiskt arbete med operativt samt ha ett mycket starkt säljdriv. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av ledarskap. Samtidigt är din inställning, ditt engagemang och förståelsen för kvalitativ försäljning direkt avgörande till hur du kommer att lyckas i din roll vilket gör att vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är ödmjuk inför rollen och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Sammanfattningsvis ser vi att du har nedan:

 • Egen erfarenhet av säljansvar genom indirekt försäljning t.ex. försäljning via partners, Telemarketing eller direkt försäljning
 • Dokumenterad kunskap i coachning av Account Managers i enlighet med av branschen vedertagna processer
 • Erfarenhet av att driva förändringsarbete
 • Analytisk förmåga
 • Minst 2 års erfarenhet av egen direktförsäljning inom direktförsäljning med dokumenterat mycket goda resultat

Det är även meriterande om du:

 • Har högskoleutbildning eller motsvarande inom relevant område
 • Har erfarenhet av att sälja kommunikationslösningar inom B2B
 • Har erfarenhet av att sälja växellösningar

Det är en självklarhet att du förstår och lever efter våra värderingar som bland annat är öppenhet, kvalité och flexibilitet. Rollen kräver också en hög social kompetens där du gillar många kontaktytor både internt och externt. Du har förmågan att ta eget ansvar, fatta beslut och skapa resultat i högt tempo.

 

Tele2 erbjuder dig…

…En plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

…Stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

…Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension

Tjänsten är placerad i Malmö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Fast månadslön samt provision gäller som ersättning.

Är du en av oss? Välkommen att söka tjänsten redan idag! Sista ansökningsdagen är den 30 juni 2017.

Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Vill du veta mer om Tele2 och oss som jobbar här, surfa in på tele2.se/karriar och läs mer.