December 2013

Tele2 AB: Konkurrensverket godkänner Tele2 Sveriges försäljning av bolagets kabel- och fiberverksamhet på privatmarknaden till Telenor

Stockholm - Tele2 AB, ("Tele2"), (OMX Nordiska Börsen: TEL2 A and TEL2 B), meddelade i dag att man nu erhållit beslut om medgivande från Konkurrensverket att slutföra försäljningen av bolagets kabel- och fiberverksamhet på privatmarknaden till Telenor. Affären slutförs den 2 januari 2014.

November 2013

Mobilbranschen måste involveras tidigare i kommuners stadsutveckling

Mobilnät tas för givet när städer växer i stället för att behandlas som annan strategisk infrastruktur i plan- och exploateringsprocessen. Nu har Tele2s VD Thomas Ekman och Samuel Skott, Chef för Tele2 Privat, skrivit ett brev till Stockholms stad för att lyfta frågan och inleda en dialog om hur man kan säkerställa mobiltäckning i världsklass i nya stadsdelar och bostadsområden redan från inflyttningsdatum.

Tele2 gör global satsning på M2M

Tele2 AB gör en global satsning inom det kraftigt växande området för maskin-till-maskin-kommunikation, M2M. Initiala lanseringsmarknader blir Sverige, Norge och Holland, men Tele2 M2M Global Solutions kan redan från start adressera kunder globalt.

Tele2 kommenterar medierapporteringen kring automatiserat flöde till myndigheter

Tele2s chefsjurist kommenterar Ekots rapportering i dag om att SÄPO och andra svenska myndigheter på allt lösare grunder kräver allt mer insyn i användardata och tillgång till användaruppgifter som exempelvis mobiloperatörer som Tele2 har i förtroende från sina kunder. "Utvecklingen är bekymrande ur ett integritetsperspektiv och vi har varit och är mycket kritiska," säger Stefan Backman, chefsjurist på Tele2 Sverige.

Tele2 tar bort operatörslås på iPhone

Tele2 är först ut av de svenska operatörerna med att ta bort operatörslåset på iPhone. Det innebär att samtliga mobiltelefoner som säljs med Tele2-abonnemang nu är olåsta. Förändringen sker som ett steg i att möta kundernas önskemål om ökad flexibilitet. Nu tar Tele2 bort …

Med anledning av det rådande läget på Filippinerna

Med anledning av det rådande läget på Filippinerna har kunder till Tele2 och Comviq som befinner sig i landet erhållit ett sms som informerar dem om att de under november månad, kostnadsfritt kan ringa och skicka sms inom Filippinerna och hem till Sverige.

Miljöglas – bra för miljön, men inte för mobiltäckning inomhus

Miljöglas som allt fler fastigheter utrustas med är bra för miljön men dåliga för mobiltäckningen inomhus. Metallfilmer i glaset stänger ute radiovågorna som ger mobiltäckning. Tele2s nätexpert Björn Lindberg kommenterar och förklarar hur något som är så bra på ett vis kan vara så dåligt på ett annat.

Oktober 2013

Tele2 förstärker kapacitet och täckning på Öland med 50 procent

Nu ska Tele2s och Telenors gemensamma mobilnät på Öland uppgraderas kraftigt både avseende kapacitet och täckning med 50 procent. Det står klart sedan operatörerna har fattat ett gemensamt beslut om en satsning på att bygga åtta nya basstationer för 2G och 4G.

Tele2 kommenterar rapportering om avgifter kring masttömningar

Polisen i Kalmar riktar kritik mot att Tele2 haft höga kostnadsförslag för att lämna ut data i samband med omfattande och ovanliga masttömningar. ”Vår prismodell ligger i linje med övriga operatörers och fungerar i normala fall men har slagit fel vid ovanligt stora masttömningar. Därför gör vi om modellen för den typen av förfrågningar”, kommenterar Malin Livhage.

September 2013

Tele2s företagskunder slipper Obama-kaos i Stockholm

Säkerhetspådraget i Stockholm inför Barack Obamas besök är enormt. Stora delar av Stockholms innerstad och kommunikationsmöjligheter stängs av under både onsdag och torsdag, något som kan göra det svårt för många företagare att ta sig till jobbet eller ha fysiska möten.

Augusti 2013

Över en miljon uppkopplingar under invigningen av Tele2 Arena

Under invigningen av Tele2 Arena sattes nätet verkligen på prov. Det avancerade mobilnätet klarade belastningen från över 39 000 besökare samtidigt och totalt gjorde Tele2s kunder över en miljon uppkopplingar. För första gången i svensk arenahistoria kunde publiken sms:a, ringa och surfa utan störningar.

Juli 2013

Få svenskar känner till eller har kunskap om 4G

Trots att 4G-nätet nu når 99 procent av svenskarna vet sex av tio inte vad 4G är. Ytterligare 18 procent av svenskarna känner till 4G men inte vad det innebär. Operatörerna måste bli bättre på att förklara tjänsten och låta konsumenterna uppleva 4G.

Populäraste sommar-apparna enligt undersökning från Tele2

Stockholmare föredrar navigationsappar och göteborgare vill laga mat. I dag har sju av tio svenskar en smartphone och antalet nya appar ökar som aldrig förr. Vilken typ av app man väljer skiljer sig markant beroende på var i Sverige man bor.

Juni 2013

Mobilkameran fortsätter att öka i popularitet

Förra året uppgav 56 procent av svenskarna att de väljer mobilkameran under sommaren. I år är siffran ännu högre – nu uppger 70 procent att mobilen används för att ta semesterbilderna.

