Juli 2018

Prisbelönt sommarplugg för ungdomar återvänder till Tele2 Arena

Efter förra årets succésatsning arrangerar nu Tele2 återigen ”Sommarplugget” för nyanlända ungdomar på Tele2 Arena, tillsammans med Right To Play. Sommarplugget, som är en del av ett större jobb- och praktikprogram, initierades 2017 och innebär att nyanlända ungdomar får en plats där de kan plugga tillsammans, öva praktisk svenska, praktisera och sommarjobba.

Tele2 fortsätter vinna förtroende och tecknar avtal med Uppsala kommun

Nyligen blev det klart att Tele2 vunnit ytterligare en ny kund då Uppsala kommun väljer Tele2 som leverantör för telefonitjänster. Avtalet mellan Tele2 och Uppsala kommun innefattar en molntjänstlösning innehållande växelplattform och runt 15 000 abonnemang inom mobila och fasta anknytningar, mobila bredband samt trygghetsabonnemang.

Tele2 först ut i Sverige med Android zero-touch enrollment – för enklare mobilanvändning på företag

Tele2 är först ut bland de svenska operatörerna att lansera Googles tjänst ”Android zero-touch enrollment” som hjälper företags medarbetare att snabbt komma igång med sin arbetsmobil. Tjänsten är en del av ”Android Enterprise” och kommer förenkla för anställda att använda samma digitala verktyg hemma som på jobbet, samtidigt som det förbättrar företagets säkerhet.

Juni 2018

Uppkopplad fotbollsfest på Tele2 Arena med Europas största storbildsskärm

Det råder fotbollsfeber i världen och för alla svenska fans som stannar på hemmaplan bjuder Tele2 Arena in till fotbollsfest och visar alla Sveriges gruppspelsmatcher på Europas största storbildsskärm. Det kommer även livesändas e-sportsmatcher med lag bestående av svenska YouTube-stjärnor, och representanter från e-sportlandslaget kommer finnas på plats för att spela och coacha.

Maj 2018

Svenska företag bäst på innovation och sämst på personalfrågor

Svenska företag rankar sig själva som bäst inom innovation och it i sin verksamhet och att de har mest utvecklingspotential i personal- och arbetsmiljöfrågor. Det visar ”Stay Ahead Index” som skapats av Tele2 för att mäta hur framgångsrika företag är. Resultatet visar att det genomsnittliga snittet för svenska företag idag är 6,9 av 10. 

Tele2 kommenterar gemensam 5G-satsning för Norden

Tele2 ställer sig bakom de nordiska statsministrarnas ambition att göra Norden till den mest integrerade 5G-regionen i världen. 5G-teknologin kommer skapa förutsättningar för att kraftfullt driva på nästa steg i utvecklingen och digitaliseringen av såväl offentlig som privat sektor i de nordiska länderna. Tele2 vill bidra till detta digitaliseringsarbete genom att bygga ett gemensamt 5G-nät i världsklass tillsammans med Telenor i det samägda nätbolaget Net4Mobility.

April 2018

Bröderna Max och Allen vinner världens första End-Up med idén Heartstrings

Tidigare idag korades vinnaren i Tele2:s tävling End-Up och det startklara aktiebolaget överlämnades till bröderna Max Mohammadi och Allen Mohammadi med idén Heartstrings. Det innebär att de från och med idag tar över ett komplett företag inklusive specialdesignat kontor och startkapital, till ett sammanlagt värde av två miljoner kronor.

Här surfas det mest i Sverige – välkommen till Surfbältet

Sverige toppar en global lista över hur stor betydelse internet har för invånarna* och det finns ett område i norra Sverige där invånarna verkligen visar vägen – Surfbältet. Från Gällivare till Strömsund sträcker sig ett bälte genom landet där invånarna mobilsurfar 2,5 gånger mer än rikssnittet. Något som ger en fingervisning om framtidens surfande.

Mars 2018

25 år sedan Tele2 demokratiserade telefonin

I år är det 25 år sedan Tele2 grundades och det svenska telemonopolet bröts. Tack vare den fria konkurrensen har mycket hänt sedan dess. Från en fast telefon hemma i köket till möjligheten att ringa och surfa oavsett var man befinner sig. Inte minst har svenskarna fått större valfrihet och lägre priser.

Februari 2018

Tele2 startar världens första End-Up – ett komplett företag utan idé

Nu startar Tele2 End-Up – tävlingen där vem som helst med en stark affärsidé har möjlighet att vinna ett komplett företag till ett värde av två miljoner kronor. Med utgångspunkt i att nio av tio nystartade företag inte överlever på lång sikt, vill Tele2 ändra på förutsättningarna och har därför startat End-Up – ett företag byggt på den senaste forskningen om vad som krävs för att företag ska bli framgångsrika. Det End-Up saknar är en affärsidé.

Januari 2018

December 2017

November 2017

Härifrån höstlovssurfade svenskarna i år

Svenskarnas iver att resa utomlands blev tydlig under höstlovet då utomlandssurfen steg med 41 procent. Varma destinationer lockar mest och Spanien behåller sin plats som svenskarnas mest populära resmål, men även mindre soliga destinationer som Danmark och Tyskland besöktes flitigt. Det visar statistik från Tele2 som kartlagt hur svenskarnas surfvanor såg ut under höstlovsveckan 2017.

Tele2 tar hem en av de största affärerna någonsin

Under sommaren tecknade Tele2 avtal med PostNord för mobiltelefoni, växelfunktionalitet och molntjänster i Sverige samt mobilterminaler i Norden. Nu står det klart att Tele2 även har vunnit upphandlingen kring datakommunikation, vilket innebär att Tele2 blir leverantör av samtliga kommunikationsfunktioner åt PostNord. 

Oktober 2017

Tele2 välkomnar delar av förslaget kring nya datalagringsbestämmelser i Sverige

Idag presenterade regeringens utredare sitt förslag på nya datalagringsbestämmelser. Tele2, som aktivt har bidragit i utredningen, välkomnar delar av förslaget som införandet av utökad förhandskontroll, vilket Tele2 länge har efterfrågat. Samtidigt noterar Tele2 att andra delar av förslaget kan behöva utvecklas, såsom lagringens omfattning. Denna brist har påtalats av bland andra Post- och telestyrelsen. 

September 2017

Surfa medan du sover med Tele2:s nya app

Tele2 fortsätter att manifestera möjligheterna med obegränsad uppkoppling och lanserar nu ”Power nap” – en app som gör det möjligt för användaren att även surfa i sömnen. Tidigare i vår lanserade Tele2 ”Unlimited” - ett abonnemang med obegränsad mobildata för uppkoppling.  

Nya storkunder och utökade förtroenden för Tele2

Tele2 har under sommaren vunnit nya stora affärer och utökat förtroende hos befintliga kunder. Hos Postnord, samt hos nätbanken Nordnet har Tele2 både förnyat och breddat sina tidigare uppdrag, medan kommunerna Burlöv, Kävlinge, Staffanstorp, Finspång och teknikbolaget WSP är tre helt nya kunder hos Tele2. Flera av affärerna har möjliggjorts tack vare sammanslagningen med TDC.

Juli 2017

Juni 2017

Maj 2017

Prime blir Tele2s nya PR-byrå

Efter nio års samarbete med Spotlight tar kommunikationsbyrån Prime över samarbetet för Tele2 och Comviqs affärsdrivande PR- och kommunikationsinitiativ i Sverige. Byte av byrå görs i samband med en ny strategisk riktning för Tele2.

Tele2 hyllar alla Sveriges IT-chefer

I dag, den 17 maj, firar vi inte bara Norges nationaldag utan även alla Sveriges IT-chefer på den återkommande IT-chefens dag. 2004 etablerade f d TDC IT-chefens dag, den tredje onsdagen i maj, för att fira alla Sveriges IT-chefer. Nu när Tele2 har förvärvat f d TDC har de tagit över firandet av denna viktiga yrkesgrupp.

Tele2 låter Sveriges största KISS-fan övernatta i sitt eget minne

Kvällen innan KISS konsert på Tele2 Arena, lördagen den 6 maj, kommer ett av Sveriges största KISS-fans, Johan Falk, att få sitt första minne med bandet återskapat. Genom 3D projektionsmappning, rekvisita och doftinnovation kommer ett rum inne på arenan att förvandlas till Johan Falks pojkrum, där hans allra första minne med bandet utspelade sig. Andra KISS-fans har möjlighet att också ta del av Johan Falks minne online, och smycka arenan med sina egna minnen under konserten.

April 2017

Konkurrensrättsundersökning på Tele2

Stockholm - Tele2 AB, (Tele2), (NASDAQ OMX Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) meddelar idag att representanter från Europakommissionen har inlett en utredning gällande möjligt konkurrensbegränsande samarbete mellan nätoperatörerna på mobilmarknaden och/eller missbruk av kollektivt dominerande ställning.

Tele2s nya identitet – maxar kundernas möjligheter och släpper datan fri i nytt abonnemang

Tele2 fortsätter att utmana telekombranschen. Tele2 släpper nu mobildatan fri och erbjuder, som enda operatör i Sverige, ett Unlimited-abonnemang till sina kunder. Tele2 har sedan länge varit kända för att erbjuda mest data till sina kunder och nu fortsätter vi att gå i bräschen och ändrar branschstandarden sedan många år.

Mars 2017

Tele2 energieffektiviserar 4G-nätet – enda svenska operatör i globalt initiativ

För att bidra till att Sverige och FN når de högst uppsatta klimatmålen till 2020 inleder Tele2 nu ett omfattande arbete med att energieffektivisera sina 4G-nät. Arbetet kommer att bestå av flera tekniska uppdateringar i nätet samt deltagande i det globala nätverket SooGreen (Service-oriented optimization of Green mobile networks).

Januari 2017

December 2016

Tele2 slutar lagra trafikdata

Efter EU-domstolens dom i det så kallade datalagringsmålet igår har nu Kammarrätten i Stockholm förordnat att det föreläggande som PTS tidigare riktat mot Tele2 om att Tele2 ska lagra data, tills vidare inte ska gälla (inhibition). Beslutet innebär att Tele2 nu omedelbart kommer att sluta lagra data enligt datalagringskraven samt radera den data som redan lagrats enligt nämnda krav.

Tele2 kommenterar EU:s dom i datalagringsmål

I dag meddelade EU-domstolen sin dom i det så kallade datalagringsmålet mellan Tele2 och Post- och telestyrelsen (PTS).  EU-domstolen gick på Tele2s linje och slog fast att svenska lagarna om krav på datalagring inte är förenliga med EU-rättsliga bestämmelser om mänskliga fri- och rättigheter. 

Oktober 2016

8 av 10 svenskar surfar fortfarande på samma sajter och appar– ”Det är dags att bejaka internets alla möjligheter”

I år fyller internet 25 år och vi har aldrig varit så uppkopplade som vi är nu. Nu visar en ny Sifo-undersökning från Tele2 att svenskarna är redo att koppla upp sig ännu mer. Samtidigt framkommer det att svenskarna fortfarande begränsar sig i vad de väljer att ta del av på nätet. Närmare 6 av 10 (56 procent) svenskar upplever i dag att de inte utnyttjar internets alla möjligheter och fler än 8 av 10 surfar på samma sajter och använder samma appar.

September 2016

Juli 2016

Tele2 kommenterar förslag till avgörande i datalagringsmål

Idag presenterade generaladvokaten vid EU-domstolen sitt förslag till avgörande i det så kallade datalagringsmålet mellan Tele2 och Post- och Telestyrelsen (PTS). Generaladvokaten är av uppfattningen att lagring endast får ske under förutsättning av att den omgärdas av strikta regler kring tillgång etc. och att det svenska systemet brister på ett flertal punkter när det gäller dessa regler. Den svenska datalagringen står därmed i strid bl.a. med de grundläggande fri- och rättigheterna i EU:s rättighetsstadga. Tele2 välkomnar beskedet.

Nu förbättrar Tele2 täckningen längs Sveriges järnvägar

Idag kommer Tele2 och Telenor genom det gemensamma bolaget Net4Mobility att aktivera 900 MHz-bandet på 160 basstationer längs det svenska järnvägsnätet. Förändringen gör att täckning, hastigheten och kapaciteten i nätet kommer att öka för Sveriges alla tågresenärer och alla som bor eller arbetar i närheten av järnvägsspår.

Juni 2016

Tele2 ökar surfhastigheten genom 4G+

Från och med idag uppgraderar Tele2 sitt nät med 4G+ som gör det möjligt för kunderna att surfa med dubbel hastighet. Uppgraderingen är en del av Tele2 och Telenors gemensamma miljardsatsning om att förstärka mobilnätet i hela Sverige.

Maj 2016

Europa tar ton för öppenhet i ny låt från Tele2 och Pontus Winnberg

Tusentals människor runtom i Europa har sjungit in sitt bidrag i Tele2:s app The Sound of Europe i samband med 60-års jubileumet av Eurovision Song Contest. I dag släpps resultatet – låten One – där Europa tillsammans bildar världens första crowdsourcade sångröst som tar ton för öppenhet. Låten går att lyssna på via plattformar som Spotify och iTunes mfl. och alla intäkter av den spelade låten går till Radiohjälpen. 

April 2016

Tele2 och Pontus Winnberg crowdsourcar sång för öppenhet

I dag lanserar Tele2 initiativet The Sound of Europe för att bidra till öppenhet och gemenskap. Tele2 är officiell mobiloperatör för Eurovision Song Contest och inför 60-årsjubiléet av tävlingen låter Tele2 hela Europa vara en del av världens första crowdsourcade sångröst där alla intäkterna går till Radiohjälpen. 

Mars 2016

Fler människor kan vara en del av Eurovision på Tele2 Arena

Den 14 maj går den stora finalen i Eurovision Song Contest av stapeln och då slår Tele2 Arena upp dörrarna för Eurovision The Party. Evenemanget är en unik upplevelse som bjuder på liveframträdanden, exklusiva behind the scenes-intervjuer från Globen samt direktsändning av Eurovision Song Contest. Tack vare Tele2 Arena är det möjligt för fler att uppleva och vara en del av Eurovision Song Contest på nära håll.                    

Februari 2016

Tele2 prisas för Europas bästa sponsorskap i Tele2 Arena

Tele2 belönades igår kväll med guld i ESA Excellence Awards för sponsorskapet i Tele2 Arena. Priset delades ut av European Sponsorship Association (ESA) på en gala i London. Det här är första gången ett svenskt företag vinner Guld i ESA Excellence Awards.

Januari 2016

Front row demokratiseras på Fashion Week i Stockholm

Genom initiativet Democratic Front Row, som Tele2 och Fashion Week i Stockholm står bakom, uppmanas unga svenskar att ta modeelitens platser på Ida Klamborns front row. Via virtual reality ersätts kändisar av robotar och för första gången någonsin kan nu alla modeintresserade recensera en …

Malin Selander ny Press- och PR-chef på Tele2 Sverige

Tele2 Sverige stärker upp sitt kommunikationsteam med Malin Selander, som närmast kommer från SAS. Selander blir Press-och PR-chef för både Tele2 och Comviq på den svenska marknaden. – Det ska bli fantastiskt roligt att komma till Tele2. Det är med stor energi och ödmjukhet som jag tar …

December 2015

Tele2 blir partner till Eurovision Song Contest

Sveriges seger i finalen av förra årets Eurovision Song Contest (ESC) tar årets arrangemang till Stockholm och området runt Globen och Tele2 Arena. Tele2 Arena kommer att vara en central plats under finalkvällen – och nu är det klart att Tele2 kliver in som Official Mobile Operator till …

November 2015

Oktober 2015

Comviq och Tele2 i topp på kundnöjdhet när Svenskt Kvalitetsindex undersökt telekombranschen

Svenskt Kvalitetsindex (SKI) årliga mätning över konsumenters nöjdhet med mobiloperatörer offentliggjordes tidigare i dag. Tele2 Sveriges två varumärken toppar undersökningen: Comviq har Sveriges nöjdaste kunder och Tele2 är näst bäst, men gör också den starkaste ökningen från föregående år.

September 2015

Tele2s nya kontor i Karlskoga invigt

I dag invigdes Tele2s nya kontor i Karlskoga. Verksamheten i Karlskoga arbetar med kundservice och sysselsätter för närvarande 254 personer. De nya lokalerna invigdes av Tele2 Sveriges VD Thomas Ekman. Tidigare var verksamheten fördelad på en rad olika kontorsfastigheter och som mest utspridd …

Tele2 skänker 255 kr per anställd till UNHCR

I vår omvärld i Europa pågår det en fruktansvärd flyktingkatastrof. Eller rättare sagt den katastrof som pågår har pågått i fyra år men har kulminerat senaste veckorna och vi har alla sett oerhörda bilder som inte lämnar någon av oss oberörd. Jag vet att alla känner en frustration och många gör stora insatser, både genom att skänka pengar eller driva egna initiativ. Allt för att hjälpa till på det sätt man kan. Många av er här har också gjort fantastiska insatser genom till exempel säljtävlingar till förmån för nödställda. Det visar på en stor medmänsklighet.

Juli 2015

Juni 2015

Tele2 lanserar världens minsta mobila mötesrum

Företag och organisationer ställer allt högre krav på mobila lösningar som ger stor flexibilitet och tillgänglighet. Nu lanserar Tele2 #minimöte som ett annorlunda grepp för att få fler att fundera på vad som krävs för snabba och effektiva möten. En MINI Countryman har byggts om till världens minsta mobila mötesrum – fullt utrustat med 4G-router, miniprojektor, trådlösa laddningsplattor, whiteboard, skrivare och en espressomaskin.

