Mattias Borg – tar ett kliv i karriären

Mattias Borg – tar ett kliv i karriären

Efter fyra år som chef i flera olika butiker kände han sig redo att ta nästa steg i karriären. Idag arbetar Mattias Borg som Account Manager på Tele2.

Du började arbeta som chef när du var 19 år. Hur gick det till?

-Jag jobbade på McDonalds när jag gick på gymnasiet och när jag tagit studenten blev jag som 19-åring den yngsta restaurangchefen i Sverige. Det var en lärorik upplevelse men sedan ville jag ut och se världen och reste jorden runt under ett år.

När du kom hem hamnade du av en händelse i telekombranschen.

– Jag började som eventsäljare på 3, gjorde bra resultat och fick chansen att gå vidare till butiken i Gränby centrum. Därefter började jag på Tele2 som chef i butiken i Uppsala centralstation. Sedan dess har jag varit chef i ytterligare ett antal butiker och även hjälpt regionchef Sueb Hussein när de har behövts.

Och nu kände du dig redo att ta ytterligare ett steg i karriären.

– Ja, och jag är jätteglad över att jag fick jobbet som account manager mot region norr. Det är en dubbel roll där jag både fungerar som ett stöd för butikerna och bearbetar egna företagskunder med mellan 10 och 100 anställda. Jag hjälper butikerna med utbildning och stöttar dem på olika sätt när det gäller företagsförsäljning, som exempelvis vilka kampanjer som är aktuella och hur man gör en behovsanalys för en företagare.

Men det är inte bara på jobbet som det är mycket nytt i ditt liv just nu.

– Nej, jag och min sambo fick en son som heter Albin i somras, och det är absolut det största som har hänt mig. Det händer saker hela tiden och jag är oerhört förväntansfull att se honom bli större och bli allt mer medveten om sig själv. Just nu är Louise hemma med honom, men jag planerar att vara föräldraledig i minst ett halvår lite längre fram.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Just nu läggs förstås väldigt mycket tid på familjen, men även en hel del på träning. Jag är väldigt hälsomedveten och ser till att hålla mig i form både fysiskt och mentalt. För mig är träning lycka. Det får mig att må bra och jag vet att jag orkar mer i livet, och presterar bättre på alla plan, eftersom jag tränar regelbundet och tänker på vad jag äter.