Sanna Dahlin –  Content Manager som är storkonsument av mobildata

Sanna Dahlin – Content Manager som är storkonsument av mobildata

Sanna Dahlin arbetar med digitalt innehåll och är även själv en storkonsument av digital information. Hennes mobil räddade dagen när hon gick vilse på svampturen i skogen och levererade snabbt information om New Yorks brottsstatistik när ämnet kom upp inför den kommande semesterresan.

Berätta om din professionella bakgrund.

– Jag har jobbat med telekom sedan 2007, började min bana på Spring Mobil med kundservice, och kom till Tele2 när bolagen gick samman 2010. Samma år tog jag tjänstledigt för att läsa en utbildning på Berghs School of Communication, och den fokuserade på digital och interaktiv kommunikation och marknadsföring. Efter ett år kom jag tillbaka till Tele2, och började jobba som dedikerad kontaktperson för större företagskunder. Så småningom fick jag nys om ett 6 månaders vikariat på marknadsavdelningen som Contentansvarig, vilket passade min bakgrund perfekt, så jag sökte. Och fick det.

Och i höstas fick du en ny roll?

– Då startades en ny avdelning, Digital, som har som mål att optimera den digitala kundresan för våra företagskunder. Det gav mig chansen att anta en ny utmaning och nu är jag Content Manager (innehållsansvarig) på tele2.se/foretag. I det dagliga innebär det att jag tar in input från ett flertal olika avdelningar kring våra produkter och hur de kommuniceras på webben, men också inför kampanjer och lanseringar. Utifrån önskemål som kommer in så analyserar jag och min grupp också behoven och ser om vi kan hitta en digital lösning som skapar nytta både för kunden och för oss.

Storanvändare av data

På dagarna arbetar du med digitalt innehåll för att skapa nytta för andra. Hur ser det ut på din fritid? Är du uppkopplad även då?

Som person är jag nyfiken och oerhört intresserad av ny teknik, min mobil är en viktig del även utanför jobbet, och jag är absolut en storanvändare av data. Det blir ungefär 5 GB datatrafik i månaden på mobilen och då använder jag ändå WiFi både på jobbet och hemma.

Så du har mobilen i högsta hugg oavsett vilka utmaningar du möter i vardagen?

– Så är det! Jag använder så klart nyttoappar för att sköta vanliga saker som ekonomi, kolla mail eller för att hitta buss- och tågtider. Sociala medie-appar använder jag också flitigt. Men jag fiskar även upp mobilen i många andra situationer. I mataffären använder jag till exempel en app från Djurens rätt som talar om vad olika e-nummer egentligen är.

– Jag använder också ofta kartor i mobilen. Ofta ger jag mig av hemifrån utan att veta vart exakt jag ska, eftersom jag lätt tar reda på det på vägen.

Semesterladdar mobilen

Du ska snart iväg på semester till New York. Kommer du klara dig utan din uppkoppling?

– Om man tänker till i förväg går mycket att ladda ner så att man har tillgång till det även när man inte är uppkopplad, exempelvis stadsguider från Tripadvisor, Google Maps, biljetter och bokningar. Sedan finns det ju också datapaket att köpa specifikt för när man är utomlands.

Skulle du kunna tänka dig att åka på semester till en plats där man inte kan koppla upp sig?

– Absolut, det skulle inte vara några som helst problem. Det kan vara hur skönt som helst att ligga på stranden och bara vara och läsa en vanlig pocket. Jag har kompromissat lite för att spara utrymme när jag reser så nu använder jag en e-boksläsare.