Maj 2015

Företagarna väljer Tele2 för operatörs- och växeltjänster

Tele2 har tecknat ett avtal med Företagarna om att leverera mobila operatörs- och växeltjänster. Avtalet omfattar mobilabonnemang och Tele2 Växel Allround som är en molnbaserad tjänst. Företagarna är en ny kund hos Tele2 och avtalet sträcker sig över 36 månader. Enligt avtalet ska Tele2 leverera kommunikationslösningar till huvudkontoret i Stockholm och samtliga 18 regionkontor runtom i landet.

Tele2 Sveriges säkerhetsarbete prisat på branschgalan Retail Awards

Under kvällen måndagen den 11 maj hölls den årliga branschgalan Retail Awards i Stockholm som arrangeras av tidningen Dagens Handels tillsammans med branschorganisationen Svensk Handel. Tele2 Sverige fick i samband med galan ta emot det prestigefulla priset för "Årets Säkerhetslyft" för lösningen "2-kronan" som man tagit fram för att motverka bedrägerier i samband med utlämning av hårdvara genom postombud och utlämningsställen för varumärket Comviq.

Tele2 mobilt bredband 4G ”Bäst i test” enligt PC för Alla

Varje år genomför tidningen "PC för Alla" ett omfattande test av svenska operatörers mobila bredbandserbjudanden för svenska marknaden - i årets test, som offentliggjorts i dag, står det klart att Tele2s mobila 4G-bredband får högst totalbetyg av alla i testet med 9 poäng av 10 möjliga och därför också utmärkelsen "Bäst i test".

Kommunförbundet Skåne väljer Tele2 för internet, WAN och IT-säkerhet

Tele2 har tecknat ett ramavtal med Kommunförbundet Skåne om leverans av internet- och WAN-tjänster till ett antal kommuner i Skåne. Investeringen gör att de kommuner som ingår i upphandlingen nu förbättrar sin uppkoppling mot internet och förbättrar möjligheterna att hantera sina nät för de kommunala verksamheterna. Det nya avtalet ger även ett förbättrat skydd mot ddos-attacker. Avtalet började gälla i januari 2015 och sträcker sig över 3 år med möjlighet till förlängning och är värt ca 2 miljoner kronor per år.

Tele2 på DN Debatt: Myndigheters frågor om sök i våra system skenar – stoppa massövervakningen

Lagstiftaren måste ta sitt ansvar och inleda en översyn av det svenska datalagringssystemet för att stärka integritetsskyddet för alla svenskar som ringer, smsar, mobilsurfar och är uppkopplade i allmänhet. Det skriver Tele2 Sveriges VD Thomas Ekman och chefsjurist Stefan Backman i dag på DN Debatt och lägger fram fyra områden där datalagringssystemet bör ändras.

April 2015

Tele2 bygger Sunets nya nationella datafibernät för Sveriges högskolor och universitet

Tele2 har vunnit Sunets upphandling om att bygga ut så kallad svartfiberinfrastruktur för datakommunikation till alla Sveriges universitet och högskolor. Enligt avtalet, som är skrivet fram 2031 och är värt över 300 miljoner kronor, ska Tele2 nu uppgradera hela Sunets nät. – Vi är väldigt stolta över att få Sunets förtroende i ett så viktigt nätprojekt. Vi har en lång gemensam historia, nu ser vi fram emot att tillsammans med Sunet bygga nästa generations fibernät för svenska universitets- och forskningsvärlden, säger Thomas Ekman, VD Tele2 Sverige.

Mars 2015

Tele2 kommenterar datalagringsbetänkande till regeringen

Regeringens utredning av hur datalagring kan fortgå efter att EU-direktivet våren 2014 förklarades ogiltigt presenterades i dag vid en pressträff på förmiddagen. Tele2 är kritiskt till utredningens slutsatser som konstaterar att datalagring kan fortgå utifrån svensk lagstiftning.

Tele2 vinnare i Gyllene Hjulet i kategorin ”Årets Sponsorskap”

Tele2s sponsorskap av Tele2 Arena i Stockholm är "Årets Sponsorskap" enligt upplevelseindustrins tävling "Gyllene Hjulet", som presenterade alla sina vinnare i samband med en gala i Stockholm igår torsdagen den 26 mars. – Jag är otroligt stolt över det här erkännandet. När vi bestämde …

Women in Tech 2015

Nu är det dags för Women in Tech 2015. Eventet går av stapeln idag kl 13.00 på Musikaliska i Stockholm. Det blir en dag med spännande talare, paneldebatt och avslutningsvis prisutdelning i WIT-awards där hela tre vinnare i kategorierna, student, ledarskap och företagande ska utses. Tele2 är …

Februari 2015

Tele2 kommenterar driftstörningar i mobildata- och fastnätet

I dag kl. 08.50 kunde Tele2 konstatera en omfattande driftstörning som påverkar tjänster i såväl mobilnätet som det fasta nätet. Kunder i hela landet kan uppleva problem med mobilsurf, röstsamtal och fastnätstjänster över såväl 2G, 3G som 4G. Driftstörningen påverkar också växeltjänster för företagskunder. Tele2 arbetar nu med alla tillgängliga resurser för att avhjälpa felet.

Tele2 höjer datamängder för mobiltelefoni och mobilt bredband

Den svenska mobildatatrafiken har ökat dramatiskt de senaste åren och tjänster som Netflix och Viaplay - tillsammans med en allmän digitaliseringstrend – har förändrat kundernas behov och beteende radikalt. För att både privat- och företagskunder ska kunna vara mobila på riktigt så höjer Tele2 i dag datamängderna rejält för såväl mobiltelefoni- som mobila bredbandstjänster.

December 2014

Trafikverket bromsar bättre mobiltäckning längs järnvägarna

Bättre täckning och högre hastigheter för 4G-mobilsurf för tågresenärer i stora delar av landet. Det skulle vara verkligheten om de drygt 230 basstationerna längs järnvägarna och pendeltågspår som sedan 2011 står avstängda skulle aktiveras. Men Trafikverkets långsamma uppdatering av tågens internkommunikationsutrustning bromsar bättre mobiltäckning.

Oförändrade priser på mobildatapaket utanför EU för Tele2 och Comviqs kunder trots momspålägg efter årsskiftet

Ett EU-direktiv och efterföljande beslut av riksdagen ålägger svenska mobiloperatörer att från och med den 1 januari 2015 betala 25 procent moms på kunders användning av mobiltelefonitjänster utanför EU-zonen. Flera operatörer höjer därför nu sina slutpriser för alla roamingtjänster utanför EU, men Tele2 Sverige AB har beslutat att låta priserna på mobildatapaket ligga stilla trots momskravet för både privat- och företagskunder inom alla varumärken

Tele2 och Viaplay i nytt partnerskap

Tele2 och Viaplay har skrivit på ett samarbetsavtal som till en början ger Tele2s privatkunder två fria månader med Viaplay. Därefter kan kunderna köpa Viaplay, som erbjuder streamade filmer, serier och sport, direkt från Tele2.

November 2014

Jämställdhet gör oss mer lönsamma

Tele2 har deltagit i Womentor i sex år – och det har gett resultat. Andelen kvinnor på ledande positioner i IT- och telekombranschen är 28 procent. På Tele2 är motsvarande siffra 40 procent och den svenska ledningsgruppen består av lika många kvinnor som män. Det är bland annat ett resultat av vd:n Thomas Ekmans övertygelse om att jämställda bolag är bättre bolag och han ser Tele2:s ökade lönsamhet som ett kvitto på att jämställdhet lönar sig.

Tele2 slutar låsa in kunder med bindningstider – ersätter alla nuvarande abonnemang med ett enda nytt utan bindningstid

Tele2 lägger ner samtliga abonnemang och ersätter dessa med ett enda nytt abonnemang där kunderna själva bestämmer innehåll och därigenom prisnivå. Samtidigt slopas bindningstiden helt och köpet av mobiltelefoner separeras från abonnemanget. Förändringen gör att kunder inte behöver sitta fast i ett köpbeslut i 24 månader, som varit branschstandard i telekom i 20 år.

Tele2:s värderingar i grunden för nytt huvudkontor i Kista

Nu är projektstarten för Tele2:s nya huvudkontor i Kista genomförd. Under torsdagen den 13 november gjöt Mats Granryd, VD och koncernchef Tele2 AB, tillsammans med Thomas Ekman, VD Tele2 Sverige, och Klövern AB:s VD Rutger Arnhult in en plakett med Tele2:s värderingar i fastighetens grund. Fastigheten kommer, då den står klar för inflyttning i augusti 2016, vara arbetsplats för över 2 000 medarbetare i ICT-klustret Kista i Stockholm.

Årets Guldmobil för bästa företagsoperatör till Tele2 Business

Vid Mobilgalan, som under gårdagskvällen arrangerades i Stockholm för fjortonde året i rad, korades vinnarna av 2014 års Guldmobiler. I kategorin "Årets operatör företag" vann Tele2 Business Guldmobilen för sin tillväxt och sin satsning på M2M-kommunikation.

Oktober 2014

Tele2 Business växer med fler företagsaffärer

Allt fler företag väljer Tele2 som kommunikationspartner. Under årets första nio månader ökade nyförsäljningen med 23 procent till 933 miljoner kronor, jämfört med motsvarande period i fjol. Bland de nya kunderna och utökade uppdrag märks bland andra Volkswagen Group, Volvo och Konkurrensverket.

September 2014

Swipnet bevaras som internethistoria

Nu har Tele2 Sverige stängt ned Swipnet - men all material finns genom ett samarbete med stiftelsen .SE kvar inom ramen för projektet "Internetmuseum", ett initiativ från stiftelsen som dokumenterar den svenska internethistorien.

Tele2 börjar sälja iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Tele2 erbjuder iPhone 6 och iPhone 6 plus, de största framstegen i iPhones historia, från och med den 26 september i hela landet genom tele2.se och Tele2s butiker.

Augusti 2014

Juli 2014

Juni 2014

Tele2 Sverige återupptar datalagring efter föreläggande från PTS

Post- och telestyrelsen (PTS) har i dag meddelat ett föreläggande till Tele2 Sverige att återuppta datalagring enligt Lagen om Elektronisk kommunikation (LEK). Som operatör är Tele2 Sverige skyldigt att följa regleringsmyndighetens föreläggande och påbörja återupptagande av datalagring men överklagar samtidigt beslutet för att få en rättslig prövning i svensk domstol.

Tele2 Sverige återupptar inte datalagring

Regeringens utredare Sten Heckscher presenterar i dag sin snabbutredning om huruvida datalagring kan fortgå sedan datalagringsdirektivet förklarats ogiltigt av EU-domstolen. Utredningen kommer fram till att svenska operatörer bör återgå till att datalagra med stöd av svensk lag. Tele2 Sverige återupptar inte datalagring utan ett klargörande från Post- och telestyrelsen (PTS).

Maj 2014

Tele2 Arena ger publiken ny teknik för maxad arenaupplevelse – app med livesändning i mobilen och social delning på arenans storskärmar

Som första arena i Europa ger Tele2 Arena besökarna tillgång till nya upplevelser på plats med bland annat livesändningar i mobilen. Via en ny app och systemet StadiumVision Mobile integreras besökarens mobiltelefon med Tele2 Arenas system och revolutionerar evenemangsupplevelsen. Publiken kommer att kunna dela med sig av upplevelsen direkt via arenans storbildsskärmar, se livestatistik och rösta fram exempelvis matchens bästa spelare eller konsertens önskelåt. 

April 2014

Dalslandskommuner väljer Tele2 Business

Kommunerna Bengtsfors, Åmål, Mellerud, Färgelanda och Dals-Ed har i en gemensam upphandling valt Tele2 Business som leverantör av operatörstjänster för både mobil och fast telefoni. Tele2 Business ska enligt avtalet leverera växel, mobil och fast telefoni och mobilt bredband till kommunerna. Avtalet är skrivet över 36 månader med en möjlig förlängning på 24 månader.

Tele2 välkomnar beslut om EU-datalagringsdirektivets ogiltigförklarande

Europeiska Unionens datalagringsdirektiv är ogiltigt. Det konstaterar EU-domstolen i ett domslut som blev offentligt i dag. Datalagringsdirektivet har inneburit att svenska bolag varit tvungna att spara data i minst sex månader för brottsbekämpande myndigheter – dagens besked ställer frågan om svenska lagen bör rivas upp på sin spets.

Bättre och mer lättanvända täckningskartor hos Tele2

Mer lättanvända, korrekta och jämförbara täckningskartor och gemensam syn kring vad som är bra täckning är några av nyheterna i den rapport som i dag offentliggjordes av Post- och Telestyrelsen (PTS) som i dag håller marknadsdag i Stockholm. Thomas Ekman, VD Tele2 Sverige, kommenterar rapporten och branschöverenskommelsen.

Mars 2014

Stockholmskommuner väljer Tele2 Business

Österåkers kommun har tillsammans med Vaxholms Stad, Värmdö kommun och Sigtuna Kommun genomfört en upphandling av Kommunikation som tjänst. Valet föll på Tele2 Business som nu ska leverera växel, mobil och fast telefoni och mobilt bredband till kommunerna. Avtalet är skrivet över 36 månader med en möjlig förlängning på 12 månader.

Åklagarmyndigheten väljer Tele2 Business

Åklagarmyndigheten har efter en offentlig upphandling valt Tele2 Business som leverantör av kommunikation som tjänst. Tele2 ska leverera växellösningar, anknytningar för cirka 1 300 användare av mobil telefoni och fast telefoni med en Mobile Extension-lösning (MEX). Dessutom ska Tele2 leverera cirka 1 200 mobila bredband till myndigheten. Avtalet är skrivet över 48 månader med möjlig förlängning i ytterligare 24 månader.

Februari 2014

Tele2 och Telenor bygger ut mobiltäckningen i hela landet

Tele2 och Telenor genomför en miljardsatsning för att förstärka det gemensamma mobilnätet i hela Sverige. Resultatet blir bättre samtalskvalitet och stabilare surfupplevelse. Den största skillnaden blir den så kallade yttäckningen som ökar till cirka 90 procent av landets yta, från cirka 70 procent i dag.

Västerås Stift väljer Tele2 Business

Efter omfattande nättester väljer Västerås Stift Tele2 Business som ny telekomleverantör. Avtalet omfattar leverans av mobiltelefoni, fast telefoni och mobilt bredband och är skrivet över 24 månader.

Tele2 kortar sina uppsägningstider

Tele2 kortar nu ner uppsägningstiden på sina abonnemang från 3 månader till 1 månad. De nya uppsägningstiderna gäller från 1 februari och rör alla kunder som tecknar ett nytt eller förlänger ett befintligt abonnemang.

Januari 2014

December 2013

Tele2 AB: Konkurrensverket godkänner Tele2 Sveriges försäljning av bolagets kabel- och fiberverksamhet på privatmarknaden till Telenor

Stockholm - Tele2 AB, ("Tele2"), (OMX Nordiska Börsen: TEL2 A and TEL2 B), meddelade i dag att man nu erhållit beslut om medgivande från Konkurrensverket att slutföra försäljningen av bolagets kabel- och fiberverksamhet på privatmarknaden till Telenor. Affären slutförs den 2 januari 2014.

November 2013

Mobilbranschen måste involveras tidigare i kommuners stadsutveckling

Mobilnät tas för givet när städer växer i stället för att behandlas som annan strategisk infrastruktur i plan- och exploateringsprocessen. Nu har Tele2s VD Thomas Ekman och Samuel Skott, Chef för Tele2 Privat, skrivit ett brev till Stockholms stad för att lyfta frågan och inleda en dialog om hur man kan säkerställa mobiltäckning i världsklass i nya stadsdelar och bostadsområden redan från inflyttningsdatum.

Tele2 gör global satsning på M2M

Tele2 AB gör en global satsning inom det kraftigt växande området för maskin-till-maskin-kommunikation, M2M. Initiala lanseringsmarknader blir Sverige, Norge och Holland, men Tele2 M2M Global Solutions kan redan från start adressera kunder globalt.

Tele2 kommenterar medierapporteringen kring automatiserat flöde till myndigheter

Tele2s chefsjurist kommenterar Ekots rapportering i dag om att SÄPO och andra svenska myndigheter på allt lösare grunder kräver allt mer insyn i användardata och tillgång till användaruppgifter som exempelvis mobiloperatörer som Tele2 har i förtroende från sina kunder. "Utvecklingen är bekymrande ur ett integritetsperspektiv och vi har varit och är mycket kritiska," säger Stefan Backman, chefsjurist på Tele2 Sverige.

Tele2 tar bort operatörslås på iPhone

Tele2 är först ut av de svenska operatörerna med att ta bort operatörslåset på iPhone. Det innebär att samtliga mobiltelefoner som säljs med Tele2-abonnemang nu är olåsta. Förändringen sker som ett steg i att möta kundernas önskemål om ökad flexibilitet. Nu tar Tele2 bort …

Med anledning av det rådande läget på Filippinerna

Med anledning av det rådande läget på Filippinerna har kunder till Tele2 och Comviq som befinner sig i landet erhållit ett sms som informerar dem om att de under november månad, kostnadsfritt kan ringa och skicka sms inom Filippinerna och hem till Sverige.

