Juli 2018

Prisbelönt sommarplugg för ungdomar återvänder till Tele2 Arena

Efter förra årets succésatsning arrangerar nu Tele2 återigen ”Sommarplugget” för nyanlända ungdomar på Tele2 Arena, tillsammans med Right To Play. Sommarplugget, som är en del av ett större jobb- och praktikprogram, initierades 2017 och innebär att nyanlända ungdomar får en plats där de kan plugga tillsammans, öva praktisk svenska, praktisera och sommarjobba.

Tele2 fortsätter vinna förtroende och tecknar avtal med Uppsala kommun

Nyligen blev det klart att Tele2 vunnit ytterligare en ny kund då Uppsala kommun väljer Tele2 som leverantör för telefonitjänster. Avtalet mellan Tele2 och Uppsala kommun innefattar en molntjänstlösning innehållande växelplattform och runt 15 000 abonnemang inom mobila och fasta anknytningar, mobila bredband samt trygghetsabonnemang.

Tele2 först ut i Sverige med Android zero-touch enrollment – för enklare mobilanvändning på företag

Tele2 är först ut bland de svenska operatörerna att lansera Googles tjänst ”Android zero-touch enrollment” som hjälper företags medarbetare att snabbt komma igång med sin arbetsmobil. Tjänsten är en del av ”Android Enterprise” och kommer förenkla för anställda att använda samma digitala verktyg hemma som på jobbet, samtidigt som det förbättrar företagets säkerhet.

Juni 2018

Uppkopplad fotbollsfest på Tele2 Arena med Europas största storbildsskärm

Det råder fotbollsfeber i världen och för alla svenska fans som stannar på hemmaplan bjuder Tele2 Arena in till fotbollsfest och visar alla Sveriges gruppspelsmatcher på Europas största storbildsskärm. Det kommer även livesändas e-sportsmatcher med lag bestående av svenska YouTube-stjärnor, och representanter från e-sportlandslaget kommer finnas på plats för att spela och coacha.

Maj 2018

Svenska företag bäst på innovation och sämst på personalfrågor

Svenska företag rankar sig själva som bäst inom innovation och it i sin verksamhet och att de har mest utvecklingspotential i personal- och arbetsmiljöfrågor. Det visar ”Stay Ahead Index” som skapats av Tele2 för att mäta hur framgångsrika företag är. Resultatet visar att det genomsnittliga snittet för svenska företag idag är 6,9 av 10. 

April 2018

Bröderna Max och Allen vinner världens första End-Up med idén Heartstrings

Tidigare idag korades vinnaren i Tele2:s tävling End-Up och det startklara aktiebolaget överlämnades till bröderna Max Mohammadi och Allen Mohammadi med idén Heartstrings. Det innebär att de från och med idag tar över ett komplett företag inklusive specialdesignat kontor och startkapital, till ett sammanlagt värde av två miljoner kronor.

Här surfas det mest i Sverige – välkommen till Surfbältet

Sverige toppar en global lista över hur stor betydelse internet har för invånarna* och det finns ett område i norra Sverige där invånarna verkligen visar vägen – Surfbältet. Från Gällivare till Strömsund sträcker sig ett bälte genom landet där invånarna mobilsurfar 2,5 gånger mer än rikssnittet. Något som ger en fingervisning om framtidens surfande.

Mars 2018

25 år sedan Tele2 demokratiserade telefonin

I år är det 25 år sedan Tele2 grundades och det svenska telemonopolet bröts. Tack vare den fria konkurrensen har mycket hänt sedan dess. Från en fast telefon hemma i köket till möjligheten att ringa och surfa oavsett var man befinner sig. Inte minst har svenskarna fått större valfrihet och lägre priser.

Februari 2018

Tele2 startar världens första End-Up – ett komplett företag utan idé

Nu startar Tele2 End-Up – tävlingen där vem som helst med en stark affärsidé har möjlighet att vinna ett komplett företag till ett värde av två miljoner kronor. Med utgångspunkt i att nio av tio nystartade företag inte överlever på lång sikt, vill Tele2 ändra på förutsättningarna och har därför startat End-Up – ett företag byggt på den senaste forskningen om vad som krävs för att företag ska bli framgångsrika. Det End-Up saknar är en affärsidé.

December 2017

November 2017

Härifrån höstlovssurfade svenskarna i år

Svenskarnas iver att resa utomlands blev tydlig under höstlovet då utomlandssurfen steg med 41 procent. Varma destinationer lockar mest och Spanien behåller sin plats som svenskarnas mest populära resmål, men även mindre soliga destinationer som Danmark och Tyskland besöktes flitigt. Det visar statistik från Tele2 som kartlagt hur svenskarnas surfvanor såg ut under höstlovsveckan 2017.

Tele2 tar hem en av de största affärerna någonsin

Under sommaren tecknade Tele2 avtal med PostNord för mobiltelefoni, växelfunktionalitet och molntjänster i Sverige samt mobilterminaler i Norden. Nu står det klart att Tele2 även har vunnit upphandlingen kring datakommunikation, vilket innebär att Tele2 blir leverantör av samtliga kommunikationsfunktioner åt PostNord. 

Oktober 2017

Tele2 välkomnar delar av förslaget kring nya datalagringsbestämmelser i Sverige

Idag presenterade regeringens utredare sitt förslag på nya datalagringsbestämmelser. Tele2, som aktivt har bidragit i utredningen, välkomnar delar av förslaget som införandet av utökad förhandskontroll, vilket Tele2 länge har efterfrågat. Samtidigt noterar Tele2 att andra delar av förslaget kan behöva utvecklas, såsom lagringens omfattning. Denna brist har påtalats av bland andra Post- och telestyrelsen. 

September 2017

Nya storkunder och utökade förtroenden för Tele2

Tele2 har under sommaren vunnit nya stora affärer och utökat förtroende hos befintliga kunder. Hos Postnord, samt hos nätbanken Nordnet har Tele2 både förnyat och breddat sina tidigare uppdrag, medan kommunerna Burlöv, Kävlinge, Staffanstorp, Finspång och teknikbolaget WSP är tre helt nya kunder hos Tele2. Flera av affärerna har möjliggjorts tack vare sammanslagningen med TDC.

Juli 2017

Juni 2017

Maj 2017

Prime blir Tele2s nya PR-byrå

Efter nio års samarbete med Spotlight tar kommunikationsbyrån Prime över samarbetet för Tele2 och Comviqs affärsdrivande PR- och kommunikationsinitiativ i Sverige. Byte av byrå görs i samband med en ny strategisk riktning för Tele2.

April 2017

Tele2s nya identitet – maxar kundernas möjligheter och släpper datan fri i nytt abonnemang

Tele2 fortsätter att utmana telekombranschen. Tele2 släpper nu mobildatan fri och erbjuder, som enda operatör i Sverige, ett Unlimited-abonnemang till sina kunder. Tele2 har sedan länge varit kända för att erbjuda mest data till sina kunder och nu fortsätter vi att gå i bräschen och ändrar branschstandarden sedan många år.

Mars 2017

Tele2 energieffektiviserar 4G-nätet – enda svenska operatör i globalt initiativ

För att bidra till att Sverige och FN når de högst uppsatta klimatmålen till 2020 inleder Tele2 nu ett omfattande arbete med att energieffektivisera sina 4G-nät. Arbetet kommer att bestå av flera tekniska uppdateringar i nätet samt deltagande i det globala nätverket SooGreen (Service-oriented optimization of Green mobile networks).

