Maria Bröms – Makeup artist som blev driftledare

Maria Bröms – Makeup artist som blev driftledare

Maria Bröms utbildade sig till makeup artist men halkade in på Tele2s kundservice 2001. Idag arbetar hon som driftledare på TCS Fixed and Mobile business support och hennes grupp hjälper företag som har någon typ av teknisk problematik.

Du blev teamleader på TCS 2010 och senare driftledare 2012. Berätta hur ditt jobb förändrades?

– Det innebar ett större fokus på coaching på individnivå och att jag ägnar mer uppmärksamhet åt kvalitetssäkring av samtal och ärenden. Jag säkerställer att vi följer rutinerna men också att vi är tillräckligt flexibla för att kunna lösa kundens problem på ett effektivt sätt. Kundbemötande är också väldigt viktigt.

Finns det något vanligt tekniskt fel som är väldigt enkelt att avhjälpa?

– Vi får flera samtal i veckan från kunder som inte kan ta emot samtal på grund av att de råkat komma åt ”stör ej-” funktionen i iPhone. Så om det inte går att ringa till din telefon och du ser en halvmåne på skärmen så vet du varför. Ett bra allmänt tips är också att ha som rutin att starta om sin telefon emellanåt, det håller många bekymmer borta.

Vad är roligast på jobbet?

– Ingen dag är den andra lik och det är utvecklande att vara i en miljö och en bransch där det hela tiden händer saker. Det är också väldigt givande att se att jobbet vi gör ger resultat och skapar nytta för kunderna.

Vilka personliga egenskaper gör att du är bra på det du gör?

– För mig är det självklart att ta mig an och genomföra alla uppgifter till 100%. Och om något inte blir så bra eller som man hade tänkt är det självklart för mig att ställa frågan vad som kan göras bättre. Jag brinner för service och skapa förbättringar.

Du beskriver dig också som en lagspelare?

– Under uppväxten spelade jag fotboll och innebandy. Det har bidragit till att det är naturligt för mig att jobba i team och tillsammans med andra. När man arbetar tillsammans i ett lag kan man hjälpa varandra att utvecklas, bland annat genom att ge och att få feedback.

Vem är du privat?

– Jag bor i Bromma med min man och våra två barn. Vår största passion är utförsåkning och vi åker gärna till Andermatt i Schweiz. Det är en gemytlig liten by där vi har knutit många kontakter under åren.

Och du är utbildad make up-artist?

-Precis, och från början var planen att jag skulle starta eget. Men nu blir det bara att jag ägnar mig åt det en del på fritiden. Ofta är det tillfälligheter som gör att jag är med och fixar någon inför en fest eller ett bröllop och då kan det hända att inte alla produkter som behövs finns tillgängliga. Men jag älskar att hitta lösningar i allt, och det brukar bli ganska bra i slutändan ändå.