Miljöglas – bra för miljön, men inte för mobiltäckning inomhus

Miljöglas som allt fler fastigheter utrustas med är bra för miljön men dåliga för mobiltäckningen inomhus. Metallfilmer i glaset stänger ute radiovågorna som ger mobiltäckning. Tele2s nätexpert Björn Lindberg kommenterar och förklarar hur något som är så bra på ett vis kan vara så dåligt på ett annat.

Oktober 2013

Tele2 förstärker kapacitet och täckning på Öland med 50 procent

Nu ska Tele2s och Telenors gemensamma mobilnät på Öland uppgraderas kraftigt både avseende kapacitet och täckning med 50 procent. Det står klart sedan operatörerna har fattat ett gemensamt beslut om en satsning på att bygga åtta nya basstationer för 2G och 4G.

Tele2 kommenterar rapportering om avgifter kring masttömningar

Polisen i Kalmar riktar kritik mot att Tele2 haft höga kostnadsförslag för att lämna ut data i samband med omfattande och ovanliga masttömningar. ”Vår prismodell ligger i linje med övriga operatörers och fungerar i normala fall men har slagit fel vid ovanligt stora masttömningar. Därför gör vi om modellen för den typen av förfrågningar”, kommenterar Malin Livhage.

September 2013

Tele2s företagskunder slipper Obama-kaos i Stockholm

Säkerhetspådraget i Stockholm inför Barack Obamas besök är enormt. Stora delar av Stockholms innerstad och kommunikationsmöjligheter stängs av under både onsdag och torsdag, något som kan göra det svårt för många företagare att ta sig till jobbet eller ha fysiska möten.

Augusti 2013

Över en miljon uppkopplingar under invigningen av Tele2 Arena

Under invigningen av Tele2 Arena sattes nätet verkligen på prov. Det avancerade mobilnätet klarade belastningen från över 39 000 besökare samtidigt och totalt gjorde Tele2s kunder över en miljon uppkopplingar. För första gången i svensk arenahistoria kunde publiken sms:a, ringa och surfa utan störningar.

Juli 2013

Få svenskar känner till eller har kunskap om 4G

Trots att 4G-nätet nu når 99 procent av svenskarna vet sex av tio inte vad 4G är. Ytterligare 18 procent av svenskarna känner till 4G men inte vad det innebär. Operatörerna måste bli bättre på att förklara tjänsten och låta konsumenterna uppleva 4G.

Populäraste sommar-apparna enligt undersökning från Tele2

Stockholmare föredrar navigationsappar och göteborgare vill laga mat. I dag har sju av tio svenskar en smartphone och antalet nya appar ökar som aldrig förr. Vilken typ av app man väljer skiljer sig markant beroende på var i Sverige man bor.

Juni 2013

Mobilkameran fortsätter att öka i popularitet

Förra året uppgav 56 procent av svenskarna att de väljer mobilkameran under sommaren. I år är siffran ännu högre – nu uppger 70 procent att mobilen används för att ta semesterbilderna.

Tele2 öppnar sin femtionde butik

Tele2s butikskedja fortsätter att expandera. I dag nås en viktig milstolpe när butik nummer 50 slår upp dörrarna på Hornsgatan i Stockholm. Butikssatsningen som startade 2009 har varit väldigt lyckad med etableringar runt om i landet som skapat över 300 arbetstillfällen.

Maj 2013

Tele2 förstärker täckningen i hela Sverige

 -Omfattade uppdradering av mobilnätet ger kunderna bättre mobilupplevelse Natten mellan lördag och söndag togs det sista steget i en vidsträckt uppgradering av Tele2s mobilnät. Vid sidan om den stora utrullningen av ett landsomfattande 4G-nät har Tele2 tillsammans med Telenor kraftigt förbättrat täckningen, samtalskvaliteten och datakapaciteten i 2G-nätet från Riksgränsen i norr till Ystad i söder.

Tele2 Business och Taxi 020 lanserar Sveriges första 4G-taxi

Nu rullar Sveriges första 4G-taxibilar ut på Stockholms gator. Tele2 Business och Taxi 020 har installerat 4G-routrar i tio taxibilar och både passageraren i bilen och fotgängare i närheten, kan använda och surfa i supersnabb surfhastighet. De tio taxibilarna är ett pilotprojekt som startar i Stockholm.

Tele2 Business och Taxi 020 lanserar Sveriges första 4G-taxi

Nu rullar Sveriges första 4G-taxibilar ut på Stockholms gator. Tele2 Business och Taxi 020 har installerat 4G-routrar i tio taxibilar och både passageraren i bilen och fotgängare i närheten, kan använda och surfa i supersnabb surfhastighet. De tio taxibilarna är ett pilotprojekt som startar i Stockholm.

Tele2s kunder kan provköra abonnemang och mobil

Med start i dag inför Tele2 som första mobiloperatör i Sverige öppet köp under begreppet Provkör och låter kunderna provköra valfritt abonnemang och mobil i två veckor. Det innebär att kunderna tryggt och enkelt kan pröva både täckningen och vald mobil. Är kunden inte nöjd kan både abonnemang och mobil lämnas tillbaka.

Var fjärde svenskt företag spräckte telekombudgeten 2012

Var fjärde svenskt företag spräckte budgeten för data och telekom under 2012. Den främsta orsaken var ökade kostnader för inköp av nya smartphones och kostnader för mobilsurf. Det visar Tele2 Business Företagarpanel som har frågat 632 svenska data-och telekomansvariga om deras företags telekomlösningar.

April 2013

Svenska chefer prioriterar 4G när de satsar på telekom

Satsningar på nya smartphones och mobilt bredband med 4G toppar listan på vad svenska företag prioriterar när det gäller data och telekom under 2013. Det visar Tele2 Business Företagarpanel som har frågat 567 svenska chefer om deras företags telekomlösningar.

Tele2 först i Sverige med 4G för Apple iPhone, iPad och iPad Mini

Med start i dag är Tele2 först och ensam operatör på svenska mobiltelefonimarknaden att kunna erbjuda sina kunder med Apple iPhone 5, 4:e generations iPad och iPad Mini möjlighet att surfa i 4G-hastighet. Det sedan Apple öppnat funktioner som möjliggör 4G över 1800 MHz-bandet. Tele2 har öppnat upp nätet i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Mars 2013

Villeroy & Boch väljer telefoni och bredband från Tele2

Villeroy & Boch Gustavsberg väljer Tele2 Business som leverantör av telefoni och mobilt bredband till den svenska verksamheten. I avtalet ska Tele2 även leverera en MEX-lösning (Mobile Extension) vilken möjliggör gratis intern telefoni. Avtalet sträcker sig över 3 år. 

Trots oro saknar företag skydd för mobila enheterna

Över hälften av svenska företag anser att IT-säkerheten påverkats negativt till följd av att fler jobbar på mobila enheter. Ändå har sex av tio av dem inte vidtagit några åtgärder för att förbättra säkerheten.

Februari 2013

Företagarna ger Tele2 Business förnyat förtroende

Företagarorganisationen Företagarna, har förlängt sitt ramavtal med Tele2 Business. Därmed får medlemsföretagen i Företagarna möjlighet att ta del av Tele2 Business telekomlösningar för småföretagare till rabatterade priser och fria inträdesavgifter. Företagarna är Sveriges största …

Svenska Spel väljer Tele2 som telekomleverantör

Svenska Spel har efter en offentlig upphandling valt Tele2 Business som heltäckande leverantör av lösningar för telefoni och WAN (Wide Area Network). Avtalet sträcker sig över tre år. Svenska Spel anordnar spel och lotterier via ombud, på restauranger, i mobilen och online. Dessutom driver …

Januari 2013

Idé för effektivare brandkår vann Tele2s M2M-tävling

Årets Tele2 M2M Innovation Award är avgjord och Chalmers-studenten Joakim Ericson tog hem förstapriset och 70 000 kronor för sin idé på hur M2M-teknik kan användas för att effektivisera brandkårens räddnings- och släckningsarbete. För andra året i rad har Tele2 i samarbete med Tieto …

Idé för effektivare brandkår vann Tele2s M2M-tävling

Årets Tele2 M2M Innovation Award är avgjord och Chalmers-studenten Joakim Ericson tog hem förstapriset och 70 000 kronor för sin idé på hur M2M-teknik kan användas för att effektivisera brandkårens räddnings- och släckningsarbete.

December 2012

Använd mejlen om du vill ha kontakt med chefen

Mejlen fungerar fortfarande bäst när du vill ha tag i de svenska cheferna – men kontakt via sociala medier kan du glömma. Det visar Tele2 Business Företagarpanel som har frågat 650 svenska chefer om deras kommunikation i arbetslivet.

Var fjärde svenskt företag har 4G

4G-tekniken börjar etablera sig hos svenska företag. Hittills är det mobila bredband som lett utvecklingen – men nu tar smartphones över.

PC fortsätter att dominera på företagsmarknaden

PC är favoritdatorn hos svenska chefer – och den stationära datorn har ännu inte ersatts av mer mobila alternativ. Det visar Tele2 Business Företagarpanel som har frågat 650 svenska chefer om deras jobbdatorer.

Appar i jobbet stort bland chefer

Tre av fyra chefer använder regelbundet appar i sitt arbete. Framförallt föredrar cheferna standardappar som kalenderappar men även mer nischade appar såsom bank-, faktura- och tidrapport-appar används flitigt.

November 2012

Stena Line förlänger avtal med Tele2 Business

Stena Line väljer att förlänga avtalet med Tele2 Business i ytterligare tre år för all mobil och fast telefoni. I avtalet ingår även roamingpaket för utlandskommunikation samt integration av mobila anknytningar i företagets växellösning. Lösningen som Stena har möjliggör även …

Sverigetaxi väljer Tele2 Business som telekomleverantör

Det rikstäckande och snabbt växande taxibolaget Sverigetaxi har valt Tele2 Business som heltäckande leverantör av lösningar för telefoni och WAN (Wide Area Network). Avtalet sträcker sig över tre år. Sverigetaxi är ett snabbt växande företag på den svenska taximarknaden och finns nu …

Tele2 Sverige AB: Pågen förlänger avtalet med Tele2 Business

Tele2 Business har levererat skräddarsydda mobiltelefonilösningar till bagerijätten Pågen sedan 2006. Nu har Pågen valt att förlänga sitt avtal i ytterligare tre år. Pågen grundades redan 1878 och är Sveriges ledande bageriföretag. De levererar inte bara till Sverige utan har även flera …

Oktober 2012

Svenskar dåliga på att skydda information i mobilen

Fyra av tio svenskar har information i mobilen som de inte vill ska hamna i orätta händer. Trots detta uppger åtta av tio att de inte har lösenkodsskydd på mobilen utan endast skyddar informationen med en pinkod.

Fiskjätten Leröy förlänger avtalet med Tele2 Business

Tele2 har levererat nätverk för datakommunikation och telefonilösningar till Leröy sedan 2007.  Nu väljer Leröy att förlänga sitt avtal med Tele2.   Fiskeriföretaget Leröy grundades redan 1899 och har sedan dess varit en pionjär inom ett antal fiskerinäringsområden. Företaget var …

September 2012

Tele2 lanserar iPhone 5 i Sverige den 28 september

Den 28 september börjar Tele2 Sverige sälja iPhone 5 i Tele2s butiker, via hemsidan och hos utvalda återförsäljare. iPhone 5 kommer i tre modeller; 16GB för 75 SEK/månad, 32GB för 150 SEK/månad och 499 SEK direktbetalning samt 150 SEK/månad för 64GB vid 24 månaders avbetalningsplan. …

Augusti 2012

Tele2 Sverige AB: Bring Citymail förlänger avtalet med Tele2 Business

Sedan år 2000 har Tele2 levererat nätverk för datakommunikation och telefonilösningar till Bring Citymail. Nu väljer Bring Citymail att förlänga sitt avtal med Tele2 Business i ytterligare tre år. Bring Citymail är den största fria postoperatören i Sverige och hjälper företag med allt …

Juli 2012

Varannan svensk omedveten om datalagringsdirektivet

Från och med den 1 juli fick polisen ökade möjligheter att begära ut lagrade mobilsamtal och mobildata från telefoni- och internetleverantörer, detta enligt nya lagbestämmelser tillsammans med det så kallade datalagringsdirektivet.

Tele2s kunder får egen VoIP-app

Nu får Tele2-kunder på utlandsresa möjlighet att ringa och ta emot samtal till kostnaden av ett vanligt mobilsamtal. Det enda som behövs är ett Tele2-abonnemang, en wifi-uppkoppling och att appen +46 laddas ner på mobilen. Tele2s egna VoIP-app +46 finns nu tillgänglig för alla Tele2s kunder …

Juni 2012

Tele2 Business får förnyat förtroende av Mechanum

Tele2 Business har fått förnyat förtroende av verkstadskedjan Mechanum att leverera datanät och telefonilösningar till företagets verksamhet. Samarbetet mellan Tele2 Business och Mechanum inleddes sommaren 2010 och det nya avtalet sträcker sig över tre år. Mechanum är en auktoriserad …

Mobilkameran populärast på semestern

56 procent av svenskarna väljer mobilkameran i sommar, bland unga är siffran ännu högre. Undersökningen, genomförd av Tele2, visar också att det klassiska fotoalbumet får se sig slaget av Facebook. Fler lägger sina semesterbilder på nätverksajten än i ett fotoalbum.

Stockholmsarenan blir Tele2 Arena

- Tele2 Arena blir en unik mötesplats för fans, artister och idrottare Tele2 Arena blir Stockholmsarenans nya namn. Det står klart efter att Tele2 tecknat tioårigt avtal om att vara huvudpartner till arenan. Tele2 ska med sina tjänster bidra till att ytterligare förhöja och förlänga …

Maj 2012

April 2012

Tele2 och Caretech förser Sveriges kommuner med digitala trygghetslarm

Caretech har valt Tele2 som leverantör när de utrustar över 12 000 hem med den nya generationens digitala trygghetslarm. Först ut är Växjö, Östhammar och Borlänge kommun. Caretech, som utvecklar larm- och säkerhetsprodukter till kommunernas äldre- och hemvård, har valt Tele2 som …

Mars 2012

Detta kräver svenskarna för att byta till 4G

Iphone eller Androidlur med 4G högst på önskelistan. 34 procent av svenskarna tror att det krävs en Iphone eller Androidmobil för att 4G ska slå igenom brett, det visar en undersökning från Tele2.

Februari 2012

Nu släpps Europas första 4G-telefon

 - Tele2s kunder först att få Samsung Galaxy S II LTE i handen Tele2 kan som första operatör i Europa erbjuda 4G-mobilen Samsung Galaxy S II LTE. Redan i morgon börjar försäljningen på tele2.se, i Tele2s butiker och hos utvalda återförsäljare. Samsung Galaxy S II LTE stöder den nya …

Januari 2012

Tele2s kunder fixar bättre mobiltäckning

- Med Tele2 FixIt ökar takten i utbyggnaden av Sveriges bästa mobilnät Nu får Tele2s kunder chansen att vara med och förbättra mobilnätet. Med gratisappen Tele2 FixIt kan kunderna snabbt och enkelt skicka information till Tele2 om var de vill ha bättre mobilnät. Tele2s lansering av Tele2 …

November 2011

Comviq först ut med mobilt bredband 4G med kontantkort

Comviq lanserar nu Sveriges snabbaste mobila bredband med kontantkort. 4G nätet erbjuder hastigheter upp till 80 Mbits/s och kontantkorten med 4G finns tillgängliga i tre olika paket - Vecka för 94 kr, Månad för 294 kr och Månad Plus för 354 kr. 4G-modemet …

Oktober 2011

Framtidens entreprenörer utsedda i Halmstad

Apputveckling, en ny typ av batteri och nätanslutna brandvarnare var några av de affärsidéer som utsågs till vinnare när Science Park Halmstad och Tele2 Business igår kväll letade efter framtidens entreprenörer. Av de tio finalisterna kommer fem …

Tele2 och Göteborgs stad i ny affär om M2M

Tele2 tar hem avtalet när staden upphandlar M2M som tjänst för inhämtning av elförbrukning och hantering av larmanläggningar. Funktion, pris och kvalitet var avgörande kriterier i upphandlingen. Göteborgs stads behov av M2M-kommunikation har ökat …

Extra kapacitetsförstärkningar av 3G-nätet

Tele2 och Telia har inom ramen för det gemensamma nätbolaget Svenska UMTS Nät AB beslutat om extra kapacitetsförstärkningar av 3G-nätet i Sverige. - Våra kunder är oerhört mobila i sitt beteende och förutom att vi kontinuerligt förstärker …

September 2011

Tele2 och Fortum i ny affär om fjärravlästa elmätare

Fortum Distribution anlitar Tele2s kommunikationslösning för att hämta in uppgifter om elförbrukning hos sina timmätta kunder. Tele2 vann avtalet tack vare en oslagbar kombination av pålitliga leveranser och konkurrenskraftiga priser. Fortum Distribution är en av …

Arild Hustad utnämnd till ny VD för Tele2 Norge

Stockholm - Tele2 AB (Tele2), (NASDAQ OMX Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) meddelade idag att Arild Hustad har utnämnts till ny VD för Tele2 Norge. Arild Hustad efterträder Håkon Dyrnes som kommer att lämna bolaget. Arild Hustad har en gedigen bakgrund inom telekom från …