Januari 2017

December 2016

Tele2 slutar lagra trafikdata

Efter EU-domstolens dom i det så kallade datalagringsmålet igår har nu Kammarrätten i Stockholm förordnat att det föreläggande som PTS tidigare riktat mot Tele2 om att Tele2 ska lagra data, tills vidare inte ska gälla (inhibition). Beslutet innebär att Tele2 nu omedelbart kommer att sluta lagra data enligt datalagringskraven samt radera den data som redan lagrats enligt nämnda krav.

Tele2 kommenterar EU:s dom i datalagringsmål

I dag meddelade EU-domstolen sin dom i det så kallade datalagringsmålet mellan Tele2 och Post- och telestyrelsen (PTS).  EU-domstolen gick på Tele2s linje och slog fast att svenska lagarna om krav på datalagring inte är förenliga med EU-rättsliga bestämmelser om mänskliga fri- och rättigheter. 

Oktober 2016

8 av 10 svenskar surfar fortfarande på samma sajter och appar– ”Det är dags att bejaka internets alla möjligheter”

I år fyller internet 25 år och vi har aldrig varit så uppkopplade som vi är nu. Nu visar en ny Sifo-undersökning från Tele2 att svenskarna är redo att koppla upp sig ännu mer. Samtidigt framkommer det att svenskarna fortfarande begränsar sig i vad de väljer att ta del av på nätet. Närmare 6 av 10 (56 procent) svenskar upplever i dag att de inte utnyttjar internets alla möjligheter och fler än 8 av 10 surfar på samma sajter och använder samma appar.

Juli 2016

Tele2 kommenterar förslag till avgörande i datalagringsmål

Idag presenterade generaladvokaten vid EU-domstolen sitt förslag till avgörande i det så kallade datalagringsmålet mellan Tele2 och Post- och Telestyrelsen (PTS). Generaladvokaten är av uppfattningen att lagring endast får ske under förutsättning av att den omgärdas av strikta regler kring tillgång etc. och att det svenska systemet brister på ett flertal punkter när det gäller dessa regler. Den svenska datalagringen står därmed i strid bl.a. med de grundläggande fri- och rättigheterna i EU:s rättighetsstadga. Tele2 välkomnar beskedet.

Maj 2016

Europa tar ton för öppenhet i ny låt från Tele2 och Pontus Winnberg

Tusentals människor runtom i Europa har sjungit in sitt bidrag i Tele2:s app The Sound of Europe i samband med 60-års jubileumet av Eurovision Song Contest. I dag släpps resultatet – låten One – där Europa tillsammans bildar världens första crowdsourcade sångröst som tar ton för öppenhet. Låten går att lyssna på via plattformar som Spotify och iTunes mfl. och alla intäkter av den spelade låten går till Radiohjälpen. 

April 2016

Tele2 och Pontus Winnberg crowdsourcar sång för öppenhet

I dag lanserar Tele2 initiativet The Sound of Europe för att bidra till öppenhet och gemenskap. Tele2 är officiell mobiloperatör för Eurovision Song Contest och inför 60-årsjubiléet av tävlingen låter Tele2 hela Europa vara en del av världens första crowdsourcade sångröst där alla intäkterna går till Radiohjälpen. 

Mars 2016

Fler människor kan vara en del av Eurovision på Tele2 Arena

Den 14 maj går den stora finalen i Eurovision Song Contest av stapeln och då slår Tele2 Arena upp dörrarna för Eurovision The Party. Evenemanget är en unik upplevelse som bjuder på liveframträdanden, exklusiva behind the scenes-intervjuer från Globen samt direktsändning av Eurovision Song Contest. Tack vare Tele2 Arena är det möjligt för fler att uppleva och vara en del av Eurovision Song Contest på nära håll.                    

Oktober 2015

Comviq och Tele2 i topp på kundnöjdhet när Svenskt Kvalitetsindex undersökt telekombranschen

Svenskt Kvalitetsindex (SKI) årliga mätning över konsumenters nöjdhet med mobiloperatörer offentliggjordes tidigare i dag. Tele2 Sveriges två varumärken toppar undersökningen: Comviq har Sveriges nöjdaste kunder och Tele2 är näst bäst, men gör också den starkaste ökningen från föregående år.

September 2015

Tele2s nya kontor i Karlskoga invigt

I dag invigdes Tele2s nya kontor i Karlskoga. Verksamheten i Karlskoga arbetar med kundservice och sysselsätter för närvarande 254 personer. De nya lokalerna invigdes av Tele2 Sveriges VD Thomas Ekman. Tidigare var verksamheten fördelad på en rad olika kontorsfastigheter och som mest utspridd …

Tele2 skänker 255 kr per anställd till UNHCR

I vår omvärld i Europa pågår det en fruktansvärd flyktingkatastrof. Eller rättare sagt den katastrof som pågår har pågått i fyra år men har kulminerat senaste veckorna och vi har alla sett oerhörda bilder som inte lämnar någon av oss oberörd. Jag vet att alla känner en frustration och många gör stora insatser, både genom att skänka pengar eller driva egna initiativ. Allt för att hjälpa till på det sätt man kan. Många av er här har också gjort fantastiska insatser genom till exempel säljtävlingar till förmån för nödställda. Det visar på en stor medmänsklighet.

Juni 2015

Tele2 lanserar världens minsta mobila mötesrum

Företag och organisationer ställer allt högre krav på mobila lösningar som ger stor flexibilitet och tillgänglighet. Nu lanserar Tele2 #minimöte som ett annorlunda grepp för att få fler att fundera på vad som krävs för snabba och effektiva möten. En MINI Countryman har byggts om till världens minsta mobila mötesrum – fullt utrustat med 4G-router, miniprojektor, trådlösa laddningsplattor, whiteboard, skrivare och en espressomaskin.

Maj 2015

Tele2 Sveriges säkerhetsarbete prisat på branschgalan Retail Awards

Under kvällen måndagen den 11 maj hölls den årliga branschgalan Retail Awards i Stockholm som arrangeras av tidningen Dagens Handels tillsammans med branschorganisationen Svensk Handel. Tele2 Sverige fick i samband med galan ta emot det prestigefulla priset för "Årets Säkerhetslyft" för lösningen "2-kronan" som man tagit fram för att motverka bedrägerier i samband med utlämning av hårdvara genom postombud och utlämningsställen för varumärket Comviq.

Tele2 på DN Debatt: Myndigheters frågor om sök i våra system skenar – stoppa massövervakningen

Lagstiftaren måste ta sitt ansvar och inleda en översyn av det svenska datalagringssystemet för att stärka integritetsskyddet för alla svenskar som ringer, smsar, mobilsurfar och är uppkopplade i allmänhet. Det skriver Tele2 Sveriges VD Thomas Ekman och chefsjurist Stefan Backman i dag på DN Debatt och lägger fram fyra områden där datalagringssystemet bör ändras.

April 2015

Mars 2015

Tele2 kommenterar datalagringsbetänkande till regeringen

Regeringens utredning av hur datalagring kan fortgå efter att EU-direktivet våren 2014 förklarades ogiltigt presenterades i dag vid en pressträff på förmiddagen. Tele2 är kritiskt till utredningens slutsatser som konstaterar att datalagring kan fortgå utifrån svensk lagstiftning.

