Mary Gergess – ”Årets Säljare” på butikerna

Mary Gergess – ”Årets Säljare” på butikerna

Mary Gergess, du arbetar i Jönköping A6-butiken och vann nyligen utmärkelsen ”Årets Säljare” på butikernas awardgala. Hur känns det?

– Det var väldigt oväntat, men självklart jättekul! På min tidigare arbetsplats var jag nominerad till flera liknande utmärkelser, så nu var det kul att inte bara vara nominerad utan också få gå hela vägen och vinna.

Vad gjorde du innan du började på Tele2?

– Jag började jobba extra med telefonförsäljning mot företagskunder redan under första året på gymnasiet. Sedan när jag tagit studenten fick jag även chansen att coacha och utbilda andra säljare. När jag fick veta att Tele2 skulle öppna en butik här i Jönköping kändes det som en väldigt spännande möjlighetatt få arbeta med försäljning på ett nytt sätt.

Du var en av dem som var med och öppnade A6 butiken för två år sedan. Hur var det?

– Jättekul,jag minns att det var en lång kö som ringlade utanför butiken under öppningsdagen. Och eftersom jag var helt ny som butikssäljare så var det lite pirrigt i början. Jag funderade på hur jag skulle stå och hur jag skulle använda kroppsspråket, men det lärde jag mig ganska fort. Butikssälj är verkligen hur kul som helst och för mig som är van vid telefonförsäljning är det extra lyxigt att kunderna kommer in till mig och att jag inte behöver ringa och söka dem.

Och just nu testar du på en ny roll i butiken?

– Ja, helt nyligen fick jag chansen att bli tf-butikschef och det känns jättekul.

Vad gör dig till en riktigt duktig säljare?

– När jag arbetade med att coacha på mitt tidigare jobb blev det väldigt tydligt att det är öronen som är säljarens viktigaste verktyg. Jaglåter kunden prata och lyssnar in vad de verkligen vill ha och sedan presenterar jag en helhetslösning. Kunderna blir inte imponerade av att jag kan rabbla upp hela vårt sortiment utantill utan de vill att jag verkligen ska förstå deras behov och erbjuda rätt lösning för just dem.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– När jag är ledig tycker jag om att umgås med familj och vänner. När jag får tid över tycker jag också mycket om att baka tårtor och cupcakes, och det händer att jag bakar när vännernas barn ska ha kalas. Jag tycker att det är kul att kombinera olika smaker och testa nya varianter. Ett experiment som blev riktigt lyckat var att ha jordnötssmör i frostingen. Det blev väldigt sött, men gott.