Maj 2011

Tele2 säkrar Västra Götalandsregionens kommunikation

- Prisvärdhet, trygghet och ett tydligt erbjudande avgörande i ny upphandling   Västra Götaland anlitar nu Tele2 för att leverera 10 000 mobila abonnemang, mobila växellösningar, fast telefoni samt telematik. Det nya avtalet sträcker sig över …

Tele2 effektiviserar telefonin i Kungsbacka kommun

- Vinner avtal när kommunen upphandlar kommunikation som tjänst Kungsbacka kommun anlitar nu Tele2 för att integrera all telefoni.  Funktion och kvalitet var avgörande i upphandlingen som är en del i att göra kommunens kommunikation mer modern och effektiv. …

April 2011

Idag öppnar Tele2 portarna till 4G i Uppsala

- Sjätte orten i Sverige att nås av framtidens mobilnät Idag öppnar Tele2 upp 4G-nätet för uppsalaborna och nu kan man surfa upp till tio gånger snabbare än med dagens turbo 3G-nät. Enligt en färsk Sifoundersökning* tänker var …

Januari 2011

November 2010

Tele2 bygger 1 000 mobila kontor åt Deloitte

- Flexibilitet och pris var avgörande   Revisionsbyrån Deloitte har tecknat ett nytt avtal med Tele2 om cirka 1 000 mobila bredband för ökad mobilitet i verksamheten. Avtalet är en av Tele2s större affärer gällande mobila bredband.   Deloittes …

Tele2 lanserar surfabonnemang för iPad

Tele2 meddelade idag att man kommer att erbjuda särskilda surfabonnemang för iPad med Wi-Fi + 3G i Sverige, inom de närmaste månaderna. iPad låter användare arbeta och använda applikationer och innehåll i ett mer intuitivt och underhållande sätt …

Varannan vill ersätta fast bredband med 4G

- En av tre går över till 4G under 2011 Under 2011 kommer den breda utrullningen av 4G att ske i Sverige. Det kommer innebära att det mobila bredbandsnätet blir upp till 10 gånger snabbare än det som finns idag och minst lika snabbt som den fasta ADSL-uppkopplingen. …

Tele2 kopplar upp Malmös nya mötesplats

-  Blir exklusiv leverantör av datanäts- och telefonitjänster i prestigeprojekt Fastighetsbolaget Annehem har valt Tele2 för att dra fiber till första etappen av Point Hyllie i Malmös nya stadsdel Hyllie. Avtalet innebär att Tele2 blir exklusiv …

September 2010

Biljetter till landets populäraste konserter först hos Tele2

- Första konsert är Iron Maiden på Ullevi Från och med imorgon kan Tele2 erbjuda sina kunder konsertbiljetter före ordinarie biljettsläpp. Erbjudandet går under namnet Go Live och innebär att alla Tele2s kunder får möjlighet att köpa …

Tele2 ska göra Sandvikens kommun mer mobila

- Nytt avtal inom kommunikation som tjänst   Sandviken väljer nu Tele2 för att leverera en mobil och flexibel kommunikationslösning till kommunen. Under den treåriga avtalstiden tar Tele2 ett helhetsansvar för installation, driftsättning och …

Tele2 ökar tillgängligheten för Tyresö kommun

- Täckning avgörande när kommunen upphandlade kommunikation som tjänst   Tyresö väljer Tele2 och Datametrix för att leverera en mobil och modern kommunikationslösning till kommunen. Funktion, täckning och kvalitet var avgörande faktorer i …

Tele2 erbjuder mobila företag BlackBerry

- Säkerhetskraven allt viktigare för svenska företag Tele2 lanserar Blackberry till företagskunder. Först ut är BlackBerry Bold(tm) 9700 som kommer erbjudas med samtliga Tele2s företagsabonnemang. Med Blackberry möts kravet på hög säkerhet och …

Juli 2010

Tele2 lanserar iPhone 4 i Sverige den 30 juli

Den 30 juli börjar Tele2 Sverige sälja iPhone 4 i Tele2s butiker, via hemsidan och hos utvalda återförsäljare. iPhone 4 innehåller en mängd nya funktioner, bland annat FaceTime som gör drömmen om enkla videosamtal verklig. Med Apples nya fantastiska …

Tele2 Sverige lanserar iPhone 4

Stockholm - Tele2 AB ("Tele2"), (OMX Nordiska Börsen: TEL2 A och TEL2 B), meddelade idag att Tele2 Sverige kommer att lansera iPhone 4, världens tunnaste smartphone med den mest högupplösta display som byggts in i en telefon, i Sverige inom de närmaste veckorna. För …

Över 100 orter får 4G inom 18 månader

- Telenor och Tele2 presenterar utbyggnadsplaner för 4G Sveriges mest omfattande satsning på nästa generations mobilnät, 4G, pågår för fullt. Inom 18 månader är planen att över 100 orter ska ha tillgång till 4G i Telenors och Tele2s …

Juni 2010

Tele2 bygger bredband till ännu fler skåningar

- SkåNet förlänger avtal med Tele2 för fortsatt utbyggnad av bredbandsnätet   Tele2 har återigen fått fortsatt förtroende av SkåNet. Avtalsförlängningen gäller utbyggnaden av fibernät till alla mindre orter och …

Tele2 förser Stockholms studenter med snabbare bredband

- SSSB ger Tele2 fortsatt förtroende i avtalsförlängning Stiftelsen Stockholms Studentbostäder (SSSB) förlänger sitt befintliga bredbandsavtal med Tele2 och utökar samarbetet med Tele2s kabel-tv-tjänster. De nya avtalen gäller i ytterligare tre år. …

Tele2 tryggar kommunikationen i Västervik

- Större valfrihet och starkare uppkoppling när fibernätet byggs ut Tele2 har tecknat en överenskommelse med Västerviks Kraft Elnät som innebär att Tele2 byggt ut anslutning mellan det befintliga fibernät i Västervik och det nationella stomnätet. …

Maj 2010

Tele2 vinner mångmiljonaffär för Swedavia AB och LFV

- Levererar säker och flexibel kommunikation inom Kammarkollegiets ramavtal "Kommunikation som tjänst" Tele2 tillsammans med Datametrix har tecknat avtal med Swedavia AB och LFV (tidigare Luftfartsverket) inom Kammarkollegiets "Kommunikation som tjänst" och lever därmed upp till …

Elva Stockholmskommuner ger Tele2 fortsatt förtroende

- Möter höga krav på mobilitet, driftsäkerhet och skalbarhet Elva Stockholmskommuner väljer nu att förlänga avtalet med Tele2. Avtalet gäller både fast och mobil telefoni och är värt cirka 20 miljoner kronor. Avtalet innebär att Tele2 …

April 2010

Tele2 revolutionerar hemtelefonin

Idag lanserar Tele2 en ny tjänst för alla som har och vill ha en riktig hemtelefon. Genom att nyttja mobilnätet även för hemtelefonin kan kunden halvera sina fasta telefonikostnader. Kunden ringer som vanligt, med samma nummer, samma tut i luren och samma telefon som …

Januari 2010

December 2009

HSB Helsingborg driftsäkrar med fiber från Tele2

Tillgodoser medlemmarnas behov av snabbt, säkert och prisvärt fibernät    HSB Helsingborg har valt Tele2 som ny bredbandsleverantör. Avtalet ger över 1 000 hushåll en bredbandshastighet på upp till 100 Mbit/s. Avgörande för beslutet var …

November 2009

Kulturrådet väljer helhetslösning från Tele2

Tele2 vinner den tredje affären på kort tid från Kammarkollegiets ramavtal "Kommunikation som tjänst". Den här gången är det Kulturrådet som valt Tele2 som leverantör av en mobilbaserad kommunikationslösning. Avtalet löper under minst 36 …

Oktober 2009

Operatörer tar krafttag mot snåriga SMS-tjänster

Branschen för mobila prenumerationstjänster har vuxit markant det senaste året. Nästan uteslutande handlar det om prenumerationstjänster där mottagaren får betala löpande för de SMS som mottas. Nyligen infördes hårdare regler som …

Premiär Viasat Hockey i mobilen

Förutom de redan etablerade sportkanalerna Viasat Sport ToGo, Viasat Fotboll ToGo, Viasat Motor ToGo samt Viasat Golf ToGo, som finns hos Tele2 är det nu dags för Viasat Hockey att göra entré. Viasat Hockey ToGo ger tittaren över 300 matcher per säsong …

Deloitte väljer Tele2 för all mobil kommunikation

Revisions- och konsultföretaget Deloitte väljer Tele2 som ny leverantör av mobil telefoni och mobilt internet. Till grund för beslutet låg Tele2s konkurrenskraftiga pris tillsammans med funktionaliteten i deras mobila lösningar. Avtalet är värt cirka fyra …

Tele2 tecknar mångmiljonavtal med Företagarna

Sveriges största företagarförening, Företagarna, har tecknat ramavtal med Tele2 kring kommunikationstjänster för sina medlemmars räkning. Därmed kommer 55 000 medlemsföretag över hela Sverige kunna dra fördel av ett övergripande och …

Mäklarsamfundet sluter stort paraplyavtal med Tele2

Mäklarsamfundet strävar efter att ge medlemmarna mervärde genom bland annat förmånliga avtal för tjänster som är nödvändiga för deras verksamhet. Genom avtalet med Tele2 får samtliga drygt 4 700 medlemmar tillgång till mobila …

September 2009

Augusti 2009

Följ Fuglesangs rymdresa i mobilen med Tele2

Den svenska ESA-astronauten Christer Fuglesang gör nu sin andra resa till den internationella rymdstationen ISS. Uppskjutningen av rymdfärjan Discovery är planerad till klockan 07.36 (svensk tid) idag tisdag.   -Det är andra gången som en svensk reser ut i rymden och …

100 Tele2-anställda sprang Midnattsloppet

I natt ägde Midnattsloppet rum i Stockholm med fler än 21 000 deltagare från 21 länder. Bland de företag som hade flest deltagare fanns Tele2 med fler än 100 löpare, vilket innebar att var nionde anställd medverkade i loppet.   Även det svarta …

Karlstads Kommun väljer telefoni från Tele2

Karlstads kommun har tecknat avtal med Tele2 som ny helhetsleverantör av telefoni som tjänst inom ramen för Kammarkollegiets ramavtal. Avgörande för kommunens val var Tele2s täckning, pris och service. Avtalet, som värderas till ca 30 miljoner kronor, …

Tele2 öppnar sin första egna butik

Idag öppnar den första Tele2-butiken. Skärholmen Centrum är först ut och senare i augusti öppnas en till butik i Kista Galleria. Butikerna är en del i Tele2s strategi att ytterligare tillgängliggöra sina tjänster samtidigt som närhet till …

Juli 2009

Tele2 vinner miljonaffär för Fågelviksgruppen

Skandinaviens största taxikoncern Fågelviksgruppen väljer Tele2 som ny leverantör av telematik, telefoni och mobilt internet. Nu knyts Fågelviksgruppens elva taxiväxlar, som förser 4 700 taxiåkare med åkeriuppdrag i 36 städer över hela …

Stena Line ger Tele2 fortsatt och utökat förtroende

Färjerederiet Stena Line väljer att förlänga sitt samarbete med Tele2. Därmed fortsätter Tele2 att leverera fast och mobil telefoni till Stena Lines kontor och fartyg i Sverige. Vidare utökas samarbetet med mobil växelfunktionalitet genom tjänsten …

Juni 2009

Maj 2009

April 2009

Tele2 lanserar växel för små och stora företag

- Telefonilösningar med avancerade växelfunktioner har fram tills nu i princip varit gjorda för större företag. Orsaken är att det har saknats enkla, anpassade och kostnadseffektiva lösningar för småföretag. Med Tele2 Directs flexibilitet, …

HSB-föreningar väljer Tele2 för fast och mobil telefoni

Nu väljer nio HSB-föreningar mellan Södertälje och Umeå att flytta över sin fasta och mobila telefoni till Tele2. Det som avgjorde var det konkurrenskraftiga priset kombinerat med bra täckning och kvalitet. Avtalet löper över 30 månader och …

Mars 2009

Tele2 först att lansera 14,4 Mbit/s på bred front

Från och med denna vecka täcks över 20 svenska städer och turistorter med hastighet upp till 14,4 Mbit/s. Tele2 är första operatör ut att lansera hastigheten för mobilt internet. Inom några veckor planeras modem som stödjer hastigheten finnas …

Februari 2009

E.ON förlänger mångmiljonavtal med Tele2

Energiföretaget E.ON förnyar sitt avtal med Tele2 gällande datanät och datatjänster. Till grund för beslutet ligger Tele2s höga driftsäkerhet, goda kundservice samt ett positivt samarbete. Avtalet löper över tre år. I och med det nya avtalet …

Outokumpu sänker sina telefonikostnader med Tele2

Ståljätten Outokumpu väljer Tele2 som leverantör av fast och mobil telefoni. Till grund för beslutet ligger det konkurrenskraftiga priset samt den höga servicenivån. Avtalet uppgår till 12 miljoner kronor.   Tele2 kommer att leverera fast telefoni …

Tele2 chocksänker MMS-pris

Idag sänker Tele2 priset per MMS från 1,69 till 0.69 kronor. Det nya priset ligger cirka 60 procent lägre än branschsnittet och Tele2 tror nu på en markant ökning av antalet skickade MMS.   Idag skickar snittanvändare 60 gånger fler SMS än MMS i …

Kärleksexplosion i mobilen

Imorgon kommer det - bokstavligt talat - att vara kärlek i luften. 60 procent av svenskarna kommer nämligen att klicka iväg en kärlekshälsning via SMS och drygt 30 procent kommer att ringa sina närmaste för att önska en glad Alla Hjärtans Dag. Det visar …

Januari 2009

Tele2 i miljonavtal med IFS

IFS, en av världens ledande affärssystemleverantörer, väljer Tele2 som leverantör av fast och mobil telefoni. Avgörande i beslutet var Tele2s täckning och konkurrenskraftiga pris. Värdet på affären uppgår till fem miljoner …

Tele2 satsar på bokstäver

Tele2 har skrivit ramavtal med Alfatell AB gällande tillhandahållande av alfanummer, det vill säga telefonnummer som utgörs av företags- eller produktnamn istället för siffror. Nu reserverar Tele2 tusentals 0200-nummer till Alfatells kunder. I och med att …

Nytt rekord: 28,4 miljoner nyårs-SMS

Mängden SMS som skickades under nyårshelgen har i år slagit alla tidigare rekord. Tele2s kunder skickade 28,4 miljoner SMS vilket slår förra årets rekord på 17 miljoner SMS, en ökning med över 65%. Under nyårsafton, fram till tolvslaget, …

December 2008

Rekordökning av SMS på julafton

Enligt Tele2s undersökning planerade varannan svensk att skicka fler än tio SMS under julen. En av fyra trodde till och med att de skulle skicka fler än 16 julhälsningar via SMS.   - Ökningen är slående. Anledningen är förstås att det …

Scania förlänger avtal med Tele2

Scania väljer att förlänga avtalet för fast och mobil telefoni med Tele2 till följd av gott samarbete och kostnadseffektivt pris. Även drift av datanät ingår i avtalet som löper över 24 månader. Nu förlänger Scania avtalet för …

Tele2 tar ledningen med 100 Mbit/s i kabel-TV-nätet

Tele2 lanserar, som första leverantör i Sverige, hastigheter upp till 100 Mbit/s i kabel- TV-nätet, mer än dubbelt så snabbt som den tidigare maxhastigheten. Först ut är Sigtuna och Märsta där 4 500 hushåll rustas för de nya hastigheterna. …

November 2008

Gästrike kommuner väljer Tele2 i stort avtal

Gävle, Ockelbo, Hofors och Älvkarleby kommuner väljer Tele2s fasta och mobila telefoni. Till grund för beslutet ligger Tele2s täckning och konkurrenskraftiga pris. Avtalet värderas till totalt 30 miljoner kronor. …

Oktober 2008

Statoil förlänger Tele2-telefonin för sjunde året i rad

Nu väljer Statoil, för sjunde året i rad, att förlänga och utöka sitt telefoniavtal med Tele2. Enligt Statoil var det konkurrenskraftiga priset och Tele2s kundservice avgörande faktorer i beslutet. Ordervärdet uppgår till 4 miljoner kronor.   I …

OKQ8 väljer Tele2 för telefoni och mail i mobilen

OKQ8 får tillgång till Tele2s nya APN-lösning, en tjänst som ökar säkerheten för användare av mail i mobilen. Tele2 kommer även att stå för tilläggstjänsten Mobile extension som gör att mobiltelefonen direkt kopplas till …

Malmö Stad framtidssäkras med Tele2

Skånes tillväxtcentrum, Malmö Stad, förlänger sitt avtal för kommunikationstjänster med Tele2. Nu optimeras nätet och förbereds för framtidens teknik och effektiva tjänster. Det nya avtalet löper över 3 år och är …

Turbo-3G från 29 kronor i månaden

Tele2 lanserar idag ett nytt abonnemang för mobilt bredband. Nu betalar användaren för den datamängd som används. Med en månadsavgift på 29 kr i månaden och 99 öre per MB riktar sig abonnemanget framförallt till småsurfaren. …