Tele2 vinnare i Gyllene Hjulet i kategorin ”Årets Sponsorskap”

Tele2s sponsorskap av Tele2 Arena i Stockholm är "Årets Sponsorskap" enligt upplevelseindustrins tävling "Gyllene Hjulet", som presenterade alla sina vinnare i samband med en gala i Stockholm igår torsdagen den 26 mars. – Jag är otroligt stolt över det här erkännandet. När vi bestämde …

Women in Tech 2015

Nu är det dags för Women in Tech 2015. Eventet går av stapeln idag kl 13.00 på Musikaliska i Stockholm. Det blir en dag med spännande talare, paneldebatt och avslutningsvis prisutdelning i WIT-awards där hela tre vinnare i kategorierna, student, ledarskap och företagande ska utses. Tele2 är …

Februari 2015

Tele2 kommenterar driftstörningar i mobildata- och fastnätet

I dag kl. 08.50 kunde Tele2 konstatera en omfattande driftstörning som påverkar tjänster i såväl mobilnätet som det fasta nätet. Kunder i hela landet kan uppleva problem med mobilsurf, röstsamtal och fastnätstjänster över såväl 2G, 3G som 4G. Driftstörningen påverkar också växeltjänster för företagskunder. Tele2 arbetar nu med alla tillgängliga resurser för att avhjälpa felet.

November 2014

Jämställdhet gör oss mer lönsamma

Tele2 har deltagit i Womentor i sex år – och det har gett resultat. Andelen kvinnor på ledande positioner i IT- och telekombranschen är 28 procent. På Tele2 är motsvarande siffra 40 procent och den svenska ledningsgruppen består av lika många kvinnor som män. Det är bland annat ett resultat av vd:n Thomas Ekmans övertygelse om att jämställda bolag är bättre bolag och han ser Tele2:s ökade lönsamhet som ett kvitto på att jämställdhet lönar sig.

Tele2:s värderingar i grunden för nytt huvudkontor i Kista

Nu är projektstarten för Tele2:s nya huvudkontor i Kista genomförd. Under torsdagen den 13 november gjöt Mats Granryd, VD och koncernchef Tele2 AB, tillsammans med Thomas Ekman, VD Tele2 Sverige, och Klövern AB:s VD Rutger Arnhult in en plakett med Tele2:s värderingar i fastighetens grund. Fastigheten kommer, då den står klar för inflyttning i augusti 2016, vara arbetsplats för över 2 000 medarbetare i ICT-klustret Kista i Stockholm.

Årets Guldmobil för bästa företagsoperatör till Tele2 Business

Vid Mobilgalan, som under gårdagskvällen arrangerades i Stockholm för fjortonde året i rad, korades vinnarna av 2014 års Guldmobiler. I kategorin "Årets operatör företag" vann Tele2 Business Guldmobilen för sin tillväxt och sin satsning på M2M-kommunikation.

Augusti 2014

Juni 2014

Tele2 Sverige återupptar datalagring efter föreläggande från PTS

Post- och telestyrelsen (PTS) har i dag meddelat ett föreläggande till Tele2 Sverige att återuppta datalagring enligt Lagen om Elektronisk kommunikation (LEK). Som operatör är Tele2 Sverige skyldigt att följa regleringsmyndighetens föreläggande och påbörja återupptagande av datalagring men överklagar samtidigt beslutet för att få en rättslig prövning i svensk domstol.

Tele2 Sverige återupptar inte datalagring

Regeringens utredare Sten Heckscher presenterar i dag sin snabbutredning om huruvida datalagring kan fortgå sedan datalagringsdirektivet förklarats ogiltigt av EU-domstolen. Utredningen kommer fram till att svenska operatörer bör återgå till att datalagra med stöd av svensk lag. Tele2 Sverige återupptar inte datalagring utan ett klargörande från Post- och telestyrelsen (PTS).

Maj 2014

Tele2 Arena ger publiken ny teknik för maxad arenaupplevelse – app med livesändning i mobilen och social delning på arenans storskärmar

Som första arena i Europa ger Tele2 Arena besökarna tillgång till nya upplevelser på plats med bland annat livesändningar i mobilen. Via en ny app och systemet StadiumVision Mobile integreras besökarens mobiltelefon med Tele2 Arenas system och revolutionerar evenemangsupplevelsen. Publiken kommer att kunna dela med sig av upplevelsen direkt via arenans storbildsskärmar, se livestatistik och rösta fram exempelvis matchens bästa spelare eller konsertens önskelåt. 

April 2014

Dalslandskommuner väljer Tele2 Business

Kommunerna Bengtsfors, Åmål, Mellerud, Färgelanda och Dals-Ed har i en gemensam upphandling valt Tele2 Business som leverantör av operatörstjänster för både mobil och fast telefoni. Tele2 Business ska enligt avtalet leverera växel, mobil och fast telefoni och mobilt bredband till kommunerna. Avtalet är skrivet över 36 månader med en möjlig förlängning på 24 månader.

Tele2 välkomnar beslut om EU-datalagringsdirektivets ogiltigförklarande

Europeiska Unionens datalagringsdirektiv är ogiltigt. Det konstaterar EU-domstolen i ett domslut som blev offentligt i dag. Datalagringsdirektivet har inneburit att svenska bolag varit tvungna att spara data i minst sex månader för brottsbekämpande myndigheter – dagens besked ställer frågan om svenska lagen bör rivas upp på sin spets.

Mars 2014

Stockholmskommuner väljer Tele2 Business

Österåkers kommun har tillsammans med Vaxholms Stad, Värmdö kommun och Sigtuna Kommun genomfört en upphandling av Kommunikation som tjänst. Valet föll på Tele2 Business som nu ska leverera växel, mobil och fast telefoni och mobilt bredband till kommunerna. Avtalet är skrivet över 36 månader med en möjlig förlängning på 12 månader.

Åklagarmyndigheten väljer Tele2 Business

Åklagarmyndigheten har efter en offentlig upphandling valt Tele2 Business som leverantör av kommunikation som tjänst. Tele2 ska leverera växellösningar, anknytningar för cirka 1 300 användare av mobil telefoni och fast telefoni med en Mobile Extension-lösning (MEX). Dessutom ska Tele2 leverera cirka 1 200 mobila bredband till myndigheten. Avtalet är skrivet över 48 månader med möjlig förlängning i ytterligare 24 månader.

Februari 2014

Tele2 och Telenor bygger ut mobiltäckningen i hela landet

Tele2 och Telenor genomför en miljardsatsning för att förstärka det gemensamma mobilnätet i hela Sverige. Resultatet blir bättre samtalskvalitet och stabilare surfupplevelse. Den största skillnaden blir den så kallade yttäckningen som ökar till cirka 90 procent av landets yta, från cirka 70 procent i dag.

Västerås Stift väljer Tele2 Business

Efter omfattande nättester väljer Västerås Stift Tele2 Business som ny telekomleverantör. Avtalet omfattar leverans av mobiltelefoni, fast telefoni och mobilt bredband och är skrivet över 24 månader.

Januari 2014

December 2013

Tele2 AB: Konkurrensverket godkänner Tele2 Sveriges försäljning av bolagets kabel- och fiberverksamhet på privatmarknaden till Telenor

Stockholm - Tele2 AB, ("Tele2"), (OMX Nordiska Börsen: TEL2 A and TEL2 B), meddelade i dag att man nu erhållit beslut om medgivande från Konkurrensverket att slutföra försäljningen av bolagets kabel- och fiberverksamhet på privatmarknaden till Telenor. Affären slutförs den 2 januari 2014.

