Paul Holmström – strategi, sportskor och surfing

Paul Holmström – strategi, sportskor och surfing

Paul Holmström arbetar som Head of Group Strategic planning sedan hösten 2013 och hjälper Tele2s centrala ledningsgrupp och länderna att formulera strategier. Målet är att maximera helheten och säkerställa att Tele2 är förberedda och står starka i framtiden.

Berätta lite om din bakgrund?

– Jag är utbildad civilingenjör och civilekonom och efter att jag tog examen 2006 jobbade jag som management konsult i fem år. Därefter åkte jag till London och gjorde en MBA med inriktning mot strategi. För mig var utlandsstudier ett sätt att komma ut i världen, lära mig nya kulturer och få ett internationellt perspektiv och nätverk. Det var en väldigt lärorik upplevelse, inte minst det internship som jag gjorde under fyra månader på Adidas i Tyskland.

Hur kommer det sig att du valde Tele2 som arbetsgivare?

För mig var telekom en lockande bransch eftersom det är ett område där det händer väldigt mycket just nu. Mobiltrenden har en oerhört stor påverkan på människors vardagsliv och där det sker stora förändringar finns det också stora utmaningar och möjligheter. Tele2 och Kinnevik har jag hört talas om sedan jag var student för länge sedan och pluggade på KTH. Jag lockades av entreprenörsandan och att få arbeta i ett internationellt svenskt företag som samtidigt är väldigt snabbrörligt.

Vad är gör man på dagarna när man jobbar som Head of Strategic planning?

– Mitt jobb handlar om att hjälpa den centrala ledningsgruppen och länderna att formulera strategier som gör att vi står starka och väl förberedda för framtiden. Det handlar om att maximera gruppen som helhet och där är en viktig del att engagera ledningen i en strategisk dialog som gör att vi identifierar utmaningarna som vi står inför och adresserar dem. Som typisk generalist trivs jag med att ställas inför många olika typer av utmaningar.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Idrottsutövande i olika former har alltid varit mitt stora intresse. När jag växte upp var det mycket bollsporter och jag vann bland annat SM guld med Brommapojkarnas P16 lag.  Under studietiden spelade jag en hel del tennis och squash och under de senaste åren har jag lärt mig surfa. Under årens lopp har det blivit några vindsurfingresor till Grekland, och nu sist var jag på Bali och vågsurfade.