Om Moa Bäck Fotograf: Åsa Angelino

Om Moa Bäck

Hej på er, kul att ni hittat hit! Jag tänkte presentera mig lite kort men ni kommer få lära känna mig allt bättre under det år jag nu ska få vara en del av Tele2-familjen.

Jag kommer ursprungligen ifrån Göteborg men är sedan något år tillbaka bosatt i Stockholm där jag läser civilingenjörsprogrammet på Kungliga Tekniska Högskolan med inriktning mot informationsteknik. Intresset för teknik växte fram i takt med att jag insåg hur mycket kreativitet som faktiskt ryms inom ämnet teknologi, samtidigt som det är ett av de områden som har absolut störst inverkan på samhället och omvärlden. Bara tanken på att få ta del av och samtidigt få chansen att vara med att utveckla framtidens teknik gjorde valet av ingenjörsyrket enkelt.

Mentorskapsprogrammet på Tele2 sökte jag för att det är en ovärderlig möjlighet för mig att redan som student få en inblick i det yrke jag förhoppningsvis kan tänkas jobba med om några år. Också det faktum att jag ska få ta del av tips och vägledning ifrån en kvinna, i en annars relativt mansdominerad bransch, känns för mig väldigt värdefullt. Som tjej på en teknisk utbildning tillhör man en minoritet vilket gör att man funderar en del kring jämställdhetsfrågan, varför utbildning och arbetsmarknad ser ut som den gör idag och varför det kan vara viktigt att försöka påverka. För att göra vad jag kan försöker jag därför engagera mig på olika sätt både i och utanför skolan. Just nu är jag delaktig i ett ideellt projekt som verkar för att väcka teknikintresset hos unga tjejer och inspirera dem till att välja en framtid inom teknik.

Så, vad kan ni som läsare förvänta er av mina blogginlägg? Jag tänker mig allt! Först och främst kommer ni självklart att få ta del av mina upplevelser och tankar under mentorskapsprogrammet och allt vi gör under det kommande året. Det kommer nog också smyga sig in en del av min vardag som student och allt annat som kan tänkas hända i livet. Det kommer bli ett riktigt spännande år!

Moa Bäck