Lovisa Halldén – Training Manager med författardrömmar

Lovisa Halldén – Training Manager med författardrömmar

Lovisa Halldén, du är ny på Tele2 i rollen som Training Manager på Business Sales & Delivery. Berätta vad du gör på jobbet!

”Vi samordnar utbildningar och säkerställer att alla våra medarbetare med kundkontakt har rätt kunskaper och färdigheter. Dels handlar det om våra produkter men även om Tele2:s värderingar. Viktigast för oss är att ge alla medarbetare rätt förutsättningar att utvecklas i alla led. Vi coachar Teamleaders, kvalitetssäkrar utbildningsmaterial och agerar stöd åt Trainers; allt med målet att skapa den bästa kundupplevelsen!”

Vad gjorde du innan du kom till Tele2?

”Då jobbade jag på ett företag som heter Teleperformance Nordic AB som är en kundserviceleverantör. Där har jag haft en rad olika roller under årens lopp, såsom Quality Assurance Analyst och Teamleader. Som HR Trainer arbetade jag med coaching och utbildning av den egna personalen, främst i ledarskap men även i interna rutiner och processer.”

Intresserad av människor

Berätta lite om din bakgrund. Hur kommer det sig att du är där du är idag?

”Från början var planen att jag skulle bli lärare och jag läste historia på Mälardalens högskola. När jag kom fram till att jag inte ville arbeta som lärare i traditionell mening bytte jag inriktning till beteendevetare. I den tjänsten jag har nu får jag kombinera mina intressen för utbildning och hur människor fungerar. Jag får vara med och påverka och se hur andra växer och jag trivs väldigt bra i rollen och på Tele2 som företag.”

Vad är viktigt för dig för att du ska trivas på jobbet?

”En av de saker jag verkligen uppskattar på Tele2 är öppenheten bland medarbetarna och att vi delar med oss av vår kunskap och erfarenhet till varandra. För mig är det viktigt att få vara i sammanhang där jag kan inspireras av andra och känna att jag hela tiden utvecklas.”

Författardrömmar

Du beskriver dig själv som en kreativ person med en författardröm som alltid har ett skrivprojekt på gång. Vad har du på gång just nu?

”Just nu har jag en romanidé på gång som känns väldigt spännande. Främst handlar det om relationer och kommunikation som inte fungerar, där allt verkar normalt på ytan men med en mörk underton. Det är intressant och utmanande att utforska vad det är som driver människor och försöka att förklara komplexa situationer ur olika synvinklar.”