Rasmus Manson – formgivare på Tele2s inhouse-byrå

Rasmus Manson – formgivare på Tele2s inhouse-byrå

Rasmus Manson, du arbetar som formgivare på Tele2s nystartade inhouse-byrå. Hur kommer det sig att du började arbeta inom grafisk design.

– Jag kom i kontakt med bildredigering och formgivning 1997 och blev fascinerad över vilka möjligheter som fanns. Sedan rullade det på och under årens lopp har jag jobbat med allt möjligt inom grafisk produktion, från appar till tryck och original. Men nu har jag landat i att jag tycker att det är roligast att jobba med tryck på papper och att hålla ordning och reda på grafiska profiler.

Hur bidrar du till varumärket i din roll som grafisk formgivare?

– Det handlar om att säkra kvalitén i det vi producerar så att allt vi släpper ifrån oss hänger ihop i budskap, färg och form. Jag säkerställer exempelvis att vi håller oss till de grafiska reglerna, att det blir rätt färger på rätt plats och att marginalerna sitter som de ska. Några exempel på produkter som jag hjälper till att ta fram är giveaways, vepor, annonser, foldrar och även grafik till skärmarna på Tele2 Arena.

Du kommer senast från en produktionsbyrå. Berätta om valet att söka den här tjänsten.

När jag fick höra talas om att Tele2 skulle starta en inhouse-byrå tyckte jag att de lät väldigt intressant. För mig är både Tele2 och Comviq spännande och positivt laddade varumärken som jag gärna ville få chansen att lära känna och arbeta med.

Hur skiljer sig arbetet på en inhouse-byrå från det på en traditionell byrå?

– Det som är unikt är att man arbetar åt en kund samtidigt som man själv ”är” kunden. I och med att vi sitter på plats, och är en del av allt som händer, kommer vi lite närmre och andas varumärket på ett tydligare sätt. Det i sin tur ger oss som arbetar här goda förutsättningar för att kvalitetssäkra och snabba upp produktionen.

Har du ett intresse för färg och form även utanför jobbet?

– På fritiden håller jag och min fru, som arbetar som arkitekt och ljusdesigner, just nu på med ett projekt där vi bland annat skissar på att illustrera och sätta ihop olika urbana berättelser. Design och inredning är ett stort gemensamt intresse för oss. Jag kommer också ifrån en familj där alla är konstnärligt lagda och i släkten finns det allt från modedesigners till konstnärer.