November 2013

Mobilbranschen måste involveras tidigare i kommuners stadsutveckling

Mobilnät tas för givet när städer växer i stället för att behandlas som annan strategisk infrastruktur i plan- och exploateringsprocessen. Nu har Tele2s VD Thomas Ekman och Samuel Skott, Chef för Tele2 Privat, skrivit ett brev till Stockholms stad för att lyfta frågan och inleda en dialog om hur man kan säkerställa mobiltäckning i världsklass i nya stadsdelar och bostadsområden redan från inflyttningsdatum.

Tele2 gör global satsning på M2M

Tele2 AB gör en global satsning inom det kraftigt växande området för maskin-till-maskin-kommunikation, M2M. Initiala lanseringsmarknader blir Sverige, Norge och Holland, men Tele2 M2M Global Solutions kan redan från start adressera kunder globalt.

Tele2 kommenterar medierapporteringen kring automatiserat flöde till myndigheter

Tele2s chefsjurist kommenterar Ekots rapportering i dag om att SÄPO och andra svenska myndigheter på allt lösare grunder kräver allt mer insyn i användardata och tillgång till användaruppgifter som exempelvis mobiloperatörer som Tele2 har i förtroende från sina kunder. "Utvecklingen är bekymrande ur ett integritetsperspektiv och vi har varit och är mycket kritiska," säger Stefan Backman, chefsjurist på Tele2 Sverige.

Tele2 tar bort operatörslås på iPhone

Tele2 är först ut av de svenska operatörerna med att ta bort operatörslåset på iPhone. Det innebär att samtliga mobiltelefoner som säljs med Tele2-abonnemang nu är olåsta. Förändringen sker som ett steg i att möta kundernas önskemål om ökad flexibilitet. Nu tar Tele2 bort …

Med anledning av det rådande läget på Filippinerna

Med anledning av det rådande läget på Filippinerna har kunder till Tele2 och Comviq som befinner sig i landet erhållit ett sms som informerar dem om att de under november månad, kostnadsfritt kan ringa och skicka sms inom Filippinerna och hem till Sverige.

Oktober 2013

Tele2 kommenterar rapportering om avgifter kring masttömningar

Polisen i Kalmar riktar kritik mot att Tele2 haft höga kostnadsförslag för att lämna ut data i samband med omfattande och ovanliga masttömningar. ”Vår prismodell ligger i linje med övriga operatörers och fungerar i normala fall men har slagit fel vid ovanligt stora masttömningar. Därför gör vi om modellen för den typen av förfrågningar”, kommenterar Malin Livhage.

September 2013

Tele2s företagskunder slipper Obama-kaos i Stockholm

Säkerhetspådraget i Stockholm inför Barack Obamas besök är enormt. Stora delar av Stockholms innerstad och kommunikationsmöjligheter stängs av under både onsdag och torsdag, något som kan göra det svårt för många företagare att ta sig till jobbet eller ha fysiska möten.

Juni 2013

Tele2 öppnar sin femtionde butik

Tele2s butikskedja fortsätter att expandera. I dag nås en viktig milstolpe när butik nummer 50 slår upp dörrarna på Hornsgatan i Stockholm. Butikssatsningen som startade 2009 har varit väldigt lyckad med etableringar runt om i landet som skapat över 300 arbetstillfällen.

Januari 2013

Idé för effektivare brandkår vann Tele2s M2M-tävling

Årets Tele2 M2M Innovation Award är avgjord och Chalmers-studenten Joakim Ericson tog hem förstapriset och 70 000 kronor för sin idé på hur M2M-teknik kan användas för att effektivisera brandkårens räddnings- och släckningsarbete.

Oktober 2011

Framtidens entreprenörer utsedda i Halmstad

Apputveckling, en ny typ av batteri och nätanslutna brandvarnare var några av de affärsidéer som utsågs till vinnare när Science Park Halmstad och Tele2 Business igår kväll letade efter framtidens entreprenörer. Av de tio finalisterna kommer fem …

September 2011

Arild Hustad utnämnd till ny VD för Tele2 Norge

Stockholm - Tele2 AB (Tele2), (NASDAQ OMX Stockholm: TEL2 A och TEL2 B) meddelade idag att Arild Hustad har utnämnts till ny VD för Tele2 Norge. Arild Hustad efterträder Håkon Dyrnes som kommer att lämna bolaget. Arild Hustad har en gedigen bakgrund inom telekom från …

September 2010

Biljetter till landets populäraste konserter först hos Tele2

- Första konsert är Iron Maiden på Ullevi Från och med imorgon kan Tele2 erbjuda sina kunder konsertbiljetter före ordinarie biljettsläpp. Erbjudandet går under namnet Go Live och innebär att alla Tele2s kunder får möjlighet att köpa …

Oktober 2009

Operatörer tar krafttag mot snåriga SMS-tjänster

Branschen för mobila prenumerationstjänster har vuxit markant det senaste året. Nästan uteslutande handlar det om prenumerationstjänster där mottagaren får betala löpande för de SMS som mottas. Nyligen infördes hårdare regler som …

Augusti 2009

Följ Fuglesangs rymdresa i mobilen med Tele2

Den svenska ESA-astronauten Christer Fuglesang gör nu sin andra resa till den internationella rymdstationen ISS. Uppskjutningen av rymdfärjan Discovery är planerad till klockan 07.36 (svensk tid) idag tisdag.   -Det är andra gången som en svensk reser ut i rymden och …

100 Tele2-anställda sprang Midnattsloppet

I natt ägde Midnattsloppet rum i Stockholm med fler än 21 000 deltagare från 21 länder. Bland de företag som hade flest deltagare fanns Tele2 med fler än 100 löpare, vilket innebar att var nionde anställd medverkade i loppet.   Även det svarta …

Tele2 öppnar sin första egna butik

Idag öppnar den första Tele2-butiken. Skärholmen Centrum är först ut och senare i augusti öppnas en till butik i Kista Galleria. Butikerna är en del i Tele2s strategi att ytterligare tillgängliggöra sina tjänster samtidigt som närhet till …

Maj 2009

September 2008

Juni 2008

Tele2 ger Kronprinsen bredband

Hugo Åbergs Fastighetsförvaltning i Malmö väljer att installera Tele2s fibernät i samtliga lägenheter och lokaler. Det innebär att hyresgästerna nu får tillgång till IP-telefoni och bredband med hastigheter upp till 100 Mbit/s. Avtalet avser …

Oktober 2007

Magnus Uggla etta på singellistan!

- Efter nedladdningssuccé av singeln erbjuder Tele2 sina kunder att skapa en egen Uggla-video som visas på ZTV   Det exklusiva singelsläppet via Tele2 av Magnus Ugglas singel Pärlor åt Svin blev en enorm succé. Låten tog raka spåret direkt till …

September 2007

Tele2 stödjer PTS förslag om separation

Tele2 har länge verkat för att en regelförändring kommer till stånd som innebär en separation av accessnätet från TeliaSonera. Bakgrunden är den bristande konkurrensen på bredbandsmarknaden som har sin grund i TeliaSoneras dubbla roller som …

Tele2 sponsrar OS-truppen

Tele2 blir ny teamsponsor åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), och därmed OS-truppen, inför de olympiska sommarspelen i Peking nästa år.   -        Det känns oerhört spännande att få vara med och …

Magnus Uggla sjunger först i Tele2s mobiler

- 7-25 september säljer Tele2 exklusivt nya singeln "Pärlor åt Svin"   Tillsammans med Ema Telstar och Roxy Recordings bryter nu Tele2 ny mark för musik i mobilen. Från och med idag, fredag den 7 september, kan Tele2s kunder exklusivt ladda ned Magnus Ugglas nya …

