Möt en tidigare trainee

Möt en tidigare trainee

På Tele2 innebär traineeprogrammet att man under ett år följer en person i koncernledningen för att agera stöd och resurs samtidigt som man lär sig mycket om bolaget samt dess utmaningar och styrkor.

Att som trainee börja i företagets absoluta ledning kan låta som en utmanande första roll men för Monica Fagraeus Lundström blev det en realitet då hon under ett års tid följde Tele2 Sveriges VD Thomas Ekman i hans arbete.

– Att följa en VD för ett bolag som Tele2 Sverige är en speciell arbetsroll som präglas av lika mycket ansvar som frihet. Dagarna styrs av din chefs kalender och innebär allt från att delta i ledningsgruppsmöten till att förbereda underlag till styrelsemöten samt praktiska förutsättningar för interna informations- möten. Dessutom har man möjlighet att delta i en stor mängd utmanande affärsprojekt säger Monica.

Tele2 ser traineeprogrammet som en viktig del i arbetet med att rekrytera framtidens ledare och med- arbetare. De fem nyutexaminerade studenterna som väljs ut är resultatet av nära kontakt med olika universitet i Sverige och Nederländerna. Fyra av de utvalda får placering på huvudkontoret i Stockholm, den femte placeras på kontoret i Amsterdam. Samtliga följer personer i koncernledningen.

Monicas bakgrund med utbildning på KTHs civil- ingenjörslinje Industriell Ekonomi, i kombination med ett genuint teknikintresse, banade vägen för traineeåret på Tele2. Det var Tele2s presentation av traineeprogrammets koncept och format som gjorde mig intresserad, men det var företagets värderingar, hur de anställda ges förtroende och frihet under an- svar, som övertygade Monica om att Tele2 var rätt val.

Ett utvecklande år som ledde till nya utmaningar

För Monica och de andra traineerna blev det ett utmanande och intensivt år inom Tele2 med direkt insyn i företagets ledning. I slutet av sommaren avslutade Monica sitt år som trainee och idag arbetar hon som produktchef inom Retention och Pricing, en roll som bland annat är inriktad på att stärka kundrelationer och utveckla attraktiva erbjudanden för att stärka banden med Tele2s kunder.

– När jag sökte till Tele2 gick jag mycket på mag- känsla och idag känns det som ett av mina bästa karriärsbeslut. Mitt fokus just nu är att utveckla min förståelse kring hur man arbetar strategiskt och operativt med åtgärder för att höja kundnöjdheten och lönsamheten. I framtiden siktar jag på att få ett ökat ansvar och en roll i ledande befattning vilket lockar mig, avslutar Monica.