Business Intelligence Specialist

 

Det här är jobbet…

Vi växer och nu erbjuder vi dig chansen att komma in i en mycket spännande fas där vi vill att du tar en aktiv roll i utvecklingen av vår framgång. Vi söker dig som vill vara med och utveckla och utmana oss inom Business Intelligence!

Rollen BI Specialist är en mångfacetterad roll där du hjälper oss att säkerställa en väl fungerande BI-leverans för Tele2 Sverige. Arbetsuppgifterna spänner från delaktighet i långsiktiga strategier till operativ problemlösning.

Du arbetar tätt tillsammans med övriga i Tele2 Sveriges BI-team, våra användare i affärsverksamheten och övriga samarbetspartners inom Tele2 Gruppen. Rollen rapporterar till Head of BI.

Du kan omvandla affärsbehov till effektiva BI-lösningar. Du är en nyckelresurs när det gäller att säkerställa och underlätta:

 • BI-utveckling i våra lösningar inom BI, Datalager och Big Data
 • kravhantering och lösningsdesign för rapportering och datalagring för Tele2 Sverige
 • samarbete och kommunikation kring BI-utmaningar i hela organisationen
 • att våra lösningar är framtidsäkrade, både ur ett tekniskt och affärsmässigt perspektiv
 • samarbete med övriga funktioner inom data och analys för att ta fram BI-lösningar för nya produkter och tjänster
 • problem och incidenthantering genom att på ett pragmatisk och lösningsorienterat sätt navigera i en komplex organisation

Det här är vad du har…

Kvalifikationer

Du är en person med mycket goda kunskaper inom BI och IT samt med stor förståelse för affären och dess behov inom rapportering och analys. För att lyckas i rollen har du:

 • minst 8 års erfarenhet av BI
 • mycket goda kunskaper inom BI-utveckling i SQL, Cognos BI/Analytics, Power BI och/eller liknande BI-verktyg
 • god erfarenhet av utveckling av visualiseringar och dashboards
 • erfarenhet av informationshantering inom Hadoop eller liknande tekniker/plattformar
 • erfarenhet av stora volymer data, gärna inom telekom
 • kunskap om kravhantering, begrepps- och informationsmodellering, datakvalitet och andra datalagerutmaningar
 • god förmåga att förstå och förklara hur data och information förädlas och förändras från affärsprocesser och applikationer, genom datalager till rapporter och analyser
 • du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Egenskaper

För att passa in i teamet tror vi att du är pragmatisk, kommunikativ, drivande och älskar att samarbeta. Prestigelöshet är ett måste, och att du älskar att ha kul på jobbet.

För att du ska trivas hos oss behöver du tycka om att jobba i ett tight team där du förväntas engagera dig i helheten och agera proaktivt både i ditt och dina kollegors arbete. Hos oss gäller också frihet under ansvar, du är därför en rak och ärlig person med stort engagemang som gillar att ta egna initiativ. Då vi jobbar nära våra beställare på samtliga nivåer i organisationen är du även en social och lyhörd person som trivs i just den situationen.

Det här är vad Tele2 kan ge dig…

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer, i en organisation där egna initiativ premieras. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

… Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension.

Tjänsten är placerad i Kista.

Vill du veta mer om Tele2 och oss som jobbar här, surfa in på www.tele2.se/karriar och läs mer.

Välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så fort som möjligt.