Juli 2007

Tele2 ger infrastrukturministern sitt stöd

Tele2 har träffat infrastrukturminister Åsa Torstensson för att påtala behovet av omedelbara åtgärder för att förbättra konkurrensen på bredbandsmarknaden i Sverige.   Tele2:s uppfattning är att TeliaSonera agerar på ett …

Beslut från PTS leder till ökad bredbandsutbyggnad

Bakgrunden till beslutet är att TeliaSonera i mitten av februari säljstoppade vissa nödvändiga fiberprodukter. Då alternativ saknas är tillgång till TeliaSoneras fibernät en nödvändighet för alla operatörer som vill bygga ut …

Juni 2007

Välkommet förslag från PTS

Tele2 har under en längre tid arbetat aktivt för en separation av accessnätet från TeliaSonera. Tele2 förordar i första hand en strukturell separation där accessnätet placeras i ett separat bolag, skiljt från TeliaSonera.   PTS …

Niklas från Lidköping vinnare i Tele2s ringsignalstävling

- Sveriges nya ringsignalskung vinner kontrakt med Aspiro   Nu har vinnaren korats i Tele2 Studio, Sveriges största ringsignalstävling. Niklas Gustavssons bidrag Bug Squash röstades fram i konkurrens med drygt 500 godkända bidrag. Niklas Gustavsson vinner nu ett kontrakt …

Märkligt agerande av Konkurrensverket

I Konkurrensverkets rapport Vertikal separation och frivilliga åtaganden levereras ett antal synpunkter och slutsatser med direkt bäring på den utredning Post- och telestyrelsen, PTS, arbetar med på regeringens uppdrag. PTS uppdrag består i att utreda …

Pirater och Urban_Trasa toppar listorna hos Tele2 i maj

Även denna månad inspirerar aktuella filmpremiärer spelvalet hos Tele2s kunder. Bioaktuella Pirates of the Caribbean är sannolikt förklaringen till att spelet "Pirate of the Sevens Seas" kniper förstaplatsen över månadens populäraste spel. …

Bredbandsoperatörer framför gemensamt krav till PTS

Efter en dom i regeringsrätten blev det i januari i år definitivt klart att TeliaSonera är skyldigt att sälja bitström till sina grossistkunder, däribland Tele2. Beslutet mottogs mycket positivt av TeliaSoneras konkurrenter. Tele2 och andra operatörer …

Maj 2007

Spider-Man 3-feber smittar av sig på Tele2s mobila topplista

Idag har filmen Spider-Man 3 Sverigepremiär och det ser ut att ha inspirerat Tele2s kunder. Mobilspelet Spider-Man 3 går nämligen rakt in på förstaplatsen på listan över mest nedladdade spel och petar därmed ned Ball Rush 2 som legat etta två …

Tele2 arrangerar Sveriges största ringsignalstävling

Idag startar Sveriges största ringsignalstävling - Tele2 Studio. Tävlingen är ett samarbete mellan Tele2, NRJ och PlusFourSix. Alla som komponerar en ringsignal kan skicka in sitt bidrag och delta i tävlingen. Vinnaren i tävlingen får ett kontrakt med Sveriges …

April 2007

Tele2 välkomnar besked om separation

Regeringen beslutade på torsdagen att ge PTS i uppdrag att utreda förutsättningarna för och lämna förslag till reglering om en vertikal separation av TeliaSonera.   - Vi välkomnar regeringens beslut. TeliaSonera har under många år agerat …

Schlagerfinalister i topp hos Tele2 i mars

- The Ark mest nedladdade svenska ringsignalen i månadens mobila topplista   Flera schlagerfinalister återfinns i toppen bland de mest sålda ringsignalerna i mars månad hos Tele2. The Ark, Måns Zelmerlöw och Andreas Johnson finns alla med bland topp fem. …

Konkurrensen på bredbandsmarknaden har havererat

Det grundläggande problemet på bredbandsmarknaden är allvarliga brister i tillgången till bredbandsnäten. Orsaken är att TeliaSonera både är leverantör och konkurrent/aktör och har såväl förmåga som starka incitament att …

Mars 2007

Tele2 drar tillbaka överklagan av upphandling i Göteborg

Framtiden AB avsåg i slutet av förra året att teckna ett femårskontrakt värt mellan 300-500 Mkr med sittande leverantör. Tele2 överklagade med hänvisning till att upphandlingssättet inte genomfördes inom ramen för lagen om offentlig …

Tele2 byter grafisk profil och reklam med ny färg och logotyp

- Tydliggör sin position som utmanare och helhetsleverantör   Tele2 byter från och med idag utseende på sin grafiska profil och därmed även sin reklam och hemsida. Målsättningen med bytet är göra det enklare för kunderna att få …

Februari 2007

Kändiskocken Alexandra Zazzi vann Tele2s snacktävling

- Värdig segrare efter nästan 7,5 timmars oavbrutet prat om mat i mobilen   Av de sex kändisar som deltog i "Tele2 Champion 2007"* blev restaurangägaren och kändiskocken Alexandra Zazzi den stora vinnaren efter att ha pratat om mat i hela 452 minuter. Alexandra ringde …

Tele2 vill att Skanova separeras från Telia

I sin rapport föreslår PTS att det ska upprättas vattentäta skott mellan nätbolaget Skanovas försäljning och Telias övriga verksamhet - en så kallad funktionell separation.   - Förslaget är ett steg i rätt riktning men …

Tele2 blir ny huvudsponsor åt BRIS

Tele2 och BRIS inleder ett nytt samarbete där Tele2 kommer att vara en av organisationens huvudsponsorer under tre år framöver. Som huvudsponsor kommer Tele2 att bidra dels med pengar, och dels med tjänsteutveckling för att förbättra verksamhetens …

Tele2s nya mobilkampanj blir en riktig snackis

- Tar hjälp av kändisar och konsumenter i ny reklamkampanj för Tele2 Champion   Idag drar Tele2 igång en stor kampanj för Tele2 Champion. Där uppmanas privatpersoner att gå in på Tele2s webb och anmäla sitt intresse för att bli uppringda av …

December 2006

Ana Johnsson ger gratiskonsert på Tele2s julmarknad

- Akustisk konsert med låtar från nya albumet Little Angel på Centralstationen i Stockholm   Torsdagen den 21 december klockan 19.30 bjuder Tele2 på gratiskonsert med Ana Johnsson på Centralstationen i Stockholm. Under spelningen kommer Ana Johnsson bland annat …

November 2006

Tele2 ordnar julmarknad på Stockholms Centralstation

- Roliga aktiviteter alla dagar i december kombinerat med kundservice och försäljning när Tele2 flyttar till Centralstationen   Tele2 kommer med start i morgon, fredag den 1 december, fram till julafton, att arrangera en jättelik julmarknad på Stockholms …

Tele2 bjuder alla Tele2Comviq-kunder på årets julklapp

- Gratis ljudböcker i mobilen i en hel månad, värde 169 kronor   Tele2 bjuder tillsammans med BOKiLUR alla Tele2Comviq-kunder på en tidig julklapp, att lyssna på ljudböcker i mobilen helt utan kostnad i 31 dagar. Kunderna får tillgång till samtliga …

Tele2 erbjuder gratis SMS för alla med Comviq Kontant Kompis

Alla Tele2s kunder som ringer med Comviq Kontant Kompis kan skicka obegränsat med SMS till 3,5 miljoner andra Tele2Comviqkunder helt gratis till och med den 31 januari 2007. Tele2 vill på det här sättet ge en extra bonus till alla trogna Kontant Kompiskunder, och inspirera dem …