September 2008

Augusti 2008

42 000 följde OS i mobilen med Tele2

  -        Resultatet av vår satsning på OS i mobilen levde upp till våra förväntningar och vi kan se att det är dessa stora evenemang som driver användandet av mobila tjänster. Det är något vi kommer …

Svenskar ogillar att tvingas lyssna på privata mobilsamtal

Mobiltelefonen är en självklar del av vår vardag men det finns situationer då privata samtalsämnen irriterar och inte lämpar sig för det offentliga rummet. Däremot är svensken oväntat tolerant gentemot mobilprat i kollektivtrafiken och på …

Juli 2008

HSB Ystad väljer Tele2s fiberbaserade bredband

Tio bostadsrättsföreningar inom HSB Ystad väljer att installera Tele2s bredbandslösning för telefoni och bredband med hastigheter upp till 100 Mbit/s. Nu installeras ett lokalt nätverk med sammanlagt 745 bredbandsuttag i fastigheterna. För Tele2 är avtalet …

Juni 2008

Tele2 ger Kronprinsen bredband

Hugo Åbergs Fastighetsförvaltning i Malmö väljer att installera Tele2s fibernät i samtliga lägenheter och lokaler. Det innebär att hyresgästerna nu får tillgång till IP-telefoni och bredband med hastigheter upp till 100 Mbit/s. Avtalet avser …

Maj 2008

Tele2 tar helhetsgrepp kring BMWs telefoni

Tele2 vinner ytterligare en viktig affär då BMW Sverige väljer att flytta sina drygt hundra mobila anknytningar till Tele2s nät.   Sedan tidigare hanterar Tele2 BMWs fasta telefoni och mobila bredband. Nu flyttas också mobiltelefonin över till Tele2s nät. …

April 2008

Tele2 chocksänker priset för mobilt bredband

Tele2 lanserar idag som första operatör Tele2 Mobilt bredband upp till 7,2 Mbit/s för 99 kronor. Det nya erbjudandet innebär att kunden alltid får tillgång till snabbast möjliga hastighet (upp till 7,2 Mbit/s) och dessutom själv kan styra priset efter hur …

Nu är det Turbo-3G fart i Skåne

Turbo-3G betyder att de som surfar med mobilt bredband kan göra det med en hastighet upp till 7,2 Mbit/s. Detta att jämföra med "vanligt 3G" som har en hastighet på upp till 0,384 Mbit/s.   - Vi satsar hårt på utbyggnadaden av Turbo-3G. Skåne är …

Mars 2008

Svenska Mässan väljer Tele2 som helhetsleverantör

- Att vi valde Tele2 beror på att de hade en bra kombination av konkurrenskraftiga priser, bra tekniska lösningar med redundant trafik, samt att de är flexibla och tillmötesgående, säger Hans Warberg som ansvarat för affären på Svenska Mässans …

Tele2 drar ifrån i priskriget på kontantkort

Comviq Kontant Champion är, med sina 19 öre per minut, Sveriges billigaste kontantkort enligt Telepriskollen från PTS oavsett om man ringer lite eller mycket. Tidigare har Kontant Champion endast varit tillgängligt för de kunder som också hade fasttelefoni …

Februari 2008

30 % av svenskarna föredrar SMS-kontakt med sina vänner

När Tele2 frågade svenska folket om deras SMS-vanor visade det sig att 30 procent främst använder SMS till att hålla kontakten med sina vänner*. Det är alltså vanligare att skicka textmeddelanden via mobilen än att mejla, chatta eller träffas …

Januari 2008

Tele2 välkomnar regeringsbeslut i separationsfrågan

Den svenska bredbandsmarknaden har under lång tid fungerat dåligt. De stora vinnarna är konsumenter och företag som tidigare tvingats hålla tillgodo med en långsam utbyggnad av bredbandskapacitet, för höga priser och allt för ofta få eller …

December 2007

Rekordmånga SMS och MMS ger pengar åt utsatta barn

2007 blev året då julhälsningarna via mobilen slog alla rekord hos Tele2. Under julaftons- och juldagsdygnen skickade Tele2s mobilkunder över 25 miljoner SMS och MMS till sina nära och kära. De flesta hälsningarna skickades under förmiddagen, mellan …

Skapa din egen video åt Marie Picassos vinnarlåt

Tele2, Lunarstorm och MusiTag AB bjuder nu upp Sveriges blivande videoregissörer till dans. Den 19 december, i samband med att Marie Picasso släpper sitt album "The Secret", är det fritt fram för alla som vill göra en musikvideo till Idol-vinnarens låt.   - Det …

Skånska kommuner förlänger ramavtalet med Tele2

BAS-projektet (Bredband för alla i skåne) är resultatet av en gemensam satsning mellan kommuner, landsting och Tele2 med målsättningen att ge bredband till alla orter i Skåne med fler än 200 invånare. Projektet startade 2003 och idag är …

Tele2 tecknar avtal med Volvo IT för 100 miljoner kronor

Tele2 har tecknat ett avtal med Volvo Information Technology AB till ett värde av cirka 100 miljoner kronor. Avtalet gäller leverans av såväl fast- som mobil telefoni och löper på 24 månader.   Volvo Information Technology AB ansvarar för …

November 2007

Succé för musiktjänst hos Tele2

Tele2s musiktjänst DROPme från Emdo, där kunden direkt kan ladda ned låtar från den musik- eller radiostation som den lyssnar på, har fått ett fantastiskt genomslag under hösten. Bara de senaste två månaderna har antalet användare …

Kontantkortet firar 10 år i Sverige

Kontantkortet fyller 10 år och det firar Tele2 just nu med en landsomfattande kampanj. Vid en snabb tillbakablick kan det konstateras att mycket har hänt under de här åren. När Tele2 lanserade kontantkortet för tio år sedan kostade det sju kronor per minut att …

Oktober 2007

Tele2 vinner ett av Sveriges största TV-avtal

Tele2 vann upphandlingen att leverera kabel-TV för Växjöhem AB och Hyresbostäder i Växjö AB, två av de större fastighetsägarna inom SABO. Totalt är det 12 000 hushåll som Tele2 kommer förse med kabel-TV. Ordern är initialt …

Tele2 vinner ett av Sveriges största TV-avtal

Tele2 vann upphandlingen att leverera kabel-TV för Växjöhem AB och Hyresbostäder i Växjö AB, två av de större fastighetsägarna inom SABO. Totalt är det 12 000 hushåll som Tele2 kommer förse med kabel-TV. Ordern är initialt …

Tele2 ökar stabiliteten i sitt nät

- Tele2 kapacitetssäkrar sitt nät för mobila tjänster.   Just nu arbetar Tele2 med att uppgradera och kapacitetssäkra sitt mobilnät. Detta kan medföra ett fåtal kortvariga störningar i nätet för våra kunder under den närmaste …

Magnus Uggla etta på singellistan!

- Efter nedladdningssuccé av singeln erbjuder Tele2 sina kunder att skapa en egen Uggla-video som visas på ZTV   Det exklusiva singelsläppet via Tele2 av Magnus Ugglas singel Pärlor åt Svin blev en enorm succé. Låten tog raka spåret direkt till …

Tele2 går vinnande ur kabel-TV-upphandling i Strängnäs

- Ännu ett stort TV-avtal för Tele2 som vinner på valfrihet och pris   1 200 hushåll i Strängnäs kommun kommer att få kabel-TV via Tele2 genom ett avtal med Strängnäs Bostads AB. Avtalet är värt cirka 6 miljoner kronor och …

Valfrihet får Täby att välja digital-tv från Tele2

Tele2 har slutit ännu ett avtal om leverans av digital-tv. Den här gången rör det cirka 2000 hushåll i Täby, som Tele2 tar över från den tidigare leverantören Com Hem. Ordervärdet beräknas till cirka 6 miljoner kronor. Det är tre …

Tele2 fortsätter sin europeiska prispress

Nyligen infördes en eurotaxa på roamingpriser inom EU som reglerar prissättningen för att ringa och ta emot mobilsamtal. Tele2 går ett steg längre och sänker från och med den 1 oktober eurotaxan ytterligare. Med denna sänkning befäster Tele2 sin …

September 2007

Tele2 stödjer PTS förslag om separation

Tele2 har länge verkat för att en regelförändring kommer till stånd som innebär en separation av accessnätet från TeliaSonera. Bakgrunden är den bristande konkurrensen på bredbandsmarknaden som har sin grund i TeliaSoneras dubbla roller som …

Tele2 sponsrar OS-truppen

Tele2 blir ny teamsponsor åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), och därmed OS-truppen, inför de olympiska sommarspelen i Peking nästa år.   -        Det känns oerhört spännande att få vara med och …

Billigare samtal under Ramadan med Tele2Comviq

- Under Ramadan ringer många av våra kunder fler samtal till familj och vänner i olika delar av världen. Vi lanserade kampanjen även förra året under Ramadan och fick ett enormt gensvar, därför återlanserar vi kampanjen på nytt, …

Magnus Uggla sjunger först i Tele2s mobiler

- 7-25 september säljer Tele2 exklusivt nya singeln "Pärlor åt Svin"   Tillsammans med Ema Telstar och Roxy Recordings bryter nu Tele2 ny mark för musik i mobilen. Från och med idag, fredag den 7 september, kan Tele2s kunder exklusivt ladda ned Magnus Ugglas nya …

Augusti 2007

Studenter SMS:ar för 0 kronor med nytt abonnemang

Lagom till terminsstarten lanserar Tele2 ett nytt abonnemang speciellt för studenter på landets universitet och gymnasieskolor - Tele2 SMS Kompis. Abonnemanget är tillgängligt för Studentkortets drygt 300 000 medlemmar samt för alla läsare av tidningen …

Juli 2007

Tele2 ger infrastrukturministern sitt stöd

Tele2 har träffat infrastrukturminister Åsa Torstensson för att påtala behovet av omedelbara åtgärder för att förbättra konkurrensen på bredbandsmarknaden i Sverige.   Tele2:s uppfattning är att TeliaSonera agerar på ett …

Beslut från PTS leder till ökad bredbandsutbyggnad

Bakgrunden till beslutet är att TeliaSonera i mitten av februari säljstoppade vissa nödvändiga fiberprodukter. Då alternativ saknas är tillgång till TeliaSoneras fibernät en nödvändighet för alla operatörer som vill bygga ut …

Juni 2007

Tele2 vann dragkampen om Sigtunahems 4 800 hushåll

- Vi har värderat anbuden så som det är föreskrivet i lagen om offentlig upphandling, och då kommit fram till att Tele2s erbjudande var det som erbjöd våra hyresgäster störst valfrihet och lägst pris, säger Anette Sand, VD på …

Välkommet förslag från PTS

Tele2 har under en längre tid arbetat aktivt för en separation av accessnätet från TeliaSonera. Tele2 förordar i första hand en strukturell separation där accessnätet placeras i ett separat bolag, skiljt från TeliaSonera.   PTS …

3M väljer Tele2 för fast och mobil telefoni

3M har tecknat avtal med Tele2 gällande leverans av både fast och mobil telefoni. Ordervärdet beräknas uppgå till cirka 4 miljoner kronor och avtalet löper på tre år.   - Vi strävar alltid efter att sänka våra kostnader i …

Niklas från Lidköping vinnare i Tele2s ringsignalstävling

- Sveriges nya ringsignalskung vinner kontrakt med Aspiro   Nu har vinnaren korats i Tele2 Studio, Sveriges största ringsignalstävling. Niklas Gustavssons bidrag Bug Squash röstades fram i konkurrens med drygt 500 godkända bidrag. Niklas Gustavsson vinner nu ett kontrakt …

Märkligt agerande av Konkurrensverket

I Konkurrensverkets rapport Vertikal separation och frivilliga åtaganden levereras ett antal synpunkter och slutsatser med direkt bäring på den utredning Post- och telestyrelsen, PTS, arbetar med på regeringens uppdrag. PTS uppdrag består i att utreda …

Tele2 satsar på digital-tv i Kungsbacka

Kungsbacka Bostäder, som är en del av allmännyttans kommunala bostadsföretag, har förlängt sitt avtal med Tele2 i två år med option på förlängning i ytterligare ett år. Det förnyade avtalet innebär att allmännyttans …

Tele2 tecknar ramavtal med Länsförsäkringar

Länsförsäkringar består av 24 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag som samverkar genom ett starkt försäkrings- och utvecklingsbolag, Länsförsäkringar AB. Tillsammans bildar de Sveriges enda kundägda och lokalt …

Pirater och Urban_Trasa toppar listorna hos Tele2 i maj

Även denna månad inspirerar aktuella filmpremiärer spelvalet hos Tele2s kunder. Bioaktuella Pirates of the Caribbean är sannolikt förklaringen till att spelet "Pirate of the Sevens Seas" kniper förstaplatsen över månadens populäraste spel. …

Bredbandsoperatörer framför gemensamt krav till PTS

Efter en dom i regeringsrätten blev det i januari i år definitivt klart att TeliaSonera är skyldigt att sälja bitström till sina grossistkunder, däribland Tele2. Beslutet mottogs mycket positivt av TeliaSoneras konkurrenter. Tele2 och andra operatörer …

Maj 2007

Spider-Man 3-feber smittar av sig på Tele2s mobila topplista

Idag har filmen Spider-Man 3 Sverigepremiär och det ser ut att ha inspirerat Tele2s kunder. Mobilspelet Spider-Man 3 går nämligen rakt in på förstaplatsen på listan över mest nedladdade spel och petar därmed ned Ball Rush 2 som legat etta två …

Tele2 knyter ihop fem sydskånska räddningstjänster

Med IP-VPN-lösningen får Räddningstjänsten Syd ett eget privat nät (Virtual Private Network) i Tele2s fibernät. Kapaciteten är på 1 Gig per sekund och överföringen "tunnlas" och krypteras, vilket garanterar högsta möjliga …

Tele2 arrangerar Sveriges största ringsignalstävling

Idag startar Sveriges största ringsignalstävling - Tele2 Studio. Tävlingen är ett samarbete mellan Tele2, NRJ och PlusFourSix. Alla som komponerar en ringsignal kan skicka in sitt bidrag och delta i tävlingen. Vinnaren i tävlingen får ett kontrakt med Sveriges …

April 2007

Tele2 välkomnar besked om separation

Regeringen beslutade på torsdagen att ge PTS i uppdrag att utreda förutsättningarna för och lämna förslag till reglering om en vertikal separation av TeliaSonera.   - Vi välkomnar regeringens beslut. TeliaSonera har under många år agerat …

Tele2 tecknar ramavtal med Bonnier-koncernen

Bonnier AB är en familjeägd mediakoncern som omfattar 150 företag i 20 länder. Det nyligen tecknade ramavtalet gäller de svenska företagen, som nu kan avropa trafikavtal med Tele2 på fast och mobil telefoni.   Såväl Expressen som Dagens Nyheter …

Använd namnet som mobilnummer hos Tele2

- 0766-Jossan eller 0738-Philip som mobilnummer med nya tjänsten Guldnumret   Idag lanserar Tele2 den nya tjänsten Guldnumret, där det för första gången är möjligt att skapa sitt eget mobilnummer av bokstavskombinationer. Man kan skapa ett guldnummer …

Schlagerfinalister i topp hos Tele2 i mars

- The Ark mest nedladdade svenska ringsignalen i månadens mobila topplista   Flera schlagerfinalister återfinns i toppen bland de mest sålda ringsignalerna i mars månad hos Tele2. The Ark, Måns Zelmerlöw och Andreas Johnson finns alla med bland topp fem. …

Konkurrensen på bredbandsmarknaden har havererat

Det grundläggande problemet på bredbandsmarknaden är allvarliga brister i tillgången till bredbandsnäten. Orsaken är att TeliaSonera både är leverantör och konkurrent/aktör och har såväl förmåga som starka incitament att …

Mars 2007

Tele2 storsatsar på mobilnätet i Skåne

Tele2 har nyligen påbörjat en omfattande utbyggnad av det mobila GSM-nätet i Skåne. Totalt ska 35 nya basstationer byggas i år. Kostnaden för investeringen ligger på cirka 20 Mkr.   De nya basstationerna ska framför allt placeras i områden som …

Tele2s svenska bredbandssatsning börjar i Skåne

Niclas Palmstierna öser beröm över det offentliga Skåne. Han menar att politikerna visat stor framsynthet när det gäller satsningen på IT-infrastrukturen.   - Skåne är en mönsterregion när det gäller bredbandsutbyggnad, och ett …

Mer musik i mobilen med nytt abonnemang från Tele2

Tele2 lanserar idag Tele2 Player, ett helt nytt abonnemang för alla som på ett enkelt sätt vill lyssna på musik i mobilen. Abonnemanget ger obegränsad tillgång till hela 30 kanaler med streamad musik för alla musiksmaker; från hip-hop och R'n'B till …

Tele2 drar tillbaka överklagan av upphandling i Göteborg

Framtiden AB avsåg i slutet av förra året att teckna ett femårskontrakt värt mellan 300-500 Mkr med sittande leverantör. Tele2 överklagade med hänvisning till att upphandlingssättet inte genomfördes inom ramen för lagen om offentlig …

Mycket svenskt i mobila topplistan hos Tele2

- Mobil-tv ökar med 33 procent och Sandi Thom tar storslam och kommer in på två listor   Svenskarna vill ha svenskproducerad underhållning i mobilen. Det visar Tele2s fem i topp-lista över nedladdat innehåll under februari, i kategorierna mobil-tv-kanaler, …

