Philip rekryterar framtidens Tele2:are

Philip rekryterar framtidens Tele2:are

Philip Nordfeldt är uppvuxen i São Paulo och i Jönköping och har pluggat i Göteborg. I dag arbetar han med rekrytering på Tele2 i Kista.

Berätta lite om din bakgrund.

– Jag har en examen i arbets- och organisationspsykologi från Göteborgs Universitet. Människor och organisationer är ämnen som intresserar mig väldigt mycket, men att jag skulle börja arbeta just inom HR och rekrytering var dock mer av en händelse än något jag planerade. Det var en lyckosam slump!

Vad gjorde du innan du började på Tele2?

– Då jobbade jag som konsultchef på ett rekryteringsföretag och i ungefär samma veva som jag började känna mig redo för nya utmaningar blev jag uppringd och fick frågan om jag ville vara med och starta Tele2-butiker. Det var en spännande utmaning, och känslan förstärktes när jag hade varit på intervjuer och träffat mina framtida kollegor.

Och nu har du jobbat med rekrytering på Tele2 i snart tre år.

– Precis, och idag jobbar jag fortfarande huvudsakligen med rekrytering för Tele2-butikerna men håller även en del interna utbildningar i HR-frågor samt projektleder rekryteringen inför nästa års Traineer hos oss.

Vad är det som gör ditt jobb roligt?

Det är varierande arbetsuppgifter och man träffar väldigt många människor. Jag uppskattar både de interna kontakterna och mina möten med alla kandidater. För mig är det också ett stort plus att jag aldrig vet exakt vad som kommer att hända under dagen och det är stimulerande att prioritera om utifrån det som dyker upp.

Du pluggade i Göteborg, men har dina rötter på annat håll.

– Min mamma är från Brasilien och vi bodde i São Paulo under mina första fem år. Därefter fick min pappa vidare tjänst på Husqvarna och familjen flyttade till Jönköping. I dag har min mamma flyttat tillbaka till Brasilien men tack vare tekniken går det bra att hålla kontakten. Till och med min morfar som är 91 har lärt sig Skype och mejl. När jag var liten minns jag att man bara fick prata med släktingarna i telefon på högtider och födelsedagar eftersom det var så dyrt. Det har hänt en hel del sen dess och det är roligt att jobba på ett företag som är med och driver den tekniska utvecklingen.