Produktionsledaren Patrick Runmon har många bollar i luften –   både på och utanför Tele2 Arena

Produktionsledaren Patrick Runmon har många bollar i luften – både på och utanför Tele2 Arena

Tele2 Arena är en av världens mest moderna arenor. Artister som Madonna, Avicii och The Rolling Stones har gästat scenen och det är också där som Hammarby och Djurgården har sin hemmaplan. För Patrick Runmon som både gillar fotboll och full fart på jobbet, var produktionsledartjänsten som klippt och skuren.

Du kan väl berätta om vad du gör på dagarna?

Som produktionsledare på arenan är ingen dag den andra lik. Jag jobbar med allt från sponsorskap med fotbollsklubbarna Hammarby och Djurgården, och aktiviteter kring olika evenemang som Kent och Justin Bieber, till mer operativt arbete med loungen, logen och våra Tele2-värdar.

Det låter som att du har mycket att göra. Hur många är ni som jobbar med Tele2 Arena?

Vi är två, så vi fyller ut våra dagar om man säger så, haha. Men vi jobbar ju med andra avdelningar också, som Inhouse, Sociala medier, Brand och Business. Men det är jag och min kollega Fredrik Axling som är ute och härjar på arenan.

Hur hamnade du på Tele2?

Det var faktiskt en slump. Jag har jobbat på reklambyrå i flera år, och var i ärlighetens namn lite trött på att bara sitta på kontor hela dagarna. En kompis tipsade om att Tele2 Arena sökte produktionsledare och när jag läste annonsen tyckte jag att allt passade in på mig väldigt bra. Det verkade vara en spännande blandning av sport, evenemang och chansen att jobba med arenan på ett kreativt sätt – ett rörligt jobb. Och när jag väl skickad in ansökan gick det väldigt fort.

Hur kom du in på den här banan?

Bra fråga, från början är jag en restaurangkille och har jobbat i restaurangbranschen i säkert tio år. Jag började tappa öl på min gudfars restaurang på Öland när jag var femton, sedan halkade jag in på eventbiten och arrangerade grejer på nattklubbar. Jag gillar att vara där det händer, tror det är det…

Har du gått någon utbildning?

Jag bodde i Åre i ett år och pluggade Projektledning inom event. Men kände att det var lite smalt med bara event. Jag har alltid gillat kreativitet och reklam så jag fortsatte pluggandet och gick Operativ projektledning på Berghs. Efter det fick jag jobb där jag praktiserade, och sedan har det bara rullat på.

Är det stor skillnad mellan att jobba inhouse och på en reklambyrå?

Själva arbetet som produktionsledare är ganska likt. Men här är jag ju mer i beställarrollen, vilket är superkul, att istället bli kravställare mot våra olika byråer. Men jag tror att erfarenheten från byråsidan är jätteviktig, att jag vet hur de jobbar och hur det fungerar. Det underlättar väldigt mycket i min roll idag.

 Är du mycket ute på arenan och jobbar?

Under fotbollssäsong är jag där minst två dagar eller kvällar i veckan. När vi har stora evenemang och konserter är jag självklart där då också. Sedan sitter ju en av våra partners där, Stockholm Live, och eftersom vi har möten med dem är jag ute på arenan minst en dag i veckan övrig tid också.

Är det något event som har varit extra kul att jobba med?

Jag gillar ju fotboll, mycket för att det är kul att jobba med fotbollsklubbarna och utveckla den biten. Sedan har vi ett koncept som heter Live Network där vi involverar businesskunderna på ett bra sätt. Vi bjuder in dem till arenan under ett evenemang och har ett tema på kvällen med en talare som pratar kring det. Det har varit väldigt roligt att få arbeta och utveckla det.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är att jag får uppleva så mycket och att alla dagar är olika. Och att jag får träffa så många härliga människor.

Kan du berätta om något som kommer hända under 2017?

Kiss och Robbie Williams är väl de två stora artistbokningar som vi har i dagsläget. Bandyfinalen i mars är rolig eftersom det är lite annorlunda mot vad som brukar vara på arenan. Fotbollen är alltid kul. Sedan har vi några hemliga grejer på gång.

Och vad ser du själv mest fram emot?

Jag har ju jobbat i ett halvår nu, men mest tagit över befintliga grejer och projekt. Så det jag ser mest fram emot är väl att det bli mitt första år från scratch, att jag får komma in och sätta min prägel på arenan.

Vad gör du när du är ledig?

Jag är en ganska aktiv person, jag gillar att träna och hänger en hel del på gymmet. Sedan tycker jag om att umgås med vänner och familj. Och att resa. Man ska alltid ha någon resa inbokad för att ha något att se fram emot. Fredrik, min kollega, har varit i alla USA:s delstater, det är målet.