Sander Elvers – från praktikplats till Lead Developer

Sander Elvers – från praktikplats till Lead Developer

Sander, du kommer ifrån Nederländerna och har en examen i Software Engineering från De Haagse Hogeschool universitetet. Berätta hur du hamnade i Sverige och på Tele2.

– Jag bodde och studerade i Nederländerna, men eftersom jag hade en svensk flickvän såg jag mig om efter möjligheten att göra praktik på ett företag i Sverige. Möjligheten att göra praktik i Tele2s online-grupp dök upp och eftersom jag gjorde bra ifrån mig fick jag även chansen att sommarjobba.

Sedan åkte du tillbaka till Nederländerna och fortsatte dina studier, men kom tillbaka till Tele2 i början av 2013 för att göra din C-uppsats. Kan du beskriva vad du gjorde då?

– Jag byggde ett nytt kampanj- och kreditkorts Tanken var att det skulle få en mer modulär struktur och därmed bli smidigare att jobba i. Det var ett spännande uppdrag och jag designade och gjorde hela programmeringsjobbet samtidigt som jag skrev min uppsats.

Och du gjorde så bra ifrån dig att du blev erbjuden jobb som Lead Developer när du hade avslutat dina studier i juni 2013. Vad gör du på jobbet?

– I den här rollen analyserar jag de krav och behov som exempelvis marknad eller kundtjänst har. Det kan vara en ny funktion eller förbättring av en befintlig app eller webb. Sedan försöker jag översätta kraven till lösningar som får jobbet gjort samtidigt som det fungerar i vår target-arkitektur. Det är en väldigt varierad roll där jag jobbar nära både beställare och projektledare, men också programmerar när det behövs.

Du har bott i Sverige i några år nu, pratar svenska och har precis köpt lägenhet. Det verkar som att du trivs bra både i landet och på jobbet.

– Det gör jag absolut. En av de sakerna som jag uppskattar väldigt mycket är att svenskarna är artiga och trevliga. Jag trivs väldigt bra med att alla behandlar varandra som jämlikar. Här på Tele2 är det helt naturligt att jag kan gå fram till min chef tre steg upp och prata med henne.

Vad gör du på fritiden?

– Jag är väldigt intresserad av kampsport och tränar en hel del. När jag är ledig tycker jag också om att vara med vänner och de flesta av dem jag umgås med har jag träffat genom jobbet här på Tele2. Det har också alltid varit viktigt för mig att ge kreativiteten plats i livet. Jag tycker om att skriva och teckna och det faktum att jag har en stark kreativ sida är säkert en av anledningarna till att jag trivs så bra med mitt jobb.  Här finns det inga ramar som begränsar och jag får chansen att lösa problem på nya kreativa sätt varje dag.