Tele2 utökar flerspråkig kundservice med polska

Tele2 utökar den flerspråkiga kundservicen att även omfatta det polska språket. Redan 2005 lanserades kundservice på arabiska och persiska.   - Vi vet att många kunder vill få hjälp av kundservice på sitt eget hemspråk, och nu utvecklar …

Tele2 byter grafisk profil och reklam med ny färg och logotyp

- Tydliggör sin position som utmanare och helhetsleverantör   Tele2 byter från och med idag utseende på sin grafiska profil och därmed även sin reklam och hemsida. Målsättningen med bytet är göra det enklare för kunderna att få …

Februari 2007

Kändiskocken Alexandra Zazzi vann Tele2s snacktävling

- Värdig segrare efter nästan 7,5 timmars oavbrutet prat om mat i mobilen   Av de sex kändisar som deltog i "Tele2 Champion 2007"* blev restaurangägaren och kändiskocken Alexandra Zazzi den stora vinnaren efter att ha pratat om mat i hela 452 minuter. Alexandra ringde …

Tele2 vill att Skanova separeras från Telia

I sin rapport föreslår PTS att det ska upprättas vattentäta skott mellan nätbolaget Skanovas försäljning och Telias övriga verksamhet - en så kallad funktionell separation.   - Förslaget är ett steg i rätt riktning men …

Tele2 integrerar telefonin åt New Wave Group

Tele2 har tecknat avtal med tillväxtkoncernen New Wave Group om att leverera och integrera en mobil växellösning och ett centralt IP-callcenter. Avtalet löper över två år och är värt cirka 15 Mkr.   New Wave Group producerar och säljer …

Tele2 länkar samman tidningar i Norrland

Tele2 har tecknat avtal med MittMedia-koncernen om att leverera datakommunikation till koncernens tolv tidningar och deras tryckerier i södra och mellersta Norrland. Avtalet löper över tre år och är värt 7,5 Mkr.   MittMedia-koncernen ger totalt ut tolv …

Tele2 blir ny huvudsponsor åt BRIS

Tele2 och BRIS inleder ett nytt samarbete där Tele2 kommer att vara en av organisationens huvudsponsorer under tre år framöver. Som huvudsponsor kommer Tele2 att bidra dels med pengar, och dels med tjänsteutveckling för att förbättra verksamhetens …

Tele2s nya mobilkampanj blir en riktig snackis

- Tar hjälp av kändisar och konsumenter i ny reklamkampanj för Tele2 Champion   Idag drar Tele2 igång en stor kampanj för Tele2 Champion. Där uppmanas privatpersoner att gå in på Tele2s webb och anmäla sitt intresse för att bli uppringda av …

Tele2 storsatsar på mobilnätet i Halland

- 27 nya BAS-stationer nyligen färdigbyggda   Tele2 har i dagarna avslutat en omfattande utbyggnad av det mobila GSM-nätet i Halland. Totalt har regionen fått 27 nya BAS-stationer och ytterligare en station blir klar i mars. Kostnaden för investeringen ligger på …

December 2006

Rekordmånga SMS och MMS skickade under julhelgen

- Kvinnor skickar flest SMS och tomten är populäraste motivet i bildmeddelanden   I år har julhälsningarna via mobilen slagit alla rekord hos Tele2. Under julaftons- och juldagsdygnen skickade Tele2s 3,5 miljoner mobilkunder över 8,8 miljoner SMS och MMS till sina …

Ana Johnsson ger gratiskonsert på Tele2s julmarknad

- Akustisk konsert med låtar från nya albumet Little Angel på Centralstationen i Stockholm   Torsdagen den 21 december klockan 19.30 bjuder Tele2 på gratiskonsert med Ana Johnsson på Centralstationen i Stockholm. Under spelningen kommer Ana Johnsson bland annat …

Tele2 ger kunderna fri digital-TV

Antalet frikanaler ökar hela tiden i spåret av den digitala marksläckningen. Normalt läggs frikanalerna i något betalpaket hos kabel-TV-leverantören. Martin Cullberg, VD Tele2Vision, är angelägen om att driva utvecklingen i motsatt riktning.   - …

Tele2 fortsätter att bygga ut 3G-nätet

- Licenskraven uppfyllda och redovisas idag till PTS   Tele2 uppfyller nu de licenskrav som Post- och telestyrelsen (PTS) fastställde i samband med att 3G-licenserna fördelades för sex år sedan. Det innebär att 8 860 000 svenskar idag kan använda …

November 2006

Tele2 ordnar julmarknad på Stockholms Centralstation

- Roliga aktiviteter alla dagar i december kombinerat med kundservice och försäljning när Tele2 flyttar till Centralstationen   Tele2 kommer med start i morgon, fredag den 1 december, fram till julafton, att arrangera en jättelik julmarknad på Stockholms …

Tele2 lanserar Quattro Play

Tele2 introducerar ett helt nytt sätt för hyresgäster och bostadsrättsägare att köpa TV, bredband och telefoni i ett enda paket. Quattro Play, som paketet kallas, innebär att TV, fast telefoni, mobiltelefoni och bredband köps i ett enda paket till ett …

Tele2 bjuder alla Tele2Comviq-kunder på årets julklapp

- Gratis ljudböcker i mobilen i en hel månad, värde 169 kronor   Tele2 bjuder tillsammans med BOKiLUR alla Tele2Comviq-kunder på en tidig julklapp, att lyssna på ljudböcker i mobilen helt utan kostnad i 31 dagar. Kunderna får tillgång till samtliga …

Tele2 levererar mobil lösning till BonaKemi

Tele2 har tecknat avtal med det Malmö-baserade företaget BonaKemi, om en mobil lösning där ett 100-tal av företagets anställda i Sverige får sina mobilnummer som en fast anknytning i växeln.   Tjänsten, som heter Mobile Extension, innebär …

Tele2 erbjuder gratis SMS för alla med Comviq Kontant Kompis

Alla Tele2s kunder som ringer med Comviq Kontant Kompis kan skicka obegränsat med SMS till 3,5 miljoner andra Tele2Comviqkunder helt gratis till och med den 31 januari 2007. Tele2 vill på det här sättet ge en extra bonus till alla trogna Kontant Kompiskunder, och inspirera dem …

Tele2 levererar bredband åt Hyresbostäder i Norrköping

Tele2 och Hyresbostäder i Norrköping AB inleder ett samarbete om levererans och drift av bredband till 1 200 lägenheter med option för leverans till ytterligare 3 100 lägenheter från halvårsskiftet 2007. Samarbetet innebär också att Tele2 …

Oktober 2006

Provspela nytt mobilspel varje dag med Tele2Comviq

- Lagom till höstlovet är det världspremiär för nya innehållstjänsten Gratis Mobilspel   Som första operatör i världen lanserar Tele2 idag tjänsten Gratis Mobilspel, som innebär att alla Tele2Comviqkunder får en unik …

Världspremiär idag i mobilen för nya filmen Förortsungar

- Tele2Comviq först med filmpremiär i mobilen   Tele2 och Sonet Film ger alla Tele2Comviqkunder möjlighet att kostnadsfritt se filmen Förortsungar i mobilen, före alla andra. Filmen kan ses från och med ikväll klockan 19.00 till och med tisdagen den 24 …

Tele2 kopplar ihop stadsnäten i Halland

Tele2 har fått i uppdrag av Region Halland att etablera ett öppet och konkurrensneutralt fibernät mellan kommunhuvudorterna i Halland. Utbyggnaden finansieras av Tele2, kommunerna och genom statligt bredbandsstöd.   I flera år har Tele2 stridit för att …

Nu kan örebroarna betala bussbiljetten med mobilen

- SMS-lösning ger enklare betalning och säkrare bussresor   Länstrafiken i Örebro introducerar idag en lösning där resenärer på stadens bussar kan betala sin bussbiljett med mobilen. Tele2 har anpassat sitt mobilnät för lösningen. Detta …

Gratis MMS på fredagar för alla Tele2Comviqkunder

Tele2Comviq introducerar gratis MMS på fredagar för alla privatkunder. Under hela fredagsdygnet kan Tele2Comviqs kunder skicka obegränsat med MMS till sina vänner och familj utan kostnad. Erbjudandet gäller oavsett vilken operatör mottagaren har. -- Genom att erbjuda gratis MMS vill vi …

September 2006

Tele2Comviq sänker utlandspriser under Ramadan

- Upp till 68 procent lägre minutpriser med kontantkortet Amigos till utvalda länder under den islamiska fastemånaden   Tele2Comviq sänker samtalspriserna på det populära kontantkortet Amigos till 16 utvalda länder under Ramadan. Prissänkningen …

Tele2 tar över all telefoni hos SEB

Tele2 har tecknat ett avtal med SEB om att leverera fast och mobil telefoni till bankens svenska verksamhet. Ordervärdet beräknas uppgå till cirka 50 miljoner kronor och avtalet löper på två år. Totalt omfattar lösningen 5 500 mobilabonnemang samt …

Augusti 2006

Tele2 först med Mobilt Bredband via USB

- Surfa enkelt från vilken dator som helst med ny 3G-pinne som får plats i fickan   Som första operatör i Sverige lanserar nu Tele2 ett 3G-modem för Mobilt Bredband som ansluts via USB-porten. Tekniken är helt ny och innebär att Tele2 Mobilt Bredband, som …

Juli 2006

Tele2Comviq förlänger avgiftsfria samtal från Libanon

Sedan lördagen den 15 juli har Tele2Comviq infört avgiftsfria samtal för sina skandinaviska mobilkunder som ringer från Libanon. Tele2Comviq förlänger nu de avgiftsfria samtalen t o m den 19 juli kl 21.00 CET. Detta gäller för alla Tele2s svenska, norska …

Tele2Comviq inför avgiftsfria samtal från Libanon

  I samband med att EU lovar evakuera egna medborgare som vill lämna Libanon har Tele2Comviq tagit bort alla samtalsavgifter för sina skandinaviska mobilkunder som ringer från Libanon. Det avser Tele2s svenska, norska och danska kunders mobilsamtal från Libanon till sitt …

CityMail och Box Delivery väljer Tele2 i Sverige

Tele2 förlänger sina avtal med CityMail och Box Delivery. Avtalen omfattar helhetslösningar för kommunikation, inklusive fast och mobil telefoni samt intranät och internetuppkoppling via Tele2s IP-stamnät. Avtalet som avser internet/intranät gäller i 36 …

Karlskoga kommun väljer Tele2

Tele2 har tecknat ett avtal med Karlskoga kommun om att leverera både fast och mobil telefoni till kommunens verksamhet. Avtalet är en förlängning på ett tidigare samarbete där Tele2 har varit leverantör av enbart mobiltelefoni. Det nya avtalet löper …

Gotlands kommun väljer Tele2 för fast och mobil telefoni

- Tele2 etablerar eget fibernät på Gotland   Gotlands kommun har tecknat avtal med Tele2 gällande leverans av både fast och mobil telefoni. Totalt rör det sig om ungefär 4 000 fasta telefonianknytningar och 1 700 mobiler. Ordervärdet beräknas …

Tele2 sluter avtal med DSB Sverige om fast och mobil telefoni

Tele2 har slutit ett avtal med DSB Sverige AB gällande fast och mobil telefoni till dotterbolaget DSB Tågvärdsbolag, som verkar i Öresundsregionen.   - Vi valde Tele2 på grund av deras fördelaktiga priser med låga fasta avgifter och kostnadsfria samtal …

Tele2 levererar telefoni till hela Volvokoncernen

Tele2 har slutit ett ramavtal med AB Volvo gällande en helhetslösning för fast och mobil telefoni till samtliga bolag inom Volvokoncernen. Avtalet är på två år med möjlighet till ett års förlängning, och ordervärdet beräknas …

Juni 2006

Presskommentar: TeliaSonera slåss mot väderkvarnar

Presskommentar från Tele2 med anledning av Telia Soneras debattutspel i Dagens Nyheter   I en debattartikel i dagens DN hävdar TeliaSoneras Sverigechef Marie Ehrling att det europeiska regelverket på teleområdet förstör konkurrensen på telemarknaden. Det …

Stena Line utökar avtal med Tele2 för fast och mobil telefoni

Tele2 har slutit ett ramavtal med koncernen Stena Line som omfattar en helhetslösning för fast och mobil telefoni till bolagen Stena Line och svenska Scandlines. Samtliga bolag i Stena-gruppen har möjlighet att teckna avtalet. Avtalet löper på tre år och …

Tele2s Mobilt Bredband bäst i test

- Enkelhet och låga priser gör Tele2 till vinnare i tidningen Mobils test*   Tele2 får högsta betyg i ett jämförande test mellan de ledande operatörernas PC-kort. Tele2 Mobilt Bredband får genomgående höga poäng i testet vad …

Tele2 lanserar mobilabonnemang helt utan minutpris

Tele2 lanserar idag ett unikt mobilabonnemang med marknadens enklaste prissättning. Med Tele2 Smart är Tele2 första operatör att ta betalt per samtal istället för per minut. Ett samtal kostar alltid bara 69 öre till alla telefoner i Sverige oavsett hur länge …

Maj 2006

”Efterlyst” i mobilen exklusivt för Tele2Comviq-kunder

- Unika tv-klipp dagligen till mobilen genom samarbete med Strix och TV3   Tele2Comviq erbjuder sina mobilkunder specialgjort extramaterial från det populära tv-programmet Efterlyst genom ett nytt samarbete med produktionsbolaget Strix Television. Därmed har 3,5 miljoner …

TeliaSonera missbrukar sin ställning som ägare av accessnätet

Presskommentar från Tele2 med anledning av PTS underrättelse från den 4 maj.   TeliaSonera diskriminerar konkurrenternas kunder inom fast telefoni. TeliaSoneras kunder får snabbare felavhjälpning än andra operatörers kunder. Det framgår av en …

April 2006

TeliaSoneras monopol hotar Sveriges bredbandsutveckling

Sveriges position som ledande IT-nation är hotad. Det framgår av en rapport över läget på den svenska bredbandsmarknaden som idag presenterades av Tele2. Rapporten visar hur TeliaSonera systematiskt har försvårat och förhalat andra operatörers …

Mars 2006

Februari 2006

November 2005

Tele2Comviq lanserar mobilt fastprisabonnemang för 399 kr i månaden

Med Tele2Comviqs nya mobilabonnemang, Tele2 Fastpris, kan kunderna nu ringa samt skicka SMS och MMS fritt inom Sverige till en fast kostnad av endast 399 kronor i månaden exklusive moms. Därmed vet kunderna alltid vad ringandet kostar, oavsett hur mycket de ringer.   - Vi lanserar …

Tele2Comviq utökar med flerspråkig kundservice

Tele2Comviq tar nu ett nytt grepp och inför kundservice på arabiska och persiska för sina kontantkortskunder. Många av kunderna har uttryckt en önskan om att få hjälp av kundservice på sitt eget hemspråk. Genom möjligheten att få prata …

Oktober 2005

September 2005

Tele2Comviq lanserar Mobilt Bredband från 199 kr i månaden

Tele2Comviq lanserar idag Mobilt Bredband för både företag och konsumenter. Den nya tjänsten gör det möjligt för kunderna att surfa trådlöst med hög hastighet på sin bärbara dator i Tele2Comviqs 3G-nät. Under de första 18 …

69 öre för både samtal och SMS med Comviq Kontant Knock-Out

- Prissänkningar med upp till 30 % ger samma priser för kontantkort och abonnemang Tele2Comviq följer nu upp framgången med Knock-Out, konceptet för enkel och billig mobiltelefoni som revolutionerade marknaden när det släpptes för nio månader sedan. …

Augusti 2005

Juli 2005

Tele2Comviq lanserar musiktjänst tillsammans med CDON.COM

Tele2Comviq lanserar idag en ny tjänst med nedladdningsbar musik till mobilen. Tjänsten, som nås via Tele2Comviqs wapportal, är resultatet av ett unikt samarbete med CDON.COM, Nordens ledande Internetbutik för musik, film, spel och böcker. Samarbetet med CDON.COM …

Juni 2005

Nya priser på Comviq Kontant

- Ny prisplan med prissänkningar på upp till 42 %   Tele2Comviq följer idag upp framgångarna med kontantkorten Comviq Knock-Out och Comviq Kompis och lanserar en ny prisplan för Comviq Kontant. Kunderna efterfrågar framförallt enkelhet och låga …

Maj 2005

Tele2Comviq sänker priserna på Comviq.net med 22%

Tele2Comviq sänker minutpriserna på abonnemnanget och kontantkortet Comviq.net med 22%. Det nya minutpriset är 76 öre till både det fasta och mobila nätet i Sverige, oavsett operatör eller tid på dygnet. Priserna gäller abonnemang och kontantkort …

April 2005

Tele2Comviq lanserar Comviq Kontant Knock-Out

Tele2Comviq följer idag upp succén med abonnemanget Comviq Knock-Out genom att lansera Knock-Out även för kontantkortskunder. Med ett enhetspris på 99 öre i minuten, dygnet runt oavsett nät i Sverige, befäster Tele2Comviq återigen företagets …

Februari 2005

Tele2Comviq lanserar nytt abonnemang utan bindningstid

Fortsätter möta krav på enklare prissättning med Comviq Kompis Plus   Tele2Comviq följer upp succén med abonnemanget Comviq Knock-Out med att lansera ytterligare ett alternativ utan bindningstid Comviq Kompis Plus. Med Comviq Kompis Plus ringer kunden för …

