Mer programmering!

Mer programmering!

Jag älskar programmering! Nästan allting går att lösa med lite kod.. Eller ibland mycket kod.. Och möjligheterna är oändliga! Man kan skapa nästan vad som helst!

Jag pluggar ju som sagt IT på KTH, och har inriktat mig mer och mer på mjukvara efterhand. Dem roligaste kurserna jag läser just nu är i en kurs i artificiell intelligens och en i avancerade algoritmer. Båda kurserna examineras till största delen av olika labbar och projekt, vilket innebär att man får implementera mycket. Vilket är super kul. Förutom att det är roligare tror jag båda att man lär sig mer på att implementera saker själv, och få testa sig fram och dessutom tycker jag att det ger en bättre bild av vad man faktisk kan än vad en tenta skulle göra. Överlag måste jag säga att mina kurser på masternivå har involverat betydligt mer praktiska delar än vad kandidat kurserna gjorde. Kandidat Kurserna la den teoretiska grunden, och det är nu vi äntligen får använda oss av vad vi har lärt oss. Så ett tips eller kanske mer av en motivation till er som precis har börjat på ett civilingenjörsprogram, det blir bara roligare och roligare med tiden!

Förutom att jag programmerar i skolan jobbar jag deltid som java utvecklare. Att jobba vid sidan av studierna kan vara ett svårt beslut att ta. Det är lätt att det blir stressigt och att resultaten i skolan blir lidande. Men hittar man ett jobb inom det område man tycker är roligt, då skulle jag verkligen rekommendera det. Mitt jobb har verkligen motiverat mig i mina studier. Jag får använda mig av det jag har lärt mig i skolan och jag får utveckla saker som kommer att användas. Dessutom får jag betalt för att göra något som jag tycker är kul, programmering!

 

/Emmy