Robert Skoglund – jobbar med IT nära affären

Robert Skoglund – jobbar med IT nära affären

Robert Skoglund beskriver sig själv som en early adopter som gärna utforskar teknikens ytterkant. Det är perfekta egenskaper för en Client Manager som är delaktig i alla digitala initiativ som ska genomföras på Tele2 Residential och Tele2 Arena.

Berätta vad du har gjort innan du blev anställd på Tele2.

– Jag började min karriär inom teknikområdet, men har under årens lopp utvecklats i en riktning mot affären. Innan jag började här på Tele2 jobbade jag i åtta år på Knowit Reaktor som bland annat teamledare och kundansvarig . Där arbetade jag även med projektledning, lösningsarkitektur, agil coaching, sälj och med förstudier. Det var just när jag genomförde en förstudie här på Tele2 som jag fick upp ögonen för bolaget.

Så när du blev anställd på Tele2 hade du redan lärt känna företaget.

– Ja, och när jag gjorde mitt uppdrag här fick jag upplevelsen av att Tele2 var en spännande arbetsplats där det rör sig snabbt. Eftersom jag hade arbetat så länge som konsult var jag väl medveten om att jag trivs bäst på en plats där det är flexibelt och det sker mycket förändring.

Vad gör en Client Manager på dagarna?

Det är en affärsnära it-roll som man kan beskriva som en intern kundansvarig på Business IT. Vi sitter med under idéfasen för de nya initiativen, har en rådgivande roll både kring teknik och upplevelse, och när de skriver den kommersiella idébriefen.

– När vi har fått ihop en tydlig kravbild tar vi det vidare till vår organisation och sätter igång projektledare. Jag följer upp projektet hela vägen ut till lansering och säkerställer att visionen som våra beställare hade är det som kunden möts av i slutändan. Jag tar också ett helikopterperspektiv så att vi synkar våra initiativ mellan våra olika varumärken och så att vi får till ett omnikanaltänk.

Vad är det som gör ditt jobb roligt?

– För mig är det otroligt kul att få vara med om allt nytt och att få delta i visionsarbetet för de stora och små initiativ som kommer att påverka våra kunder. Just nu är det väldigt mycket spännande på gång som kommer att presenteras under nästa år.

Vad gör du på fritiden?

– Jag har två barn och familjen tar upp större delen av min tid utanför jobbet. Men teknik är definitivt ett intresse även privat. Just nu håller jag på att bygga en 3D-skrivare utifrån en byggsats och har ett gäng kretskort liggande hemma. Det är kul att se hur tekniken rör sig framåt och jag upplever att jag har stor nytta av min teknikförståelse på jobbet.