Januari 2005

Tele2Comviq lanserar kontantkort för 3G

- Enda kontantkortet med kompispriser finns nu också för 3G   Från och med idag är det möjligt för Tele2Comviqs över 2.5 miljoner kontantkortskunder att välja 3G. Priser och villkor är desamma som för Comviq Kontant GSM, vilket betyder att …

December 2004

Nu byter svenska folket abonnemangsoperatör för fasttelefoni

Tele2 kan nu erbjuda sina kunder fasttelefoniabonnemang och familjen Rolf Johnson/ Monika Nilsson i Sandviken är de första i Sverige som hoppar på möjligheten att byta från Telia till Tele2. Händelsen är unik eftersom det är första gången i …

Tele2 levererar komplett kommunikation till NVS

Tele2 har förnyat sitt avtal med NVS Installation AB, med dotterbolag och drygt 70 lokalkontor runt om i Sverige och Norge. Ordervärdet för det tvååriga avtalet är drygt 12 miljoner kronor och inkluderar NVS hela behov av kommunikationstjänster. NVS verksamhet …

November 2004

Tele2Comviq lanserar marknadens enklaste abonnemang

Tele2Comviq lanserar idag företagets enklaste och billigaste abonnemang någonsin, Comviq Knock-Out. Abonnemanget har samma minutpris dygnet runt till alla nät och ingen månadsavgift eller bindningstid. Abonnemanget är ett svar på ökade krav från kunder …

Tele2Comviq introducerar marknadens lägsta kvällspriser

Tele2Comviq introducerar idag helt nya priser på det populära abonnemanget Comviq Kväll. Priserna sänks med drygt 60 % och att ringa på kvällar och helger kostar nu 9 öre per minut att jämföra med tidigare 24 öre per minut. Nya Comviq Kväll …

Tele2 lanserar nytt och effektivt skydd mot modemkapning

Tele2 vidtar nu ytterligare åtgärder för att hjälpa sina kunder att skydda sig mot modemkapning på Internet. Tele2 kan nu som enda svenska operatör erbjuda en enkel och billig lösning, som effektivt stoppar modemkapning. Tele2 Safe Surf är en liten dosa, …

Oktober 2004

Nu kan även kontantkortskunder ringa för 0 kr i minuten

Tele2Comviq följer upp framgången med abonnemanget Comviq Kompis med att nu också introducera konceptet för kontantkortsanvändare. Med Comviq Kompis ringer kunden helt utan minutavgift till Tele2Comviqs 3,4 miljoner mobilkunder i Sverige. Eftersom det finns 3,4 miljoner …

September 2004

Tele2Comviq sänker priserna på Comviq.net

Tele2Comviq sänker från och med idag priserna på abonnemanget och kontantkortet Comviq.net. Att ringa med Comviq.net kostar nu 1,57 kronor per minut, från att tidigare ha kostat 1,62 kronor per minut. Ett SMS kostar 57 öre att skicka, jämfört med tidigare 62 …

Augusti 2004

Tele2Comviqs sommarkampanj gav bonus åt Cancerfonden

Tele2Comviqs landsomfattande sommarkampanj med superkillen Glenn blev en succé. På stortavlor runtom i landet uppmanades förbipasserande att ringa Glenn som kunde fixa allt från barnpassning till EM-biljetter. Kontantkortsbonusen* som Glenn genererade på de inkommande …

Juli 2004

Tele2Comviq lanserar populära Ringupp-signaler för 3G

Tele2Comviq lanserade i maj Ringupp-signaler som första och enda operatör i Norden. Tjänsten innebär att Tele2Comviq-kunder kan beställa låtar, en rolig historia eller andra ljud som spelas upp i luren för den som ringer till honom eller henne. Idag erbjuder …

Juni 2004

Tele2 bibehåller sin prisposition för fasttelefoni gentemot Telia

Tele2s fasttelefonikunder ringer fortsatt billigare dygnet runt än med Telia, genom att t ex kombinera Tele2s fasttelefoniabonnemang Tele2 Dag och Tele2 Kväll & Helg. Då kan kunden ringa obegränsat utan minutavgift dygnet runt till alla fasta nät i Sverige för 58 …

Maj 2004

Inbjudan pressmöte om 3G-lansering Tele2Comviq

Tele2Comviq kommer vid ett pressmöte i morgon tisdag att informera om företagets 3G-lansering. Presentationen hålls av Fredrik Berglund, VD Tele2 Sverige AB. Övriga medverkande är Anders Steen och Markus Täkte, försäljningsansvariga för privat- …

Tele2/Comviq först i Sverige med Ringupp-signaler

Tele2/Comviq kan nu som enda operatör i Norden erbjuda sina kunder Ringupp-signaler. Detta är en helt ny typ av nöjestjänst till mobilen som blivit en stor succé i bl a Asien. Tjänsten innebär att Tele2/Comviq-kunder kan välja olika låtar, en rolig …

Nu kan Comviqkunder ringa sina kompisar för 0 kr i minuten

Comviq lanserar idag ett helt nytt mobilabonnemang - Comviq Kompis. Med Comviq Kompis ringer kunden helt utan minutavgift till alla Tele2/Comviqs över 3,4 miljoner mobilkunder i Sverige, dygnet runt, alla dagar i veckan. Abonnemanget passar alla som vill ha tät kontakt via mobilen, men …

Tele2 lanserar två nya abonnemang för fast telefoni

Tele2 lanserar idag ytterligare två abonnemang för fast telefoni - Tele2 Dag och Tele2 Utland. Med Tele2 Dag kan Tele2s kunder, mot en fast månadsavgift på 34 kronor, ringa obegränsat dagtid utan minutavgift till det fasta nätet i Sverige. Abonnemanget Tele2 Utland …

April 2004

Comviq sänker priserna på Comviq.net

Comviq sänker åter priserna på Comviq.net för både samtal och SMS. Samtalspriset sänks från 1,65 till 1,62 kronor per minut och att skicka ett SMS kostar nu 62 öre jämfört med tidigare 65 öre. Prissänkningen, som börjar …

Tele2 lanserar bredbandstelefoni

Tele2 lanserar idag bredbandstelefoni, som kommer att vara tillgänglig för alla de närmare 500 000 hushåll* i Sverige, som idag har någon form av bredbandsanslutning. Tele2s tjänst för bredbandstelefoni inkluderar inga fasta avgifter och kan tecknas av alla med …

Tele2 lanserar Tele2.net

Tele2 lanserar idag ett helt nytt abonnemang som innehåller både fast telefoni och internet, Tele2.net. Tele2.net är ett kombiabonnemang utan månadsavgift med möjlighet att både ringa och surfa till samma låga enhetstaxa, 10 öre per minut, dygnet runt. …

Mars 2004

Nu kan Comviqs kunder skicka SMS för 65 öre

Comviq/Tele2 genomför en rejäl prissänkning på SMS för abonnemanget och kontantkortet Comviq.net. Priset sänks med 33%, och att skicka ett SMS kostar nu 65 öre, jämfört med tidigare 97 öre. Comviq.net, som lanserades i höstas, är ett …

Comviq/Tele2 sänker priset på GPRS med 57%

Comviq/Tele2 sänker priset för att använda GPRS från 35 kr per nedladdad/skickad megabyte (MB) till 15 kronor per MB. Prissänkningen omfattar alla Comviq/Tele2-kunder som har ett abonnemang eller kontantkort. Därmed har Comviq/Tele2 nu marknadens lägsta …

Comviq/Tele2 sänker priset på MMS för alla kunder

Comviq/Tele2 sänker priset för att skicka MMS med ytterligare 15%. Priset sänks från 3,25 till 2,75, vilket betyder att Comviq/Tele2 fortsatt befäster sin prisposition. Prissänkningen omfattar alla Comviq/Tele2-kunder, oavsett om kunden har ett abonnemang eller …

Januari 2004

Comviq sänker priset på SMS för kontantkortskunderna

Fortsatt den enda operatören med bonus på inkommande samtal!   Comviq förändrar nu prissättningen av Comviq Kontant och befäster därmed sin prisposition på marknaden. Priset för att skicka SMS med Comviq Kontant sänks till 1.20 kr styck. Ny …

Comviq lanserar nytt abonnemang

Comviq lanserar nu ett nytt mobilabonnemang, Comviq 25. Med Comviq 25 får kunden 25 fria samtalsminuter per månad inom Comviq och Tele2s mobila nät och/eller till det fasta nätet i Sverige. Att skicka ett SMS kostar 80 öre inom Comviq och Tele2s mobila nät samt till …

December 2003

Comviq/Tele2 lanserar abonnemanget Comviq.net

Strax efter introduktionen av kontantkortet Comviq.net, lanseras nu även ett nytt abonnemang, Comviq.net, med enhetligt minutpris. Liksom för kontantkortet, kostar alla samtal till det mobila och det fasta nätet inom Sverige 1.65 kr/minut, oavsett tid på dygnet.   - Med …

Comviq satsar på spel till Comviq Go Live!

I slutet av november lanserades Comviq Go Live!- ett enklare sätt för alla kunder att få tillgång till mobila innehållstjänster. En av de tjänster som kunderna efterfrågar i allt större utsträckning, är nedladdningsbara spel till …

Comviq introducerar nya kontantkortet Comviq.net

Comviq/Tele2 lanserar idag ett helt nytt kontantkort, Comviq.net. Kortet, som tankas på antingen via Internet eller fasttelefonifaktura från Tele2, har ett enhetligt minutpris dygnet runt, s k "one price". Detta innebär att kunden betalar samma låga minutpris, 1.69 kr, …

November 2003

Comviq firar jul med att sänka månadsavgifterna

Comviq drar idag igång sin julkampanj med att bland annat sänka månadsavgifterna* på abonnemangen KVÄLL, MAX och DAG. Samtidigt sänks minutpriserna på abonnemanget "DAG" med 40 procent. Det nya förbättrade "DAG"-abonnemanget innebär att …

Comviq lanserar Comviq Go Live!

Comviq/Tele2 lanserar idag ett enklare sätt att få tillgång till mobila innehållstjänster - Comviq Go Live!, som därmed också blir samlingsnamnet för allt innehåll hos Comviq. Comviq har idag ett komplett utbud av innehållstjänster. Med …

Comviq sänker kontantkortspriserna med upp till 33%

Comviq sänker nu priserna ytterligare för befintliga och nya kontantkortskunder. Under kvällar och helger sänks priset med 33% från 55 öre till 37 öre per minut. Under dagtid sänks priset från 5.50 kronor till 4.85 kronor per minut. …

Oktober 2003

Tele2 tecknar ramavtal för mobiltelefoni med 16 kommuner

- Pris, funktionalitet och erfarenhet avgjorde central upphandling Tele2 har tecknat ett ramavtal gällande mobiltelefoni med 16 kommuner i Stockholms län. Utöver dessa 16 kommuner har även två kommunala bolag anslutit sig till avtalet som omfattar 5500 mobilabonnemang. …

Tele2 sänker priset ytterligare med 16 procent

- Nu ännu billigare att ringa från det fasta nätet till Vodafones mobilnät   Tele2 sänker från och med idag priset på alla telefonsamtal från det fasta nätet till Vodafones mobilnät med 30 öre per minut kvällar och helger. Det …

September 2003

Tele2 lanserar nya kundanpassade företagsabonnemang

-Fortsätter sin offensiva satsning på att ta marknadsandelar på företagsmarknaden med unik paketering av mobil- och fasttelefoni   Tele2 lanserar idag nya paketeringar av sina telefonitjänster för företagsmarknaden och är därmed först i …

Augusti 2003

Tele2 sänker priserna ytterligare på utlandssamtal

- Sänker priset till 21 länder med upp till 37%   Tele2 sänker från och med idag utlandspriserna till 21 länder på samtal inom det fasta nätet* med upp till 37%. Prisjusteringen är en fortsättning på den prissänkning som gjordes till …

Comviq/Tele2 billigast på MMS

Comviq/Tele2 presenterar idag Sveriges lästa pris för ljud- och bildmeddelanden - MMS. Från och med 1 september 2003 kommer det kosta 3,25 kronor att skicka ett MMS.   - Vi har hela tiden lovat våra kunder att ge dem marknadens lägsta pris på MMS och med 3,25 …

Juli 2003

Juni 2003

Nu kan Tele2/Comviqkunder skicka MMS från utlandet

Från och med idag kan alla Tele2/Comviqs abonnemangskunder skicka MMS-meddelanden och använda GPRS-tjänster från utlandet. Detta har möjliggjorts genom att Tele2 nu har slutit avtal med ett antal operatörer i Europa. De länder som initialt omfattas är …

Maj 2003

Comviq inför ”Happy Hour” på lördagar

- Comviqkunder kan ringa för halva priset mellan 18-21 hela sommaren*   Comviq startar den här veckan sin sommarkampanj med att införa "Happy Hour" på lördagskvällar mellan 18-21. Detta innebär att abonnemangskunder ringer för halva priset inom Comviqs …

April 2003

Nu kan Tele2/Comviqkunder skicka MMS till alla

Idag blev det klart att Tele2/Comviqkunder och kunder hos Telia kan skicka MMS till varandra. Därmed är det säkerställt att trafiken mellan Tele2/Comviq och Sveriges största operatörer fungerar helt fritt. För några veckor sedan blev det klart att Tele2s …

Mars 2003

Comviq lanserar ”MMS-maskinen”

Tjänsten öppnar nya möjligheter för användare att skapa egna foto-MMS utan kamera i mobilen   Comviq introducerar nu MMS-maskinen på comviq.se för befintliga och nya kunder som vill uppleva alla de möjligheter som finns med MMS. MMS-maskinen är en …

Comviq sänker priserna på utlandssamtal

Comviq sänker nu priserna för utlandssamtal i de nya mobilabonnemangen POTT, DAG, KVÄLL, MAX och Jubileum. Prissänkningen innebär att det nu blir upp till 2.88 kronor billigare per minut att ringa till andra länder från mobilen.   Comviqs abonnemangskunder …

Februari 2003

Umeå Universitet väljer Tele2 för sin telefoni

Tele2 har tecknat 24 månaders avtal för fast och mobil telefoni med Umeå Universitet. Upphandlingen, som Tele2 vann i konkurrens med Telia, omfattar 180 linjer till Universitetsväxeln samt mobiltelefoni. Ordervärdet på fast telefoni uppgår till 4 Mkr. …

Comviq förenklar användandet av MMS

Förinställda mobiltelefoner till attraktiva priser ska få fler att komma igång med den nya tekniken   Comviq startar idag kampanjen "Mera Mobil", som innebär att det nu blir ännu enklare för nya abonnemangs- och kontantkortskunder att använda …

MMS blir lika stort som SMS enligt Comviqs kunder

Comviq kan idag presentera resultaten från den första publika temperaturmätaren om vad användarna tycker om MMS. Undersökningen har genomförts med Comviqs kundpanel Future Group. Resultaten pekar på att kunderna vill använda MMS i lika stor …

Alla Comviq- och Tele2kunder får fortsatt gratis MMS

Comviq/Tele2 förlänger sitt erbjudande med gratis MMS till och med den 30:e juni, vilket innebär att det fortsatt är gratis att skicka och ta emot MMS-meddelanden. Comviq/Tele2 lanserade MMS, som innebär att meddelanden som innehåller både text, bild och ljud …

Tele2 lanserar 10 MegaBit för 10 000

- Startskottet för Tele2s 10-årsjubiléum som börjar idag   Idag startar Tele2 sitt 10-årsjubiléum med att erbjuda svenska företag 10 MegaBits IP/VPN-uppkoppling för 10 000 kronor per månad. Kampanjen som gäller i hela landet utgör …

Januari 2003

Comviq passerar 3 miljoner mobilkunder i Sverige

- befäster sin ställning som den snabbast växande mobiloperatören i Sverige Mobiloperatören Comviq har passerat en ny milstolpe när över 3 miljoner svenskar valt Comviq som sin operatör. Comviq fortsätter att växa snabbare än de två …

November 2002

Comviq lanserar fler utlandstjänster för kontantkortskunder

Med den nya tekniken behöver kunderna inte längre ringa en talsvarsmaskin för att tanka på sina kontantkort. För att tanka på sitt kort med det belopp som värdebeviset anger trycker kunden följande på sin telefon: *110* värdebevisnumret # och …

Comviq firar julen med att lansera lägsta minuttaxan någonsin

- Vårt tioårsjubileum har varit en succé och därför ville vi avsluta jubileet med ett extra intressant abonnemang inför julen, kommenterar Fredrik Berglund, VD på Tele2 Sverige.   Jubileumsabonnemanget, som löper på 24 månader, …

Comviq/Tele2 lanserar MMS till sina kunder

MMS är en vidareutveckling av de hittills mycket populära SMS-tjänsterna och innebär att meddelanden som innehåller både text, bild och ljud kan skapas och skickas. De innehållstjänster som finns tillgängliga idag från Comviq är vykort, …

Oktober 2002

September 2002

SVT Text nu till mobilen!

