Om mentorerna

Mentorerna i Tele2s mentorprogram kommer från två olika grupper – IT Services och Business IT. Business IT arbetar med teknisk produktledning och affärsnära IT-utveckling. IT Services ansvarar för utveckling, drift och support av IT system och tjänster.

Åsa Angelino

Mentor Åsa Angelino
Fotograf: Moa Bäck

Jag heter Åsa Angelino och jobbar som gruppchef på IT-avdelningen på Tele2. Min grupp består främst av systemförvaltare och vårt uppdrag är att se till att de interna stödsystemen inom områdena finans och HR (Human Resources) fungerar och utvecklas i linje med verksamhets- och tekniska krav. Vi jobbar målstyrt, med tydliga årliga mål för systemen, gruppen och individen.

Teknik handlar för mig om problemlösning. I min roll är det inte på en praktisk nivå i systemen utan att stödja mina medarbetare med att hitta rätt information eller få rätt respons för att lösa en akut situation och även att jobba långsiktigt hur vi tar fram den bästa lösningen för våra kunder.

Jag värderar ärlighet högt och trivs bäst när det är opolitiskt och högt i tak, vilket det är på Tele2. Tele2s värderingar är välformulerade, tydliga och stämmer väl överens med mina egna. De finns alltid där i allt vi gör.

Min tidigare erfarenhet av mentorskap har jag fått genom de ledarroller jag haft och jag tycker om det utbyte jag får i dialogen med mina medarbetare och kollegor. Jag har också haft en hel del olika roller inom olika företag som gör att jag har en bredd och kan relatera situationer till många av mina tidigare erfarenheter.

Jag fram emot möjligheten att utvecklas tillsammans med min adept!

Nima Boustanian

Mentor Nima Boustanian
Fotograf: Nicole Martini

Jag heter Nima Boustanian och jag är chef för UX & Design-avdelningen på Tele2.
Jag har alltid varit dragen till teknik och digitala medier. Min första dator fick jag vid 6 års ålder och började programmera året därpå. Varför jag dras till teknik är ungefär som att fråga en musiker varför dom gillar musik – det bara finns oförklarligt i ryggraden.

Varför tycker jag att Tele2 är en bra arbetsplats? Tele2 är ett företag där man få gehör för sina idéer och jag har världens bästa kollegor.

Jag blir inspirerad av yngre människor som är hungriga på att göra karriär inom en bransch dom är passionerade för; så jag ser det som ett ömsesidigt utbyte där jag lär mig lika mycket som min adept. Detta var den främsta anledningen att jag valde att engagera mig som mentor.

Jacob Segerheim

Mentor Jacob Segerheim
Fotograf: Maria Svensson

Jag heter Jacob Segerheim och arbetar som Head of Online Development inom Business IT.

Business IT är med från att en idé formas, till att den är färdig och kan skapa värde och nytta för våra kunder. Business IT har även ansvar för helheten av leveransen av digitala lösningar till våra kunder.

Att vara en del av mentorprogrammet var för mig en självklarhet och jag ser fram emot många spännande möten med min adept!

Ann Voelkerling

Mentor Ann Voelkerling
Fotograf: Jacqueline Laschitza

Jag heter Ann Voelkerling och arbetar som chef inom IT Services, en del av Tele2 Shared Operations, och min personal är baserade i Sverige och Lettland. Vi arbetar globalt och servar alla länder inom Tele2 med lösningar för exempelvis nummerhantering, SIM-kortshantering, och IoT, Internet of Things.

Det roligaste med teknik är att se människors behov och förenkla processer. Att möjliggöra det med tekniska lösningar är för mig viktigare än tekniken i sig. Själv har jag alltid gillat det praktiska och logiska, från barndomens Mekano, till att i tonåren mecka med motorcyklar och i vuxen ålder renovera hus.

Det bästa med Tele2 är människorna, öppenheten, entreprenörsandan. Tele2 är ett i grunden värderingsstyrt företag, inom bolaget har vi sex kärnvärderingar, som sitter i ryggmärgen på alla härliga kollegor och sätter ribban för hur vi arbetar. Det finns respekt, utmaningar och vi har kul på jobbet!

Genom att vara mentor är min förhoppning är att få möjlighet att ge en inblick i min värld såväl professionellt som personligt och bjuda på exempel från både misslyckande och framgång, men förväntar mig också att få inspiration och erfarenheter tillbaka från min adept. Jag ser fram emot ett spännande år!

David Östberg

Mentor David Östberg
Fotograf: Emmy Ryrstedt

Jag heter David Östberg och har jobbat med Online sedan 1995 då jag byggde min första webshop. Då var tekniken PERL-script och mycket har hänt sedan dess. Parallellt med studierna i Uppsala drev jag eget företag där jag först och främst som utvecklare åtog mig olika uppdrag. Runt tiden för examen startade jag senare ett till företag med mina kurskamrater där jag även började som projektledare. Sedan dess har jag hunnit med hundratals projekt som projektledare.

I mitt team har jag en blandning av nyutexaminerade utvecklare och mer seniora. För att det ska fungera smidigt för alla nya som kommer till oss får man en fadder som ansvarar för introduktion. Faddern stöttar också den nyanställde genom att göra kodgranskningar samt föreslå kompetensutvecklande insatser. Coachning och feedback är helt avgörande verktyg för att lyckas i en ny roll och något vi jobbar aktivt med.

Teknik är en fantastisk möjliggörare. Jag tror många missar den kreativa delen i yrket. Det krävs en väldig kreativitet för att skapa en bra lösning utifrån en komplex problemställning.

Det som gör tele2 så speciellt är entreprenörs- och utmanarandan som finns inom företaget. Många större företag tappar detta. På tele2 är jag omgiven av människor med massor av idéer och inställningen att inget är omöjligt. Det skapar en väldigt häftig vardag!

För mig var det självklart att ställa upp som mentor. Mångfald och jämställdhet borde vara en självklarhet och telekom behöver bli bättre på att locka till sig nästa generations talanger. Sen finns det inget roligare än att få vara med att lyfta nya talanger och att få vara med och bidra till deras utveckling.