Oktober 2006

Provspela nytt mobilspel varje dag med Tele2Comviq

- Lagom till höstlovet är det världspremiär för nya innehållstjänsten Gratis Mobilspel   Som första operatör i världen lanserar Tele2 idag tjänsten Gratis Mobilspel, som innebär att alla Tele2Comviqkunder får en unik …

September 2006

Tele2Comviq sänker utlandspriser under Ramadan

- Upp till 68 procent lägre minutpriser med kontantkortet Amigos till utvalda länder under den islamiska fastemånaden   Tele2Comviq sänker samtalspriserna på det populära kontantkortet Amigos till 16 utvalda länder under Ramadan. Prissänkningen …

Juli 2006

Tele2Comviq förlänger avgiftsfria samtal från Libanon

Sedan lördagen den 15 juli har Tele2Comviq infört avgiftsfria samtal för sina skandinaviska mobilkunder som ringer från Libanon. Tele2Comviq förlänger nu de avgiftsfria samtalen t o m den 19 juli kl 21.00 CET. Detta gäller för alla Tele2s svenska, norska …

Tele2Comviq inför avgiftsfria samtal från Libanon

  I samband med att EU lovar evakuera egna medborgare som vill lämna Libanon har Tele2Comviq tagit bort alla samtalsavgifter för sina skandinaviska mobilkunder som ringer från Libanon. Det avser Tele2s svenska, norska och danska kunders mobilsamtal från Libanon till sitt …

Juni 2006

Presskommentar: TeliaSonera slåss mot väderkvarnar

Presskommentar från Tele2 med anledning av Telia Soneras debattutspel i Dagens Nyheter   I en debattartikel i dagens DN hävdar TeliaSoneras Sverigechef Marie Ehrling att det europeiska regelverket på teleområdet förstör konkurrensen på telemarknaden. Det …

Maj 2006

”Efterlyst” i mobilen exklusivt för Tele2Comviq-kunder

- Unika tv-klipp dagligen till mobilen genom samarbete med Strix och TV3   Tele2Comviq erbjuder sina mobilkunder specialgjort extramaterial från det populära tv-programmet Efterlyst genom ett nytt samarbete med produktionsbolaget Strix Television. Därmed har 3,5 miljoner …

TeliaSonera missbrukar sin ställning som ägare av accessnätet

Presskommentar från Tele2 med anledning av PTS underrättelse från den 4 maj.   TeliaSonera diskriminerar konkurrenternas kunder inom fast telefoni. TeliaSoneras kunder får snabbare felavhjälpning än andra operatörers kunder. Det framgår av en …

April 2006

TeliaSoneras monopol hotar Sveriges bredbandsutveckling

Sveriges position som ledande IT-nation är hotad. Det framgår av en rapport över läget på den svenska bredbandsmarknaden som idag presenterades av Tele2. Rapporten visar hur TeliaSonera systematiskt har försvårat och förhalat andra operatörers …

Mars 2006

Februari 2006

November 2005

Tele2Comviq lanserar mobilt fastprisabonnemang för 399 kr i månaden

Med Tele2Comviqs nya mobilabonnemang, Tele2 Fastpris, kan kunderna nu ringa samt skicka SMS och MMS fritt inom Sverige till en fast kostnad av endast 399 kronor i månaden exklusive moms. Därmed vet kunderna alltid vad ringandet kostar, oavsett hur mycket de ringer.   - Vi lanserar …

Tele2Comviq utökar med flerspråkig kundservice

Tele2Comviq tar nu ett nytt grepp och inför kundservice på arabiska och persiska för sina kontantkortskunder. Många av kunderna har uttryckt en önskan om att få hjälp av kundservice på sitt eget hemspråk. Genom möjligheten att få prata …

September 2005

Tele2Comviq lanserar Mobilt Bredband från 199 kr i månaden

Tele2Comviq lanserar idag Mobilt Bredband för både företag och konsumenter. Den nya tjänsten gör det möjligt för kunderna att surfa trådlöst med hög hastighet på sin bärbara dator i Tele2Comviqs 3G-nät. Under de första 18 …

69 öre för både samtal och SMS med Comviq Kontant Knock-Out

- Prissänkningar med upp till 30 % ger samma priser för kontantkort och abonnemang Tele2Comviq följer nu upp framgången med Knock-Out, konceptet för enkel och billig mobiltelefoni som revolutionerade marknaden när det släpptes för nio månader sedan. …

Augusti 2005

Juli 2005

Tele2Comviq lanserar musiktjänst tillsammans med CDON.COM

Tele2Comviq lanserar idag en ny tjänst med nedladdningsbar musik till mobilen. Tjänsten, som nås via Tele2Comviqs wapportal, är resultatet av ett unikt samarbete med CDON.COM, Nordens ledande Internetbutik för musik, film, spel och böcker. Samarbetet med CDON.COM …

Juni 2005

Nya priser på Comviq Kontant

- Ny prisplan med prissänkningar på upp till 42 %   Tele2Comviq följer idag upp framgångarna med kontantkorten Comviq Knock-Out och Comviq Kompis och lanserar en ny prisplan för Comviq Kontant. Kunderna efterfrågar framförallt enkelhet och låga …

Maj 2005

Tele2Comviq sänker priserna på Comviq.net med 22%

Tele2Comviq sänker minutpriserna på abonnemnanget och kontantkortet Comviq.net med 22%. Det nya minutpriset är 76 öre till både det fasta och mobila nätet i Sverige, oavsett operatör eller tid på dygnet. Priserna gäller abonnemang och kontantkort …

April 2005

Tele2Comviq lanserar Comviq Kontant Knock-Out

Tele2Comviq följer idag upp succén med abonnemanget Comviq Knock-Out genom att lansera Knock-Out även för kontantkortskunder. Med ett enhetspris på 99 öre i minuten, dygnet runt oavsett nät i Sverige, befäster Tele2Comviq återigen företagets …

Februari 2005

Tele2Comviq lanserar nytt abonnemang utan bindningstid

Fortsätter möta krav på enklare prissättning med Comviq Kompis Plus   Tele2Comviq följer upp succén med abonnemanget Comviq Knock-Out med att lansera ytterligare ett alternativ utan bindningstid Comviq Kompis Plus. Med Comviq Kompis Plus ringer kunden för …

Januari 2005

Tele2Comviq lanserar kontantkort för 3G

- Enda kontantkortet med kompispriser finns nu också för 3G   Från och med idag är det möjligt för Tele2Comviqs över 2.5 miljoner kontantkortskunder att välja 3G. Priser och villkor är desamma som för Comviq Kontant GSM, vilket betyder att …

December 2004

Nu byter svenska folket abonnemangsoperatör för fasttelefoni

Tele2 kan nu erbjuda sina kunder fasttelefoniabonnemang och familjen Rolf Johnson/ Monika Nilsson i Sandviken är de första i Sverige som hoppar på möjligheten att byta från Telia till Tele2. Händelsen är unik eftersom det är första gången i …

November 2004

Tele2Comviq lanserar marknadens enklaste abonnemang

Tele2Comviq lanserar idag företagets enklaste och billigaste abonnemang någonsin, Comviq Knock-Out. Abonnemanget har samma minutpris dygnet runt till alla nät och ingen månadsavgift eller bindningstid. Abonnemanget är ett svar på ökade krav från kunder …

