Nina Andersson – mobilen och nätet ger frihet

Nina Andersson – mobilen och nätet ger frihet

Nina Andersson jobbar med samordning och information i Tele2s teknikorganisation. Nu är hon även utvald att vara en av Tele2s ambassadörer som ska arbeta med att bidra till en positiv närvaro i de olika sociala kanalerna.

Vad hoppas du få med dig, lära dig och dela med dig av som social ambassadör?

– Jag ser fram emot att vara en aktiv del av Tele2s strategi i sociala medier och lära mig om hur och var vi vill synas och ha en dialog med våra kunder. Jag vill framförallt dela med mig av min övertygelse om att teknik är för alla bara vi kommunicerar det på rätt sätt till varje målgrupp och gör det begripligt och roligt även för dem som inte arbetar med teknik.

Kan du bjuda på några allmänna funderingar kring den digitala utvecklingen och dina egna nätvanor?

Jag tycker det är intressant hur självklart mobildata har blivit på förhållandevis kort tid. Idag känns tanken på att man bara skulle kunna använda sin mobil för att ringa och skicka sms absurd. Själv känner mig oerhört begränsad om jag inte är uppkopplad och älskar friheten det ger att alltid ha tillgång till hela världen med bara en knapptryckning.

Var du väldigt snabb på att haka på den sociala trenden?

– Nej, väldigt snabb var jag inte. För att jag ska komma igång vill jag gärna ha information om mediet och syftet med det. Men när jag ser vad jag har att vinna, och hur jag kan använda det efter mina behov, hakar jag på med hull och hår och bara kör. Idag älskar jag Instagram och kommunikation med bilder men har inte ens haft mitt konto ett år.

Vilket är det mest oväntade stället som du använder din telefon på?

– Jag har med mig den överallt, och den är även till stor nytta när jag plockar svamp i skogen. Dels är det bra att ha tillgång till kompassen, och dels att kunna slå upp svampar jag är osäker på. 
På kontoret händer det också att jag letar upp information på mobilen istället för på PCn även om jag har den precis framför mig. Appar som 
Linkedin, Facebook och Instagram använder jag bara i mobilen.

Vad är det första du kollar när du sträcker dig efter din telefon på morgonen?

– Instagram! Jag slår på P1 på SRPlay och lyssnar på nyheter samtidigt som jag laddar mig med en massa härliga bilder på morgonen för att komma igång.