Nu kan Comviq och Tele2-kunder som har en mobiltelefon med sk wap-funktion läsa hela SVT Texts utbud i telefonen, dvs läsa nyheterna, få de senaste sportresultaten, börskurserna och allt annat var man än befinner sig.   - TextTV är en tjänst som lämpar …

Ny Comviq-sajt möter växande intresse för mobilt internet

Den nya avdelningen svarar mot en ökande efterfrågan på mobila tjänster bland Comviqs kunder. På sajten kan man läsa om olika funktioner som finns tillgängliga och enkelt ladda ner nödvändiga inställlningar till mobilen.   Comviqs satsning …

Comviq firar 10 år i Sverige

- landsomfattande kampanj startar idag   För 10 år sedan lanserades mobiltelefonin i de svenska GSM-näten och Comviq var då den första mobiloperatören att utmana det statliga Televerket. Målsättningen var att, genom låga samtalsavgifter och …

Juni 2002

Comviq Kontant först med att fungera utomlands – start idag!

-Vi var först med att lansera kontantkort, vi var först med att lansera bonus på inkommande samtal och nu är vi först igen! Alla våra kontantkunder kan med automatik använda utlandstjänsten redan idag. Med denna funktion visar vi återigen att Comviq …

Maj 2002

ICA Handlarnas AB och Tele2 utökar samarbetet

- Vi ser fram emot det utökade samarbetet med ICA Handlarnas. De använder oss idag som fastnätsleverantör och det är glädjande att de nu ger oss förtroendet att även leverera mobiltelefoni, säger Anders Steen, försäljningsdirektör …

December 2001

Comviq lanserar ny tjänst för mobila hemsidor – Comviq Community

Comviq Community är till för alla som känner att telefonen inte räcker till och som hittills inte orkat bygga en egen hemsida. Nu kan man via Comviq bygga upp en sajt där man kan spara alla roliga eller viktiga SMS som man fått till sin telefon och som man inte vill …

November 2001

Tele2 först med SMS-terminal för fasta telefonnätet

Tele2 Sverige AB lanserar som första operatör i Sverige en SMS-terminal för det fasta telefonnätet. Terminalen, iType, kopplas till ett vanligt telefonjack och kan användas till att skicka och ta emot SMS i det fasta nätet. Priset per skickat SMS-meddelande är …

Tele2 anmäler Telia till Konkurrensverket

Tele2 anmäler Telia till Konkurrensverket i frågan om ADSL, den bredbandsform som utnyttjar det existerande telefonnätet. Telia utnyttjar sin ställning som ägare av accessnätet för att monopolisera ADSL, vilket i slutändan kommer att leda till sämre …

Sollentuna Energi och Tele2 har tecknat avtal

Avtal har tecknats mellan Tele2 Sverige AB och Sollentuna Energi AB om samarbete för leverans av bredbandstjänster inom det lokala stadsnätet i Sollentuna kommun.   Sollentuna kommun har ett väl utbyggt stadsnät och av kommunens totalt 23.000 hushåll har idag …

Oktober 2001

Tele2 och Comviq lanserar GPRS för 49 kr/månad

- Nu har svenska folket börjat ta till sig GPRS, och det finns bra GPRS-telefoner ute på marknaden. Kärnan i vårt GPRS-erbjudande är roliga och smarta tjänster, säger Fredrik Berglund, VD Tele2 Sverige.   Tele2 samarbetar bland annat med …

TurnIT och Tele2 sluter ramavtal

Tele2 Sverige AB har tecknat ramavtal med TurnIT. Överenskommelsen innebär att Tele2 har rätt att erbjuda fast och mobil telefoni samt datanättjänster till samtliga bolag inom TurnIT-koncernen. Tele2 är ensam leverantör av mobiltelefoni. För mer information, vänligen kontakta: Tele2 …

September 2001

KF och Tele2 sluter ramavtal

Tele2 Sverige AB har idag tecknat ramavtal med Kooperativa Förbundet, KF. Överenskommelsen innebär att Tele2 har rätt att erbjuda fast och mobil telefoni till enheter inom Konsumentkooperationen.   För mer information, vänligen kontakta: Tele2 Mediaservice, …

Augusti 2001

ICA har valt Tele2 som ny operatör för fast telefoni

För mer information, vänligen kontakta: Tele2 Mediaservice, 08-5626 4626   Tele2 AB, (tidigare NetCom AB), som bildades 1993, är det ledande alternativa paneuropeiska telekommunikationsföretaget som erbjuder fast och mobil telefoni samt datanät- och …

AB Verner Andersson har valt Tele2 som ny kabelTV-operatör

Tele2 Sverige AB har idag tecknat avtal med AB Verner Andersson. Överenskommelsen innebär att Tele2 ska leverera Kabel-TV till huvuddelen av fastigheterna i Västerås och Eskilstuna fr o m oktober/november 2001. Totalt omfattar avtalet 910 hushåll.   För mer …

NetCom och Telia bygger gemensamt UMTS-nät

- Genom att skapa ett UMTS-nät tillsammans uppnås snabbare lönsamhet på den nya infrastrukturen. Det betyder att svenska mobilkunder kan använda respektive parts framtida tjänster till lägre priser, och Sverige kan fortsätta vara världsledande inom …

Juni 2001

Tele2 tar mark i Stockholm

- Att vi tagit ordern i konkurrens med övriga telebolag är ännu ett kvitto på den attraktivitet som Tele2s tjänster har på den svenska företagsmarknaden. Vårt förmåga att paketera våra tjänster och integrera med kundens befintliga …

Maj 2001

Comviq Kontant sänker priserna

Comviq sänker från och med torsdag (24 maj) priset för både samtal och sms för samtliga sina kontantkortkunder. Priset på kvällar och helger till Comviq- och Tele2 mobil-nätet samt alla fasta nät i Sverige sänks med hela 27 procent till 55 …

Mars 2001

Januari 2001

Nytt stort bredbandsavtal för Tele2 i Halmstad

Halmstads Fastighets AB (HFAB) har via sitt dotterbolag Nissamedia AB tecknat avtal med Tele2 AB (Tele2) om erbjudande av fast Internetuppkoppling samt förbättrat TV-utbud. Fastighetsbolaget har ca 8 600 lägenheter. Bredbandsutbyggnaden beräknas vara klar senast i januari …

Oktober 2000

Kontantkortskunder hos Tele2 och Comviq får ränta på korten

Från och med 2 oktober får Comviqs och Tele2s kontantkortskunder mer pengar att ringa för. Alla kontantkunder får 5,5 procents ränta på innestående saldo. Räntan gäller för samtliga kontantkortsformer, det vill säga Comviq Kontant, Comviq Millennium samt Tele2Mobil Kontant. Tele2 och …

September 2000

OS-framgångar ger Comviq-kunder fria samtal

Fyra guld, tre silver och ett brons innebär att våra nya kunder kommer kunna ringa en hel del. Vi följer med OS-sändningarna med skräckblandad förtjusning här i vårt fikarum säger Tele2/Comviqs marknadsdirektör Fredrik Berglund.   En …

Juli 2000

Maj 2000

Comviq sänker priset på SMS

- Comviq har sedan tidigare de lägsta samtalstarifferna och med den här sänkningen befäster vi vår strategi som prisledande även inom SMS. Detta gynnar våra kunder som nu får än mer förmånliga abonnemang, säger Fredrik Berglund, …

Mars 2000

Enklare att tanka på kontantkort: Tanka Comviq kontant på Internet

I samarbete med Föreningssparbanken, Nordbanken och SEB erbjuder nu Comviq sina kontantkortkunder att kunna tanka på sina kontantkort direkt via nätet. Transaktionerna håller lika hög säkerhet som bankernas vanliga betalningsrutiner på Internet. En fördel …

Tele2Mobil inför kraftiga prissänkningar

-Med prissänkningen på som mest 30 öre dagtid och 1.20 kr kvällstid blir Tele2Mobil prisledande på den svenska GSM-marknaden. Detta gynnar våra företagskunder som nu får än mer förmånliga abonnemang, säger Fredrik Berglund, …

Februari 2000

Comviq sänker samtalstaxor på kvällar och helger

Comviq sänker samtalstaxan på kvällar och helger till 75 öre för samtliga abonnemang utom de som redan idag har den lägre taxan 40 öre. De abonnemang som har samma taxa dygnet runt påverkas inte heller av sänkningen. Också Comviq Kontant …

Comviq och SIS guidar Stockholmsbesökare via mobiltelefonen

Stockholm är en attraktiv besöksstad i ständig utveckling. Mat, mode och design från Stockholm uppmärksammas i trendiga livsstilsmagasin och affärspress. Nya hotell, restauranger, museer, attraktioner, mässhallar och modehus tillkommer varje vecka. Genom att …

Linjeväljaren får heta Linjeväljaren

- Vi är mycket glada över Tingsrättens beslut att fria Linjeväljaren, säger Jonas Kjellberg, ansvarig på Optimal Telecom. Samtidigt är det olyckligt att processen tagit så lång tid. Vi har tvingats avvakta med vår marknadsföring enbart p g …

Tele 2 sänker priserna från och med i morgon

Tele2s nya Sverigesamtalstaxa är 20 öre på vardagar mellan 08:00 och 18:00 och 11 öre på övrig tid oavsett avståndet i Sverige. Tele2 sänker också öppningsavgiften från 50 till 45 öre.   - För våra kunder innebär …

Januari 2000

Hultsfreds Bostäder bredbandssatsar med Tele2

Fredrik Berglund, Tele2s marknads- och försäljningsdirektör:   - Det finns idag ett mycket stort intresse för Internet via kabel. För Tele2 är detta en mycket intressant utveckling som Hultsfred är ett exempel på.   För mer information, …

Svensk Bilprovning väljer Tele2Mobil

Fredrik Berglund, Tele2s marknads- och försäljningsdirektör:   - Detta är en mycket viktig och intressant order för oss. Att vi tagit ordern i konkurrens med de båda andra svenska mobiloperatörerna är ännu ett kvitto på den attraktivitet …

Nytt stort bredbandsavtal för Tele2 i Katrineholm

Katrineholms Fastighets AB, det allmännyttiga bostadsbolaget i Katrineholm, har tecknat ett bredbandsavtal med Tele2. Fastighetsbolaget har 1 491 hushåll som kommer att driftsättas för bredband. Anslutningen av hushållen påbörjas i mars-april och beräknas …

December 1999

Comviq justerar samtalspris för Millenniekortet

Comviq Millennium, som lanserades i slutet av november i år, är ett kontantkort som säljs i en begränsad upplaga. Samtalspriset är en krona per minut på kvällar och helger för samtal till det fasta nätet och till Comviq- och Tele2Mobil-telefoner. …

Champagnetips som SMS direkt till mobilen

Champagneexperten Richard Juhlin som anses vara en av världens främsta Champagnekännare har provsmakat över 2000 champagner. Den SMS-tjänst som Comviq nu lanserar tillsammans med Juhlin och Market Makers Technology baseras på ett urval av dessa champagner där …

November 1999

Juni 1999

Comviq sänker priset på Kontant Utland

- Eftersom Comviq alltid ska vara prisledande sänker vi inträdesavgiften på Comviq Kontant Utland till 145 kronor. Det är idag är lika vanligt att vara kontantkortskund som abonnemangskund, och vi vill erbjuda alla våra kunder bra tjänster som gör det …

Maj 1999

Tele2 och Comviq satsar på eget kvalitetsarbete

NetComs VD Lars-Johan Jarnheimer konstaterar att en omfattande genomgång av företagets processuella och funktionella organisation har genomförts vilket lett till en förstärkning av den funktionella organisationens koppling till kvalitetssystemet. Detta har lett till att …

Februari 1999

December 1998

Tele2 satsar på helhetskunder

Alla Connect2Internet-kunder som också väljer att använda Tele2 som teleoperatör, dvs koppla upp sig direkt till Tele2s modempool för att komma åt Internet, får surfa för halva priset första månaden. Detta är ett led i att Tele2 satsar …

November 1998

Tele2 bryter Telias monopol på utlandsupplysning

Tele2 Utlandsupplysning heter tjänsten som får telefonnummer 079 97. Hos Tele2 Utlandsupplysning blir en normal nummerförfrågan på mellan 1,5 till 2 minuter 5:25 till 7:00 kronor billigare än hos Telia. Skillnaden är ännu större på helger mellan kl 06-22, då är skillnaden blir 12,20 …

September 1998

Nu blir det möjligt att tala i GSM-telefon i tunnelbanan

Nätet i tunnelbanan skall successivt byggas ut och tas i drift under två år. Arbetet inleds redan i höst. Ambitionen är att den första stationen, sannolikt T-centralen, skall vara klar innan årsskiftet. Därefter kommer 3-4 stationer i månaden att …

Juli 1998

Postgirots kunder ringer gratis med Tele2

Alla Postgirots kunder som har tillgång till en tonvalstelefon kan använda självbetjäningstjänsten GiroTel. Kunden erbjuds bland annat saldobesked samt möjlighet att göra betalningar direkt från det egna postgirokontot via telefon. Tjänsten är …

Tele2 länkar samman Avesta Sheffield i globalt nätverk

Totalt rör det sig om 16 kontor i norden som ska knytas samman. Det nordiska nätverket är en del av Avesta Sheffields globala nätverk som upphandlats med Cable & Wireless i Storbritannien. Sammanlagt är det 75 kontor som ska knytas ihop i ett globalt nätverk. …

Juni 1998

Kraftproblem orsakade störningar i teletrafik

För ytterligare information kontakta NetCom Mediaservice (dygnet runt) 08-5626 46 26.   NetCom Systems AB, som bildades 1993, är den ledande alternativa leverantören av teletjänster i Skandinavien. Företaget verkar inom området mobila GSM-tjänster, i …

April 1998

Mars 1998

Tele2 erbjuder Internet via ISDN

Den ökade användningen av Internet som ett kvalificerat informationsverktyg har skapat ett allt större behov av snabba förbindelser. Connect2Internet ISDN erbjuder ett alternativ för den som inte har behov av en fast uppkoppling men ändå behöver större …

Fem år sedan telemonopolet bröts

- Vi kunde knappt tro våra ögon när vi fick klart för oss att Telia tilldelat oss prefixet 007. När det nya utlandsprefixet skulle lanseras var det självklart att vi skulle använda oss av James Bond för att lära svenska folket slå 007, säger …

Fotomodeller marknadsför Tele2s Internetpaket

- Konceptet med olika yrkesgrupper som intygar hur lätt det är att installera Connect2Internet har varit framgångsrikt, säger Fredrik Berglund, marknadsdirektör på Tele2. Liksom de tidigare kampanjerna är den har kampanjen dubbelbottnad. Vi har använt …

Januari 1998

Problemen i Tele2s växlar är nu åtgärdade

För ytterligare information kontakta NetCom Media Service (dygnet runt) 08-5626 46 26   NetCom Systems AB, som bildades 1993, är den ledande alternativa leverantören av teletjänster i Skandinavien. Företaget verkar inom området mobila GSM-tjänster, i …

December 1997

SATELLIT GER HUSHÅLLEN SNABBARE INTERNET

- Det här är ett spännande sätt att möta hushållens efterfrågan på snabbare Internet. Det finns redan 550 000 hushåll som har parabol som kan ta emot satellitsänd Internet och det kostar inte mer än   2 995 kronor att skaffa …

November 1997

Tele2 har tröttnat på telemäklarens NetSources marknadsföring

- Vi är innerligt trötta på NetSources ohederliga marknadsföring, säger Pelle Hjortblad, marknadsdirektör på Tele2. Som kund har man inte en chans att väga deras erbjudanden mot våra och andra operatörers eftersom NetSource konsekvent utelämnar uppgifter om de egna tjänsternas kostnader …

Tele2 först med Internettelefoni i Sverige

- Tidigare lanseringar av Internetprodukter har visat vikten av att vara med i ett initial skede av utvecklingen. Detta gäller även för Internettelefoni och Call2Web följer därmed vår affärsidé att alltid kunna erbjuda kunderna de lägsta priserna på telekommunikation med hjälp av den …

Oktober 1997

Tele2 sänker priserna på Sverigesamtal

  Från och med den första november sänker Tele2 priset på Sverigesamtal till 48 öre minuten inklusive moms under dagtid och till 24 öre minuten på kvällar och helger. Därmed kommer Tele2 även i fortsättningen att vara billigare än …

Tele2s Internetkunder får het nyhetstjänst

- Med den nya hemsidan börjar äventyret Internet på en gång man kopplat upp sig. Vill vi ge våra kunder spännande och aktuellt information redan på deras startsida. Informationen om Tele2 och våra produkter finns kvar på bara ett musklicks …

September 1997

Juni 1997

Tele2 överväger att stämma Telia på miljonbelopp

Sedan slutet av april har Telia haft problem med sina båda förmedlingsstationer i Stockholm. Växlarna har vid 25-30 tillfällen slutat fungera utan förvarning. Det är ett av de största problem som drabbat svensk teletrafik. Bara idag har problemet uppstått …

Maj 1997

ISO 9001 – certifierat Tele2 bäst i test

  Tele2s kvalitetssystem har certifierats enligt ISO 9001.   Hela processen har gått på ovanligt kort tid. Certifieringen skedde bara 9 månader efter det att Tele2 inledde certifieringsarbetet. Tele2 är dessutom det första ISO9000-certifierade företag som …

April 1997

Uppsala universitet väljer Tele2

Uppsala universitet och Tele2 har ingått ett treårsavtal avseende telefoni.   Avtalet omfattar vid installationen 390 ledningar där också ISDN ingår. Förutom utgående telefoni omfattar avtalet också inkommande telefoni. Uppsala universitet …

Januari 1997