Tele2Comviq introducerar marknadens lägsta kvällspriser

Tele2Comviq introducerar idag helt nya priser på det populära abonnemanget Comviq Kväll. Priserna sänks med drygt 60 % och att ringa på kvällar och helger kostar nu 9 öre per minut att jämföra med tidigare 24 öre per minut. Nya Comviq Kväll …

Oktober 2004

September 2004

Tele2Comviq sänker priserna på Comviq.net

Tele2Comviq sänker från och med idag priserna på abonnemanget och kontantkortet Comviq.net. Att ringa med Comviq.net kostar nu 1,57 kronor per minut, från att tidigare ha kostat 1,62 kronor per minut. Ett SMS kostar 57 öre att skicka, jämfört med tidigare 62 …

Augusti 2004

Tele2Comviqs sommarkampanj gav bonus åt Cancerfonden

Tele2Comviqs landsomfattande sommarkampanj med superkillen Glenn blev en succé. På stortavlor runtom i landet uppmanades förbipasserande att ringa Glenn som kunde fixa allt från barnpassning till EM-biljetter. Kontantkortsbonusen* som Glenn genererade på de inkommande …

Juli 2004

Tele2Comviq lanserar populära Ringupp-signaler för 3G

Tele2Comviq lanserade i maj Ringupp-signaler som första och enda operatör i Norden. Tjänsten innebär att Tele2Comviq-kunder kan beställa låtar, en rolig historia eller andra ljud som spelas upp i luren för den som ringer till honom eller henne. Idag erbjuder …

Juni 2004

Tele2 bibehåller sin prisposition för fasttelefoni gentemot Telia

Tele2s fasttelefonikunder ringer fortsatt billigare dygnet runt än med Telia, genom att t ex kombinera Tele2s fasttelefoniabonnemang Tele2 Dag och Tele2 Kväll & Helg. Då kan kunden ringa obegränsat utan minutavgift dygnet runt till alla fasta nät i Sverige för 58 …

Maj 2004

Inbjudan pressmöte om 3G-lansering Tele2Comviq

Tele2Comviq kommer vid ett pressmöte i morgon tisdag att informera om företagets 3G-lansering. Presentationen hålls av Fredrik Berglund, VD Tele2 Sverige AB. Övriga medverkande är Anders Steen och Markus Täkte, försäljningsansvariga för privat- …

Nu kan Comviqkunder ringa sina kompisar för 0 kr i minuten

Comviq lanserar idag ett helt nytt mobilabonnemang - Comviq Kompis. Med Comviq Kompis ringer kunden helt utan minutavgift till alla Tele2/Comviqs över 3,4 miljoner mobilkunder i Sverige, dygnet runt, alla dagar i veckan. Abonnemanget passar alla som vill ha tät kontakt via mobilen, men …

April 2004

Comviq sänker priserna på Comviq.net

Comviq sänker åter priserna på Comviq.net för både samtal och SMS. Samtalspriset sänks från 1,65 till 1,62 kronor per minut och att skicka ett SMS kostar nu 62 öre jämfört med tidigare 65 öre. Prissänkningen, som börjar …

Mars 2004

Nu kan Comviqs kunder skicka SMS för 65 öre

Comviq/Tele2 genomför en rejäl prissänkning på SMS för abonnemanget och kontantkortet Comviq.net. Priset sänks med 33%, och att skicka ett SMS kostar nu 65 öre, jämfört med tidigare 97 öre. Comviq.net, som lanserades i höstas, är ett …

Januari 2004

Comviq sänker priset på SMS för kontantkortskunderna

Fortsatt den enda operatören med bonus på inkommande samtal!   Comviq förändrar nu prissättningen av Comviq Kontant och befäster därmed sin prisposition på marknaden. Priset för att skicka SMS med Comviq Kontant sänks till 1.20 kr styck. Ny …

Comviq lanserar nytt abonnemang

Comviq lanserar nu ett nytt mobilabonnemang, Comviq 25. Med Comviq 25 får kunden 25 fria samtalsminuter per månad inom Comviq och Tele2s mobila nät och/eller till det fasta nätet i Sverige. Att skicka ett SMS kostar 80 öre inom Comviq och Tele2s mobila nät samt till …

December 2003

Comviq satsar på spel till Comviq Go Live!

I slutet av november lanserades Comviq Go Live!- ett enklare sätt för alla kunder att få tillgång till mobila innehållstjänster. En av de tjänster som kunderna efterfrågar i allt större utsträckning, är nedladdningsbara spel till …

Comviq introducerar nya kontantkortet Comviq.net

Comviq/Tele2 lanserar idag ett helt nytt kontantkort, Comviq.net. Kortet, som tankas på antingen via Internet eller fasttelefonifaktura från Tele2, har ett enhetligt minutpris dygnet runt, s k "one price". Detta innebär att kunden betalar samma låga minutpris, 1.69 kr, …

November 2003

Comviq firar jul med att sänka månadsavgifterna

Comviq drar idag igång sin julkampanj med att bland annat sänka månadsavgifterna* på abonnemangen KVÄLL, MAX och DAG. Samtidigt sänks minutpriserna på abonnemanget "DAG" med 40 procent. Det nya förbättrade "DAG"-abonnemanget innebär att …

Comviq lanserar Comviq Go Live!

Comviq/Tele2 lanserar idag ett enklare sätt att få tillgång till mobila innehållstjänster - Comviq Go Live!, som därmed också blir samlingsnamnet för allt innehåll hos Comviq. Comviq har idag ett komplett utbud av innehållstjänster. Med …

Comviq sänker kontantkortspriserna med upp till 33%

Comviq sänker nu priserna ytterligare för befintliga och nya kontantkortskunder. Under kvällar och helger sänks priset med 33% från 55 öre till 37 öre per minut. Under dagtid sänks priset från 5.50 kronor till 4.85 kronor per minut. …

September 2003

Maj 2003

Comviq inför ”Happy Hour” på lördagar

- Comviqkunder kan ringa för halva priset mellan 18-21 hela sommaren*   Comviq startar den här veckan sin sommarkampanj med att införa "Happy Hour" på lördagskvällar mellan 18-21. Detta innebär att abonnemangskunder ringer för halva priset inom Comviqs …

Mars 2003

Comviq lanserar ”MMS-maskinen”

Tjänsten öppnar nya möjligheter för användare att skapa egna foto-MMS utan kamera i mobilen   Comviq introducerar nu MMS-maskinen på comviq.se för befintliga och nya kunder som vill uppleva alla de möjligheter som finns med MMS. MMS-maskinen är en …

Comviq sänker priserna på utlandssamtal

Comviq sänker nu priserna för utlandssamtal i de nya mobilabonnemangen POTT, DAG, KVÄLL, MAX och Jubileum. Prissänkningen innebär att det nu blir upp till 2.88 kronor billigare per minut att ringa till andra länder från mobilen.   Comviqs abonnemangskunder …

Februari 2003

Comviq förenklar användandet av MMS

Förinställda mobiltelefoner till attraktiva priser ska få fler att komma igång med den nya tekniken   Comviq startar idag kampanjen "Mera Mobil", som innebär att det nu blir ännu enklare för nya abonnemangs- och kontantkortskunder att använda …

MMS blir lika stort som SMS enligt Comviqs kunder

Comviq kan idag presentera resultaten från den första publika temperaturmätaren om vad användarna tycker om MMS. Undersökningen har genomförts med Comviqs kundpanel Future Group. Resultaten pekar på att kunderna vill använda MMS i lika stor …

