Om Emmy Ryrstedt Fotograf: David Östberg

Om Emmy Ryrstedt

Jag är 25 år gammal (snart 26…) och kommer från den lilla staden Kristianstad i Skåne. På min fritid umgås jag med mina vänner så mycket jag bara kan och spelar gärna fotboll om jag får chansen.

Jag har alltid tyckt att matte och fysik är roligt och jag hade räknat ut mina första matteböcker redan innan jag började skolan. Valet att läsa till ingenjör kändes därför som en självklarhet. Så för fyra år sedan beslutade jag mig för att flytta till Stockholm och börja plugga, och läser nu mitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet inom informationsteknik på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), med en master inom datalogi.

De roligaste erfarenheterna jag fått från min utbildning är min utbytestermin i Bangkok, där jag fick chansen att uppleva en ny kultur och träffa massor av nya människor från olika bakgrunder. Men även de projektarbeten vi har haft, där vi har jobbat i grupp för att själva utveckla en produkt från grunden. Jag var bland annat med och utvecklade en sensor som kände av hur många människor som befann sig i ett rum och kopplade samman det med energiförbrukningen i rummet. Men mitt favoritprojekt var när vi skapade en robot som sökte efter människor genom att använda sig av en kombination av flera olika typer av sensorer.

Utbildningen på KTH har varit väldigt utvecklande och framförallt givit mig mitt stora intresse för mjukvaruutveckling. Jag tycker att det är kul med problemlösningen i programmering och att man kan vara kreativ och skapa saker själv. Det är enkelt att testa sina idéer och man får se snabba resultat.

Jag sökte till mentorprogrammet eftersom jag inte har haft något jobb inom IT ännu, och tänkte att det därför skulle vara väldigt roligt och intressant att få en inblick i arbetet på ett så stort och framstående telekombolag som Tele2. Min största drivkraft är utmaningar, och jag älskar att lära mig nya saker. Jag tyckte därför att det skulle vara väldigt givande att få se hur Tele2 arbetar och att få veta vad jag skulle kunna bidra med, med min kompetens.

I mina blogginlägg här kommer jag att dela med mig av mina personliga tankar och upplevelser från mentorprogrammet.

Emmy Ryrstedt