Tele2 öppnar sin femtionde butik

Tele2s butikskedja fortsätter att expandera. I dag nås en viktig milstolpe när butik nummer 50 slår upp dörrarna på Hornsgatan i Stockholm. Butikssatsningen som startade 2009 har varit väldigt lyckad med etableringar runt om i landet som skapat över 300 arbetstillfällen.

Maj 2013

Tele2 förstärker täckningen i hela Sverige

 -Omfattade uppdradering av mobilnätet ger kunderna bättre mobilupplevelse Natten mellan lördag och söndag togs det sista steget i en vidsträckt uppgradering av Tele2s mobilnät. Vid sidan om den stora utrullningen av ett landsomfattande 4G-nät har Tele2 tillsammans med Telenor kraftigt förbättrat täckningen, samtalskvaliteten och datakapaciteten i 2G-nätet från Riksgränsen i norr till Ystad i söder.

Tele2 Business och Taxi 020 lanserar Sveriges första 4G-taxi

Nu rullar Sveriges första 4G-taxibilar ut på Stockholms gator. Tele2 Business och Taxi 020 har installerat 4G-routrar i tio taxibilar och både passageraren i bilen och fotgängare i närheten, kan använda och surfa i supersnabb surfhastighet. De tio taxibilarna är ett pilotprojekt som startar i Stockholm.

Tele2 Business och Taxi 020 lanserar Sveriges första 4G-taxi

Nu rullar Sveriges första 4G-taxibilar ut på Stockholms gator. Tele2 Business och Taxi 020 har installerat 4G-routrar i tio taxibilar och både passageraren i bilen och fotgängare i närheten, kan använda och surfa i supersnabb surfhastighet. De tio taxibilarna är ett pilotprojekt som startar i Stockholm.

Tele2s kunder kan provköra abonnemang och mobil

Med start i dag inför Tele2 som första mobiloperatör i Sverige öppet köp under begreppet Provkör och låter kunderna provköra valfritt abonnemang och mobil i två veckor. Det innebär att kunderna tryggt och enkelt kan pröva både täckningen och vald mobil. Är kunden inte nöjd kan både abonnemang och mobil lämnas tillbaka.

Var fjärde svenskt företag spräckte telekombudgeten 2012

Var fjärde svenskt företag spräckte budgeten för data och telekom under 2012. Den främsta orsaken var ökade kostnader för inköp av nya smartphones och kostnader för mobilsurf. Det visar Tele2 Business Företagarpanel som har frågat 632 svenska data-och telekomansvariga om deras företags telekomlösningar.

April 2013

Svenska chefer prioriterar 4G när de satsar på telekom

Satsningar på nya smartphones och mobilt bredband med 4G toppar listan på vad svenska företag prioriterar när det gäller data och telekom under 2013. Det visar Tele2 Business Företagarpanel som har frågat 567 svenska chefer om deras företags telekomlösningar.

Tele2 först i Sverige med 4G för Apple iPhone, iPad och iPad Mini

Med start i dag är Tele2 först och ensam operatör på svenska mobiltelefonimarknaden att kunna erbjuda sina kunder med Apple iPhone 5, 4:e generations iPad och iPad Mini möjlighet att surfa i 4G-hastighet. Det sedan Apple öppnat funktioner som möjliggör 4G över 1800 MHz-bandet. Tele2 har öppnat upp nätet i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Mars 2013

Villeroy & Boch väljer telefoni och bredband från Tele2

Villeroy & Boch Gustavsberg väljer Tele2 Business som leverantör av telefoni och mobilt bredband till den svenska verksamheten. I avtalet ska Tele2 även leverera en MEX-lösning (Mobile Extension) vilken möjliggör gratis intern telefoni. Avtalet sträcker sig över 3 år. 

Trots oro saknar företag skydd för mobila enheterna

Över hälften av svenska företag anser att IT-säkerheten påverkats negativt till följd av att fler jobbar på mobila enheter. Ändå har sex av tio av dem inte vidtagit några åtgärder för att förbättra säkerheten.

Februari 2013

Företagarna ger Tele2 Business förnyat förtroende

Företagarorganisationen Företagarna, har förlängt sitt ramavtal med Tele2 Business. Därmed får medlemsföretagen i Företagarna möjlighet att ta del av Tele2 Business telekomlösningar för småföretagare till rabatterade priser och fria inträdesavgifter. Företagarna är Sveriges största …

Svenska Spel väljer Tele2 som telekomleverantör

Svenska Spel har efter en offentlig upphandling valt Tele2 Business som heltäckande leverantör av lösningar för telefoni och WAN (Wide Area Network). Avtalet sträcker sig över tre år. Svenska Spel anordnar spel och lotterier via ombud, på restauranger, i mobilen och online. Dessutom driver …

Januari 2013

Idé för effektivare brandkår vann Tele2s M2M-tävling

Årets Tele2 M2M Innovation Award är avgjord och Chalmers-studenten Joakim Ericson tog hem förstapriset och 70 000 kronor för sin idé på hur M2M-teknik kan användas för att effektivisera brandkårens räddnings- och släckningsarbete. För andra året i rad har Tele2 i samarbete med Tieto …

Idé för effektivare brandkår vann Tele2s M2M-tävling

Årets Tele2 M2M Innovation Award är avgjord och Chalmers-studenten Joakim Ericson tog hem förstapriset och 70 000 kronor för sin idé på hur M2M-teknik kan användas för att effektivisera brandkårens räddnings- och släckningsarbete.