Januari 2003

Comviq passerar 3 miljoner mobilkunder i Sverige

- befäster sin ställning som den snabbast växande mobiloperatören i Sverige Mobiloperatören Comviq har passerat en ny milstolpe när över 3 miljoner svenskar valt Comviq som sin operatör. Comviq fortsätter att växa snabbare än de två …

November 2002

Comviq lanserar fler utlandstjänster för kontantkortskunder

Med den nya tekniken behöver kunderna inte längre ringa en talsvarsmaskin för att tanka på sina kontantkort. För att tanka på sitt kort med det belopp som värdebeviset anger trycker kunden följande på sin telefon: *110* värdebevisnumret # och …

Comviq firar julen med att lansera lägsta minuttaxan någonsin

- Vårt tioårsjubileum har varit en succé och därför ville vi avsluta jubileet med ett extra intressant abonnemang inför julen, kommenterar Fredrik Berglund, VD på Tele2 Sverige.   Jubileumsabonnemanget, som löper på 24 månader, …

Oktober 2002

September 2002

Ny Comviq-sajt möter växande intresse för mobilt internet

Den nya avdelningen svarar mot en ökande efterfrågan på mobila tjänster bland Comviqs kunder. På sajten kan man läsa om olika funktioner som finns tillgängliga och enkelt ladda ner nödvändiga inställlningar till mobilen.   Comviqs satsning …

Comviq firar 10 år i Sverige

- landsomfattande kampanj startar idag   För 10 år sedan lanserades mobiltelefonin i de svenska GSM-näten och Comviq var då den första mobiloperatören att utmana det statliga Televerket. Målsättningen var att, genom låga samtalsavgifter och …

Juni 2002

Comviq Kontant först med att fungera utomlands – start idag!

-Vi var först med att lansera kontantkort, vi var först med att lansera bonus på inkommande samtal och nu är vi först igen! Alla våra kontantkunder kan med automatik använda utlandstjänsten redan idag. Med denna funktion visar vi återigen att Comviq …

December 2001

Comviq lanserar ny tjänst för mobila hemsidor – Comviq Community

Comviq Community är till för alla som känner att telefonen inte räcker till och som hittills inte orkat bygga en egen hemsida. Nu kan man via Comviq bygga upp en sajt där man kan spara alla roliga eller viktiga SMS som man fått till sin telefon och som man inte vill …

November 2001

Tele2 anmäler Telia till Konkurrensverket

Tele2 anmäler Telia till Konkurrensverket i frågan om ADSL, den bredbandsform som utnyttjar det existerande telefonnätet. Telia utnyttjar sin ställning som ägare av accessnätet för att monopolisera ADSL, vilket i slutändan kommer att leda till sämre …

Juni 2001

Tele2 tar mark i Stockholm

- Att vi tagit ordern i konkurrens med övriga telebolag är ännu ett kvitto på den attraktivitet som Tele2s tjänster har på den svenska företagsmarknaden. Vårt förmåga att paketera våra tjänster och integrera med kundens befintliga …

Maj 2001

Comviq Kontant sänker priserna

Comviq sänker från och med torsdag (24 maj) priset för både samtal och sms för samtliga sina kontantkortkunder. Priset på kvällar och helger till Comviq- och Tele2 mobil-nätet samt alla fasta nät i Sverige sänks med hela 27 procent till 55 …

Mars 2001

September 2000

OS-framgångar ger Comviq-kunder fria samtal

Fyra guld, tre silver och ett brons innebär att våra nya kunder kommer kunna ringa en hel del. Vi följer med OS-sändningarna med skräckblandad förtjusning här i vårt fikarum säger Tele2/Comviqs marknadsdirektör Fredrik Berglund.   En …

Maj 2000

Comviq sänker priset på SMS

- Comviq har sedan tidigare de lägsta samtalstarifferna och med den här sänkningen befäster vi vår strategi som prisledande även inom SMS. Detta gynnar våra kunder som nu får än mer förmånliga abonnemang, säger Fredrik Berglund, …

Mars 2000

Enklare att tanka på kontantkort: Tanka Comviq kontant på Internet

I samarbete med Föreningssparbanken, Nordbanken och SEB erbjuder nu Comviq sina kontantkortkunder att kunna tanka på sina kontantkort direkt via nätet. Transaktionerna håller lika hög säkerhet som bankernas vanliga betalningsrutiner på Internet. En fördel …

Februari 2000

Comviq sänker samtalstaxor på kvällar och helger

Comviq sänker samtalstaxan på kvällar och helger till 75 öre för samtliga abonnemang utom de som redan idag har den lägre taxan 40 öre. De abonnemang som har samma taxa dygnet runt påverkas inte heller av sänkningen. Också Comviq Kontant …

Comviq och SIS guidar Stockholmsbesökare via mobiltelefonen

Stockholm är en attraktiv besöksstad i ständig utveckling. Mat, mode och design från Stockholm uppmärksammas i trendiga livsstilsmagasin och affärspress. Nya hotell, restauranger, museer, attraktioner, mässhallar och modehus tillkommer varje vecka. Genom att …

Linjeväljaren får heta Linjeväljaren

- Vi är mycket glada över Tingsrättens beslut att fria Linjeväljaren, säger Jonas Kjellberg, ansvarig på Optimal Telecom. Samtidigt är det olyckligt att processen tagit så lång tid. Vi har tvingats avvakta med vår marknadsföring enbart p g …

Januari 2000

Juni 1999

Comviq sänker priset på Kontant Utland

- Eftersom Comviq alltid ska vara prisledande sänker vi inträdesavgiften på Comviq Kontant Utland till 145 kronor. Det är idag är lika vanligt att vara kontantkortskund som abonnemangskund, och vi vill erbjuda alla våra kunder bra tjänster som gör det …

Maj 1999

Tele2 och Comviq satsar på eget kvalitetsarbete

NetComs VD Lars-Johan Jarnheimer konstaterar att en omfattande genomgång av företagets processuella och funktionella organisation har genomförts vilket lett till en förstärkning av den funktionella organisationens koppling till kvalitetssystemet. Detta har lett till att …

September 1998

Mars 1998

Fem år sedan telemonopolet bröts

- Vi kunde knappt tro våra ögon när vi fick klart för oss att Telia tilldelat oss prefixet 007. När det nya utlandsprefixet skulle lanseras var det självklart att vi skulle använda oss av James Bond för att lära svenska folket slå 007, säger …

December 1997

November 1997

Tele2 har tröttnat på telemäklarens NetSources marknadsföring

- Vi är innerligt trötta på NetSources ohederliga marknadsföring, säger Pelle Hjortblad, marknadsdirektör på Tele2. Som kund har man inte en chans att väga deras erbjudanden mot våra och andra operatörers eftersom NetSource konsekvent utelämnar uppgifter om de egna tjänsternas kostnader …

Oktober 1997

Juni 1997

Tele2 överväger att stämma Telia på miljonbelopp

Sedan slutet av april har Telia haft problem med sina båda förmedlingsstationer i Stockholm. Växlarna har vid 25-30 tillfällen slutat fungera utan förvarning. Det är ett av de största problem som drabbat svensk teletrafik. Bara idag har problemet uppstått …

Maj 1997

ISO 9001 – certifierat Tele2 bäst i test

  Tele2s kvalitetssystem har certifierats enligt ISO 9001.   Hela processen har gått på ovanligt kort tid. Certifieringen skedde bara 9 månader efter det att Tele2 inledde certifieringsarbetet. Tele2 är dessutom det första ISO9000-certifierade företag som …

Januari 1997